Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Groene Muurverf

De meest populaire kleur muurverf is groene muurverf. Gezien de grote populariteit hebben we voor u de top 20 kleuren muurverf groen samengesteld. Naast dat u deze kleuren kunt verven op de muur kunt u deze kleuren ook verven op andere ondergronden zoals hout!

Klik direct op de link als u direct door wilt naar bepaalde tinten:

 

Indien u eerst de kleur wilt zien op uw eigen muur kunt u op onze website gemakkelijk een tester bestellen. Een andere mogelijkheid is het bezoeken van onze verfwinkel in Den Bosch!

 

 

#1 Groen

De meest populaire groene muurverf is de zeer fraaie kleur groen van het merk Little Greene. De kleur dankt zijn naam aan het feit dat ‘Windmill Lane’ een van de grootste open landgoederen van Londen is.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Windmill Lane #296.

 

 little greene windmill lane

 

#2 Groen

 

Voordat we doorgaan met de specifieke kleuren groen die u kunt vinden op onze site willen we u graag nog een schitterende kleur laten zien. Deze verf van Little Greene is een van de meest verkochte verf in onze verfwinkel. 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Ambleside #304.

 

little greene ambleside

 

#3 Grijs Groen

 

Grijs groene muurverf is een van de meest populaire tinten binnen het spectrum van groene muurverf. Bij een wat klassiekere kleur neigen we al snel naar een van de hardlopers van een van onze favoriete merken. Klik hier voor meer grijs-groen!

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Livid 263

 

little greene livid 263 

 

#4 Donkergroen

 

Nu gaan we ‘dieper’ in op de verschillende varianten groen komen we ook bij generalistischere termen zoals donker groene muurverf. Binnen deze categorie hebben we toch wel een van onze favorieten te pakken van het merk Paint and Paper Library! Wilt u meer van dit? Klik dan hier.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Hunterdunn 523 van Paint and Paper Library.

 

paint and paper library hunterdunn 523

 

 

#5 Olijfgroen

 

De nummer vijf in deze lijst is de olijfgroen muurverf. Deze kleur geeft een mooie rustieke touch aan elke ruimte. Deze kleur groen heeft een zeer eigen karakter en is door zijn felheid zeer geschikt voor donkere ruimtes. Bekijk hier onze Top 10 kleuren.

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Olive #13.

 

 farrow and ball olive 13

 

#6 Vergrijsd Groen

 

Een van de meest chique kleuren muurverf is toch wel vergrijsd groen muurverf. Zeker in de combinatie met hoogglans witte meubelen (zoals in een badkamer) wordt de schoonheid van de objecten in deze ruimte perfect tot uiting gebracht

 

Op de onderstaande foto ziet u de Boringdon Green #295 van Little Greene.

 

 little greene boringdon green 296

 

#7 Groen Grijs

 

Over deze kleur groen grijs muurverf zeggen de makers zelf dat deze uitermate geschikt is voor kleedruimtes, kookeilanden of ruimtes in boten. De overeenkomst is dat deze kleur ‘het goed doet’ in donkere ruimtes.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Pigeon 25 van Farrow and Ball.

 

 farrow and ball pigeon 25

 

#8 Mintgroen

 

Niet iedereen is zich bewust van de Schoonheid van mintgroen muurverf maar wij vinden dit een echte topper. Het geeft net als andere lichtere kleuren groen een zachte uitstraling. Klik hier voor meer inspiratie. 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Aquamarine #138.

 

 little greene aquamarine 138

 

#9 Mosgroen

 

Een zeer doordringende kleur groen is mosgroen muurverf. Deze kleur groen kent zijn dankzij Ellen Terry, een beroemde shakespeare actrice. De mosgroene kleur is hierin verweven in de jurk die gedragen wordt. Klik hier voor meer mosgroen. 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Jewel Beetle #303.

 

 little greene jewel beetle 303

 

#10 Saliegroen

 

Groene muurverf in de vorm van saliegroen muurverf doet het erg goed in eetkamers. Deze kleur komt veelvuldig voor in de Britse landhuizen. Vind meer saliegroen hier

 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Pea Green #91.

 

little greene pea green 91

 

#11 Legergroen

 

Indien we het hebben over legergroen muurverf dan staat deze verf met stipt op nummer een. Een erg mooie leger groene kleur die niet alleen gebruikt hoef te worden voor een stoer effect. Deze kleur is namelijk erg veelzijdig! Kik hier voor meer.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Olive Colour #72.

 

 little greene olive colour 72

 

#12 Blauw groen

 

Een erg speciaal kleur groen, ook zeker omdat blauw groene muurverf sterk naar blauw neigt. Deze kleur wordt ook wel eens petrol-blauw genoemd.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Tea with Florance #310.

 

Little greene tea with florance 310

 

#13 Zeegroen

 

Ook dit maal blijven we in het blauw-groene segment zitten met zeegroen muurverf.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Green Verditer 92.

 

little greene green verditer 92

 

#14 Oud Groen

 

Indien u houdt van een wat klassiekere uitstraling dan is oud groen muurverf zeker het overwegen waard. Deze kleur groen gaat uitstekend samen met de hippe industriële stijl en daar ligt precies de kracht van het merk Flamant. Klik hier voor meer.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Flamant Forest #230.

 

flamant forest 230

 

 

#15 Groen Blauw

 

Wederom een kleur van het merk Flamant. Een kleur die door het merk uitgebracht is in 2020 en wordt omschreven als een kleur die zorgt voor een harmonieus, fluweelzachte sfeer. Voor ons is dit de mooiste groen blauw muurverf kleur.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Flamant arpege #263.

 

 flamant arpege 263

 

#16 Warm Groen

 

Een voorbeeld van de warm groen muurverf kleur is typisch een kleur voor het authentieke merk Farrow and Ball. Deze kleur stamt al uit de 19e eeuw en is erg populair om zijn verweerde effect. 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Green Smoke #47.

 

 Farrow and Ball Green smoke 47

 

#17 Pastel Groen

 

Een heerlijk frisse kleur groen, dat is pastel groen muurverf. Van vroeger uit werd deze kleur gebruikt in de chiquere vetrekken waar de zon in de ochtend vanuit het oosten op de kamer scheen.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Breakfast Room Green #81.

 

farrow and ball breakfast room green 81

 

 

#18 Leemgroen

 

Deze donkere kleur groen is niet de meest voor de hand liggende kleur voor op elke muur. Leemgroen muurverf heeft veel karakter en geeft de ruimte een geheel eigen toon mee.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Invisible Green #56.

 

little greene invisible green 56

 

#19 Jade Groen

 

Een minder sprekenende kleur groen dan enkele kleur groen in de lijst. Toch is jade groen muurverf een kleur die het ‘altijd goed doet.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow & Ball Emerald Green 53W.

 

farrow and ball emerald green w53 

 

#20 Kiezel Groen

 

Door het merk zelf wordt de kleur omschreven als een kleur die doet denken aan de boomgaard en daarmee de overgang van binnen naar buiten makkelijker maakt. Kiezel Groen muurverf kleurt uw huis op en haalt buiten naar binnen!

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Kitchen Green #85.

 

little greene kitchen green 85