Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Muurverf binnen

Artikelen 1 tot 12 van 24 totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 24 totaal

Pagina

Regelmatig krijgen wij de vraag: “Wat is de beste muurverf voor binnen?”. Om hier goed op te kunnen antwoorden dienen we samen te kijken naar wat uw wensen zijn. Aan de hand van de functie van de ruimte kunt u uw kleur muurverf bepalen. In een speelruimte voor kinderen is witte muurverf weer niet handig. Hier is een minder besmetbare kleur handiger en een verf die schrobvast/reinigbaar is. 

 

Afwasbare muurverf 

Zeker in een keuken of in de ruimtes waar (uw) kinderen spelen is een afwasbare muurverf zeer gewenst. Mocht u op een blik verf de term reinigbaar lezen dan heeft de fabrikant het over het zelfde. Het gaat met name over hoe hard de verf is en of deze verf vuil afstotend werkt, hiervoor zijn de drie schrobklassen in het leven geroepen. 

 

Wat houden de diverse Schrobklasses in?

Een afwasbare verf wordt onderverdeeld in 3 schrobklassen van 1 (meest schrobvast) naar 3 (minst schrobast).

 

  • Schrobklasse 1: Deze muurverven voor binnen zijn het best reinigbaar. We bevelen dit ten zeerste aan in uw gang en keuken. Hierdoor krijgt u geen vlekken en heeft u het minste last van slijtage. Deze muurverven zijn ook minder mat en meer glanzend
  • Schrobklasse 2: Deze verf is tamelijk goed in het afhouden van vlekken. Echter, zullen rode wijn en koffie wel vlekken geven. Wij raden deze reinigbare verf aan voor uw slaapkamer en plafond.
  • Schrobklasse 3: De verf in deze klasse is de meest matte verf van de 3. Hier zit dan ook iets meer kalk in verwerkt en is niet zo goed met vlekken. Is deze muurverf afwasbaar? – Nee, wij raden deze muurverf niet aan en geven de voorkeur aan schrobklasse een en twee.

 

Beste muurverven voor binnen:

 

 

Little Greene
Inteligent Matt 

Farrow & Ball
Modern Emulsion

Sigma
Pearl Clean Mat

Sikkens
Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens
Alpha Projecttex

Basis
Water/Terpetine

Water 

Water

Water

Water

Water

Schrobklasse
1(best) - 3(laagst)

1

1

1

1

2

Rendement per liter
*Verschilt per ondergrond

14m2

12m2

9m2

10m2

8m2

Glansgraad

Mat

Mat

Extra Mat

Mat

Mat


Bestellen? 

Klik hier

Klik hier

 Klik hier  Klik hier  Klik hier

 *Lees hier meer over rendenement verf.

  

Muurverf binnen kleuren

Afhankelijk van de ruimte kiest u naast uw schrobklasse ook uw kleur muurverf. Als u de link volgt komt u op onze inspiratie pagina uit. Hier hebben we de 25 populairste kleuren muurverf voor u op een rijtje gezet en binnen deze kleuren nog alle tinten! Belangrijk om te weten is dat nagenoeg elke verf verkrijgbaar is in elke kleur (zeker de krijt- en matte verf)!

 

Soorten muurverf

Er zijn diverse soorten verf die gebruikt worden voor binnen. Grofweg kunnen de deze indelen onder structuurverf, kalkverf en krijt/matte verf. Hieronder sommen wij deze verven voor u op en hun specifieke eigenschappen. Indien u een onbehandelde binnenmuur wilt verven is het ook van belang om deze te bewerken met een voorstrijk.

 

Structuurverfstructuurverf

In structuurverf zit een korrel verwerkt en daardoor doet deze muur wat ‘grover’ aan. Hoe groter de korrel hoe grover het effect. Deze verf is niet in elke kleur verkrijgbaar en is door de structuur wat lastiger schoon te maken.

  

 

Kalkverfkalkverf

kalkverf is tamelijk populaire door de aparte afwerking. Het is geen schrobvaste verf maar het zijn wel hele mooie matte verven die zorgen voor dat verweerde effect. Middels een extra coating is deze verf wel beter afwasbaar te maken. De Histor One is te zien op de begeleidende afbeelding.

 


Krijtverf / matte verfkrijtverf

De termen krijtverf en matte verf worden door elkaar heen gebruikt maar betekenen het zelfde. Echter, zijn er fabrikanten die stellig vasthouden aan krijtverf (dit zijn veelal de hoog aangeschreven Engelse merken). 

 

Beste verf voor binnen

Afhankelijk van uw wensen kunnen we tot de volgende conclusie komen:

  • Makkelijk schoon te maken: Kies dan voor een schrobvaste verf en zeker geen kalkverf of structuurverf
  • Best dekkende muurverf: Hiervoor verwijzen we u naar de uitvinders van de krijtverf Farrow & Ball en Little Greene maar ook Paint and Paper Library en Flamant. Lees hier meer over de verschillende dekkingsklasses
  • Beste Kleur: Dit hangt volledig af van de lichtinval van de betreffende ruimte en hoe deze gebruikt gaat worden.