Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Kleurenwaaiers

Artikelen 1 tot 12 van 23 totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 23 totaal

Pagina

Kleurstalen & Waaiers

Het online uitzoeken van kleuren op een computerscherm, dat is niet wat wij direct aanraden. Onze website is bedoelt om je te laten orienteren op kleur en je te laten zien wat de mogelijkheden zijn van kleuren in bepaalde type verven en uiteraard om de kleuren te controleren.

Wanneer je opzoek bent naar een kleur of een kleuradvies zou willen, dan ben je van harte welkom in onze winkel te
’s-Hertogenbosch. Wij hebben prachtige kleurendisplays van o.a. Flexa Pure, Little Greene, Farrow & Ball, Flamant en Paint & Paper libary. Woon je niet in de buurt van ’s-Hertogenbosch dan kunnen wij je kleurenstalen opsturen van vrijwel alle merken. 

Favoriet bij de schilders zijn de RAL-kleuren. De kleuren RAL 9010 RAL 9001 RAL 9016 en RAL 9003 worden heel veel gebruikt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer wittinten of andere kleuren. RAL-kleuren behoren wel tot de standaard en zijn dus ook leverbaar via spuiterijen, kunststoffen e.d. Door te kiezen voor een RAL-kleur is het geen enkele moeite om je kunststof kozijnen, houten voordeur, ijzeren hekwerk of je trespa dakkapel in dezelfde kleur te bestellen. Dat geeft eenheid en komt je huis ten goede. Echter zoekt men voor binnen vaak een passende kleur bij bijvoorbeeld de gordijnen, vloer en meubels.

Hoe vind je je favoriete kleur?

Laat je omgeving en het web je inspireren. Bel eens aan bij een huis waarbij je helemaal weg bent van de gebruikte kleuren. Kijk op inspiratiesites zoals Pinterest of koop een woonblad voor inspiratie. Maak een leuk moodboard en ga daarmee aan de slag. Er zijn ook apps beschikbaar waarbij je een foto kunt uploaden en daarna jouw favoriete kleur.
De app zet dan de gekozen kleur over jouw foto. Zo zie je in één oogopslag of die kleur het gewenste effect geeft. 

Je hebt een kleur gekozen, wat nu?

Wanneer je zeker bent van jouw gekozen kleur dan kun je kijken in welke merken de kleur te verkrijgen is. Bij twijfel adviseren wij je om met een kleinere inhoud een proefstaal te maken op een canvas doek.

TIP : Schilder nooit een vlak op de muur! Wanneer je deze niet goed wegschuurt zal het vlak na het schilderen zichtbaar blijven.

TIP : Neem liever een canvasdoek en schilder deze 2x in de kleur. Hiermee is jouw kleur mobiel en kun je deze in meerdere hoeken bekijken (lichte hoeken, donkere hoeken).

Kleurenwaaier of Kleurenkaart?

In een kleurenwaaier staat vaak een hele collectie op kleur gesorteerd. Een veel gebruikte waaier is de Sikkens 5051-waaier.  Deze waaier geeft 1200 kleuren overzichtelijk en duidelijk weer. 

Controleer altijd de kleur in een papieren waaier voordat je een kleur uitkiest. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de afwijkingen die zich voordoen op een computerscherm. Bij onze Exclusieve Engelse verven zijn alle recente kleuren te verkrijgen in een proefpotje. Wanneer je later de verf besteld in de originele verf van deze merken dan weet je dat de kleurstaal 100% kleurecht is. Wanneer een kleur van deze verven worden gemengd in een ander merk dan wijken de kleuren af. Hoeveel deze afwijken is niet van te voren te bepalen. De ene keer kan de kleur lichter zijn en een andere kleur kan juist iets donkerder overkomen. Flexa Pure heeft handgeschilderde A4 kleurenstalen, deze zijn kleurecht in de merken Flexa Pure en Alphacryl Pure mat sf.

Kleur gekozen en dan?

Nadat je de juiste kleur gevonden hebt dient het juiste product erbij gezocht te worden voor jouw project. In onze winkel kunnen wij je een professioneel kleurenadvies geven om jouw project te laten slagen omdat wij met kleurechte stalen werken. Daarnaast zit je niet altijd gebonden aan een kleurenwaaier. Kleuren van bijvoorbeeld Gamma, Praxis, Histor of Sigma kunnen in vrijwel alle merken worden gemengd. Neem bij enige twijfel gerust contact op met onze winkel zodat wij je van het benodigde advies kunnen voorzien.