Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Lak

Artikelen 1 tot 12 van 64 totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 64 totaal

Pagina

Lak bij Kleurenwaaier.nl

De verzamelnaam van houtverf voor binnen en buiten is lak. Lak is een beschermlaag voor hout die in mat, zijdeglans en of hoogglans te verkrijgen is. Hoe hoger de glans, hoe beter deze het hout beschermd buiten. Voor binnen is dit niet van belang en kun je het beste kiezen wat je zelf het mooiste vindt. Hoogglans is wel iets beter schoon te maken dan mat, maar op hoogglans zie je wel weer meer oneffenheden en vuil. Voor binnen wordt in de regel het meeste zijdeglans gebruikt. Bij de watergedragen is dat de Semi-gloss. Voor deuren is het belangrijk dat je een huidvetbestendige lak gebruikt. Voor de vloer en trappen is een krasvaste lak belangrijker. 
 

Zoek je een specifieke binnenlak voor bijvoorbeeld je meubels, trap of vloer? En wil je het liefste een witte of gebroken witte kleur zoals RAL 9003, RAL 9010 of RAL 9016, kies dan altijd voor watergedragen lak. Het nadeel van lichte kleuren op terpentinebasis is dat de vergeling eerder zichtbaar is. 

Binnen of buiten lak

Het assortiment lak van Kleurenwaaier.nl biedt oplossingen voor zowel buiten als voor binnen. Buiten lak is elastischer waardoor deze minder snel zal scheuren bij het uitzetten of krimpen van hout en is beter bestand tegen vocht en UV-straling. Buiten wordt nog het meeste met alkyd lakken (terpentine) basis geschilderd. Binnen met acryl (waterbasis) omdat binnen terpentinelakken heel snel vergelen.

Binnen lak heeft eigenschappen die het oppervlak beschermen tegen stoten en krassen en is beter bestand tegen schoonmaakmiddelen. Wanneer je de juiste lak kiest zorgt dit voor een beter resultaat en een langere levensduur. 

Juiste voorbereiding voor het lakken

Om het beste lakresultaat te bereiken zijn er enkele belangrijke voorbereidingen nodig. Als eerste dient de ondergrond volledig schoongemaakt te worden zodat deze stof en vet vrij is. Wanneer de oude laag er nog goed op zit, schuur de laag oude verf dan mat. Zit de oude laag los, verwijder dan alle losse delen. Wanneer je met een grove korrel begint sla dan iedere keer 1 nummer over en werk naar korrel 180 toe voor het gronden. Deze regel geldt voor het aflakken ook maar dan schuur je naar  korrel 240 toe. Verwijder na het schuren het stof voordat je gaat lakken.

Wanneer het oppervlak al eerder voorzien is van lak en de lak zit er nog prima op, dan kun je de bestaande laklaag matteren. Vervolgens kun je één keer voorlakken en daarna in één of twee lagen aflakken. Bij slechte laklagen dient de oude verf verwijderd te worden en dien je vervolgens twee keer te gronden en twee keer af te lakken. Je kunt overwegen om gronden en aflakken één keer te doen al kunnen wij je daar altijd in adviseren.

Lak kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat je de lak in jouw gewenste kleur de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak. Bestel je voor minimaal €75 dan is de verzending gratis.

 

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.