Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball

Artikelen 1 tot 12 van 15 totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 15 totaal

Pagina
Farrow & Ball

Farrow and Ball LogoFarrow & Ball houdt de traditie van hun oprichters John Farrow en Richard Ball in stand door ongeëvenaarde verf-en behangproducten met uitsluitend de beste ingrediënten en hoogwaardige pigmenten te produceren. De karakteristieke verfkleuren en finishes, die sinds 1946 in het idyllische Dorset – Engeland gemaakt worden, staan bekend om hun diepte en complexiteit. Vandaag de dag brengt de tijdloze Farrow & Ball look zowel de interieurs als exterieurs van moderne en traditionele woningen wereldwijd tot leven.

Ongeëvenaarde kleurdiepte

Farrow and Ball verf is het meest bekend om hun ongeëvenaarde matte verf. Misschien is de meest bekende muurverf wel de Estate Emulsion van dit merk. Deze heeft een ‘glans’ van maar 2%, door ook nog 30% meer pigmenten aan dit product toe te voegen ziet u gelang de dag, continu een andere kleur op de muur. Dat heeft te maken met de unieke pigmenten en de onovertroffen matheid van de Estate Emulsion. De verven zijn door de traditionele formule en ingrediënten al tientallen jaren hetzelfde.

Farrow and Ball kleuren

De populairste kleuren muurverf zijn: groen, grijs, blauw, goud en roze (zie ook onze Top 25 kleuren muurverf). De populairste kleuren van Farrow and Ball zijn:

Naast deze populaire kleuren heeft Farrow and Ball nog veel meer kleuren, bekijk de kleuren van Farrow and Ball gemakkelijk op onze site. Wilt u graag een kleurenwaaier bestellen van dit merk dan kan dat ook! Een andere mogelijkheid is het bezoeken van onze Verfwinkel in Den Bosch, wij zijn een van de erkende Farrow and ball verkooppunten en hebben een grote Farrow&Ball showroom.

Welke verf producten zijn er van Farrow & Ball

Als beginnend schilder van Farrow & Ball is het soms lastig te zien welk product nu precies voor welk doeleinde het meest geschikt is.  

Simpelweg zijn er 2 denkrichtingen, of u heeft een farrow and ball kleur in gedachte en wilt daar het juiste type verf bij. Of u weet al het juiste type verf dat u wilt en bent op zoek naar een passende kleur.

Hieronder vindt u de verschillende soorten verf van Farrow and Ball:

Binnen Muren:

Buiten Muren

Kalk verf

  • Casein Distemper : Ademende kalkverf voor historische gebouwen 2% glans;
  • Limewash : Kalkverf met 2% glans, aan te brengen door vakman.

Lakverf voor binnen:

  • Estate Eggshell : Lak voor binnen met 20% eiglans;
  • Modern Eggshell: Zijdeglans lakverf voor het verven van vloeren, trappen en keukenkastjes;
  • Dead Flat : Zeer matte lak, geen horecakwaliteit, 2% glans.

Lakverf voor binnen én buiten:

  • Full Gloss : Hoogglans lak voor binnen en buiten 95% glans.

Lak voor buiten:

Farrow & Ball Colour by Nature

Farrow & Ball is samen met het Natural History Museum een mooie en vooral unieke samenwerking aangegaan. Het Natural History Museum is een van de drukstbezochte musea ter wereld en kent een unieke collectie boeken en voorwerpen. Één van de zeldzame boeken die hier te vinden zijn in haar collectie is Werner‘s Nomenclature of Colour uit 1814. Deze roemrijke kleurengids werd door ontdekkingsreiziger Charles Darwin gebruikt bij het classificeren van dieren, insecten en planten. In samenwerking met het museum heeft Farrow & Ball zestien kleuren uit dit boek geselecteerd en daar speciale colour by nature muurverf voor ontwikkeld. Deze nieuwe kleuren vallen onder Colour by Nature. Het aantal Farrow & Ball kleuren groeide hiermee van 132 naar maar liefst 148 kleuren.