Toggle Nav
Gratis parkeren Direct voor de deur
Eerlijk en transparant Zie direct de beste prijs 
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Grijze Muurverf

De op een na populairste kleur muurverf in de categorie muurverf kleuren is grijze muurverf. Binnen het spectrum van grijze muurverven zijn er weer verschillende tinten. Van deze tinten hebben wij een TOP 10 Grijstinten muurverf gemaakt. Naast dat u deze kleuren kunt gebruiken op uw muren zijn deze ook te gebruiken (in een andere soort verf) op bijvoorbeeld houten ondergronden.

 

Klik op de links als u direct door wilt naar bepaalde tinten:

 

Indien u zeker wilt zijn dat de kleur mooi staat op uw muur kunt u een verf tester bestellen. Wat u ook kunt doen is onze verfwinkel bezoeken in Den Bosch.

 

 

#1 Grijs 

De meest verkochte muurverf grijs kleur in onze verfwinkel is een kleur van het Engelse merk Little Greene. Deze kleur is een van de meest gebruikelijke Georgian kleuren en verfraaide de woning van de componist Geore Feredrick handel.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de little greene Lead Colour 117.

 

 little greene lead colour 117

 

 

#2 Lichtgrijs

licht grijs muurverf is de populairst tint grijs binnen het ‘grijze spectrum’. Deze kleur staat niet op de voorgrond waardoor grote kleurrijke meubelstukken extra goed tot hun recht komen. Klik Hier voor meer kleuren lichtgrijs.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Paint and Paper Library Cotton 2 - 132.

 

paint and paper library cotton 2 


 

#3 Blauw Grijs

Het is niet verwonderlijk dat een menging met de kleur blauw zo hoog in de lijst staat gezien de kleur blauw met meer kleuren (zoals groen) gemend wordt. De blauw grijze muurverf dankt zijn specifieke kleur aan de koopwaar van Wedgewood Jasper uit de jaren 30. Klik hier voor meer van dit!

  

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene China Blue mid 183.

 

little greene china blue mid 183

 

 

#4 Warm Grijs

We zien zowel online als in de winkel dat men ook graag een 'warme' tint op de muur heeft. Warm grijs muurverf is van deze categorie de absolute favoriet. Deze tint komt af van de zogeten 'lead kleuren' familie. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Gauze Deep 165.

  

little greene gauze deep 165

 

 

#5 Grijs Blauw

Van de nummer 3 ‘blauw-grijs’ gaan we nu naar grijs blauwe muurverf. Wederom een kleur van het merk Paint and Paper Library. Zij hebben namelijk erg mooie kleuren in de tinten grijs.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Paint and Paper Library Porcelain 2 - 662.

 

paint and paper library porcelain 2 662

  

 

#6 Donker Grijs 

Meestal wordt de combinatie met muurverf grijs gezocht in lichte tinten. Toch zijn er ook grote liefhebbers van donkergrijze muurverf. Hieronder ziet u de meest verkochte donker grijze kleur van onze (online) winkel. Klik hier voor meer donkergrijs.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Paint and Paper Library Squid Ink 698.

 

paint and paper library squid ink 698

 

 

#7 Grijs Bruin

Een mooie kleur om te mengen met grijs is de kleur bruin. Grijs bruin muurverf is erg populair en geeft direct dat rustieke en landelijke gevoel. De kleur dankt zijn naam aan de artistieke en intellectuele bloomsbury group in West Sussex. Wist u dat grijs bruine muurverf ook bekend staat als 'taupe'? Mocht deze kleur uw aandacht trekken dan kunt u ook een kijkje nemen op onze top 5 taupe tinten pagina. 

  

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Charleston Grey 243.

 

farrow and ball charleston grey 244 

 

 

#8 Warm Lichtgrijs

Warm lichtgrijs muurverf wordt door het merk Farrow and Ball opgepakt als gebroken wit. Zijn naam dankt de ver aan de 19e eeuwse gipskleur. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Skimming Stone 241.

 

farrow and ball skimming stone 241

 

 

#9 Grijs Roze

Een van de populairste kleuren muurverf is roze muurverf. Deze kleur mengt ontzettend goed met grijs en daarmee is grijs roze muurverf natuurlijk ook erg populair. Het zorgt voor een rustige uitstraling. Klik hier voor meer roze!

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Calamine 230.  

 

farrow and ball calamine 230 


 

#10 Leisteen Grijs

Leisteen grijze muurverf komt van de gelijknamige steen af. Echter de specifieke kleur van Farrow and Ball ontstond juist door allerlei restjes verf met elkaar te mengen met een verassend goed resultaat! Vindt u dit mooi? Klik hier voor meer!

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Scree 227.

 

little greene scree 227