Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Krijtverf

7 producten

7 producten

In de meeste gevallen wordt krijtverf aangebracht op de muur. De krijtverf dankt zijn populariteit aan het fluweelachtige en matte effect. De laatste jaren wordt steeds vaker krijtverf aangebracht op houten meubels om een 'oud' geleefd effect te creëeren. Omdat deze verf zeer goed dekt en zonder grondverf aangebracht kan worden. Het geeft een mooie warme en authentieke uitstraling. Let wel dat deze verfsoort het meest geschikt is voor binnen is en niet bestand is tegen de weersinvloeden of vochtige ruimtes zoals uw badkamer (zonder coating). Daarnaast is het ook niet aan te raden om het te gebruiken op meubels die intensief gebruikt worden gezien de verf sneller slijt. Professionele krijtverf kopen doet u gemakkelijk, voordelig en veilig via kleurenwaaier.nl of bezoek simpelweg onze verfwinkel in Den Bosch!

Top 5 Krijtverf kleuren op muren

Mocht u op zoek zijn naar kleuren krijtverf dan hebben wij het voorwerk voor u al gedaan door de top 5 krijtverven voor u samen te stellen! Al deze verven kunt u op onze site bestellen!

#1: Zwart

De meest bestelde kleur in Nederland is zwarte krijtverf. ‘Gewone’ zwarte muurverf kan een bedrukkend effect creëren in uw ruimte maar met krijtverf is dat juist niet het geval. Door het matte effect op de muur is er toch meer speling en kan er een mooi schaduwspel ontstaan op de muur indien u er een voorwerp aan hangt. Dit zit u ook mooi weergegeven op de foto.

De verf op de onderstaande muren is de Farrow and Ball Pitch Black No. 256 

 

Farrow and Ball Pitch Black 256 

 

#2: Groen

Gezien groene muurverf de populairste kleur muurverf is, is het ook niet verwonderlijk dat deze ook erg populair is in krijtverf. Groene krijtverf gaat erg goed samen met witte foto’s en boekenplanken en geeft een open en rustige uitstraling. Ideaal te combineren met zwart en wit, houten meubels. Zet een mooie grote plant voor een groene muur zodat u de natuur in huis haalt. 

De verf op de onderstaande muren is de Farrow and Ball olive No. 13

 Farrow and Ball olive 13

 

#3: Grijs

Met grijze krijtverf krijgt u een klassieke en rustieke uitstraling. Zeker met de matte estete emulsion lijn van Farrow and Ball. Deze verf is uitermate geschikt voor de wat kleinere kamer.

 

De verf op de onderstaande muren is de Farrow and Ball mole’s breath 276.

 Farrow and Ball mole’s breath 276

  

#4: Wit

Wit is een zogeheten ‘veilige’ keur voor op de muur maar witte krijtverf kan juist net dat extra geven. Dit gaat perfect samen met een grovere vloer en ook onbewerkt hout! 

De verf op de onderstaande muren is de Farrow and Ball shadow white 282


Farrow and Ball shadow white 282 

#5 Roze

Een mooie kleur verf voor meer is zeker de kleur roze. Roze krijtverf geeft een lieflijke en zachte uitstraling in de ruimte. ‘Il dolce’ zoals de Italianen zouden zeggen. De ‘dead salmon’ estate emulsion verf van Farrow and Ball is de meest verkochte verf in deze uitvoering.

Verf op de foto: Farrow and Ball Dead Salmon No. 28

 Farrow and Ball Dead Salmon 28

  

Krijtverf aanbrengen op verschillende ondergronden

Krijtverf is net zo gemakkelijk aan te brengen als ieder ander professioneel product. Van oudsher werden de verven aangebracht met een kwast en zorgden de kwaststrepen voor de authentieke look Tegenwoordig is de verf gemaakt om te rollen zodat het helemaal egaal wordt, door de extra pigmenten in de Engelse verven zorgt het ervoor dat het met de dag meekleurt en verschilt met ieder lichtinval. Zomers kleuren de kleuren mee met de zon en 's-winters haal je juist de warmte in huis. 

Krijtverf kunt u naast muren ook aanbrengen op behang, hout en stuc- en pleisterwerk. Wanneer deze nog niet behandeld zijn is het in sommige gevallen aan te raden om er een primer op te zetten. Zeker bij onbehandelde muren/stucwerk. De verf is niet geschikt voor beton.

 

Voor de duurzaamheid van de krijtverf kunt u nog een toplaag aanbrengen in de vorm van een vernis. Dit zorgt voor behoud van de kleur, maar vermindert wel het effect. Wil je de krijtmatte uitstraling niet kwijtraken door de vernis dan kunt u deze eenvoudig bijwerken met dezelfde verf. Omdat deze zo mat is zult u 'bijna' niet zien dat deze is bijgewerkt.

 

Krijtverf aanbrengen met een kwast of roller?

Met een kwast:

Een veelgestelde vraag! Volgens de Engelse traditie worden de kalkmatte verven aangebracht met een kwast, deze traditie werd ook hier in Nederland veel toegepast, maar het is intensiever dan wanneer je deze aanbrengt met de roller. Het voordeel van de verf aanbrengen met een kwast is dat je nog meer diepte krijgt door de kwaststreken. Het nadeel is dat deze minder egaal kan worden.

Met een roller:

Het beste resultaat krijg je op een mooie glad gestucte wand. Wanneer je gaat schilderen op een strakke wand gebruik dan de speciale F&B vachtroller of een microvezel roller van Meesterhand. Wat altijd raadzaam is : Gebruik een telescoop, dat scheelt de helft qua kracht en zorgt ervoor dat je meer overzicht hebt op het oppervlak, de ideale situatie is schilderen met z’n tweeën zodat de een de randjes kan doen en de ander de grote oppervlakken met een roller en telescoop. Zorg wel dat je nat in nat blijft schilderen, dus laat de ander niet te ver vooruit lopen.

 

 

Populaire meubels om te verven met Krijtverf

 Krijtverf kunt u ook aanbrengen op meubels, indien u deze meubels eerst goed ontvet en licht opschuurt, hoeft u deze niet te voorzien van een primer.

 

Verf een kast

Een kast verven met krijtverf kan zorgen voor zo’n mooi effect dat u van een oude kast een nieuwe maakt!

 

Verf een tafel

Een tafel verven met krijtverf behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Middels onze webshop kunt u gemakkelijk een kleur selecteren en aan de slag gaan! *Het tafelblad dient altijd te worden voorzien van een afsluitende vernis. Anders krijg je kringen wanneer er een glas wordt omgestoten.

 

Krijtverf overschilderen

In tegenstelling tot kalkverf kunt u krijtverf gemakkelijk overschilderen. Dit komt door de porositeit, hierdoor hecht de nieuwe verf goed op deze verflaag.

 

Milieubewust


Wist u dat onze krijtverven het meest milieubewust zijn van alle krijtverven. Onze krijtverven bevatten de minste VOS waarde en zijn ook te gebruiken op kindermeubels en kinderspeelgoed.