Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Benodigdheden

Artikelen 1 tot 12 van 91 totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 91 totaal

Pagina

Hoera! Wij gaan schilderen!

Helaas denkt niet iedereen er zo over, maar het schilderen met professionele producten is toch een heel stuk fijner dan met de standaard verven.

Een goed begin is het halve werk, maar hoe begin je goed aan een verfklus? Met de juiste schildersbenodigdheden natuurlijk. Afhankelijk van het type schilderwerk heb je bijpassende verfbenodigdheden nodig die zorgen voor het perfecte en een duurzaam eindresultaat.

Hieronder een paar dingen die je moet lezen voordat je gaat schilderen.



Wat zijn de meest voorkomende benodigdheden bij een verfklus?

Lakken

Ontvetten, schuren, nawassen, gronden en lakken. Heel belangrijk is een goede ontvetter, denk aan bijvoorbeeld Polyfilla S600, schuurpapier van Sia (gebruik nooit 2 of meer merken door elkaar) nawassen met water en een klein scheutje polyfilla. Voor het gronden heb je uiteraard een kwast nodig en wellicht een verfroller met de juiste beugel en een verfbakje of een verzet emmer om op een ladder te werken. Uiteraard is voor ramen een rol gele tape de ideale oplossing voor strakke lijnen.

Muurverf

Verfemmer om je verf in te gieten. Rooster om je roller af te rollen. Geschikte houder/beugel voor de maat roller. Afplaktape om het houtwerk af te plekken. Om te zorgen dat alle naden weg zijn na het schilderen adviseren wij altijd om Acryl Anti Crack te gebruiken van Den Braven/Zwaluw hierop gaat de verf niet ‘crackeleren’/scheuren. Begin bij de randen en het plafond (werk niet te ver vooruit omdat je ‘nat’ in ‘nat’ moet schilderen ivm baanvorming) Dit doe je door eerst met de kwast een strakke lijn te maken en daarna te rollen met een klein rolletje van 10cm zodat je overal goed bijkunt met de grote roller.

*Tip Wanneer je grote oppervlakten gaat schilderen zorg ervoor dat je een telescoop/verlengstuk in huis hebt, dit bespaart veel energie en je ziet beter wat je doet omdat je er iets verder van af staat.

 

Verfroller voor houtwerk terpentine basis

De roller die je gaat gebruiken voor je klus hangt af van de ondergrond, en de verf natuurlijk. Voor het gronden en aflakken van deuren doe je er goed aan om een Anza viltroller te gebruiken, wel even afspoelen van te voren ivm pluisjes. Voor een superstrak resultaat met hoogglans lak zou je kunnen overwegen om de Meesterhand schuimroller te gebruiken.
 

Verfroller voor houtwerk water basis

Voor waterbasis te gronden en af te lakken is de Anza viltrol een perfecte uitkomst, ook deze kun je het beste even afspoelen van te voren ivm pluisejs. Afhankelijk van het te schilderen oppervlak zoek je een kleine of een grote viltroller, voor opdekdeuren/vlakke deuren kun je het beste kiezen voor een roller van 15cm dik. Dit zorgt ervoor dat je de juiste laagdikte opbrengt en sneller klaar bent, wat natuurlijk erg handig is bij waterbasis.

Verfroller voor gladde muren

Voor het schilderen van gladde muren is de Meesterhand Microvezel roller je beste vriend. Deze roller in combinatie met een professionele verf zoals Sikkens Alphacryl Pure mat of Rezisto Mat geeft het allerminste structuur zodat het bijna gespoten lijkt.

Verfroller voor normale tot iets grovere ondergronden

Voor het normale texwerk is de Anza Micmex je ideale schildervriend. Deze roller lijkt voor grove muren maar geeft juist heel weinig structuur. Hierdoor is deze roller ook zeer geschikt voor grote plafonds door de grotere verfopname.

Gevel/Grove stenen roller

Veel mensen gebruiken een blokkwast voor het schilderen voor grove ondergronden. Tegenwoordig heb je hele goede rollers die de verf diep in de voeg/steen verdelen. Hierdoor krijg je veel sneller een egale verflaag. Het gaat hier om verfrollers met een zachte kern, de Meesterhand grove ondergrond roller is perfect voor deze klussen.

Structuurverf roller

Structuurverven kun je het beste aanbrengen met een blokkwast, deze verdeel je eerst egaal op de muur en afhankelijk hoe fijn of grof de roller is, rol je de structuur na met de gekozen structuurverf roller.

Kwasten

Voor kwasten maken we onderscheidt tussen alkyd (terpentine basis) en acryl (waterbasis) Het verschil tussen deze 2 soorten is de hardheid van de haren. De terpentine kwasten zijn wat ‘stugger’ waardoor je de verf iets dunner aanbrengt. Voor de watergedragen kwasten geldt het tegenovergestelde. Deze haren zijn vaak veel zachter zodat je de verf wat dikker opbrengt.

Synthetisch haren

Tegenwoordig worden er veelal haren van kunststof in de kwasten gebruikt. Het voordeel hiervan is dat deze direct te gebruiken zijn bij het aflakken van hoogglans. De haren zijn al een beetje gesleten. Ook zijn deze goed schoon te maken.

Varkensharen

Kwasten van echt varkenshaar hebben op het einde vaak een splitsing met 2 haartjes die beide de andere kant op steken. Vroeger had je geen andere kwasten dan kwasten van varkenshaar. Deze kwasten werden de eerste tijd alleen gebruikt voor de grondverf, pas wanneer de haren ‘gesleten’ waren werden deze gebruikt om het houtwerk af te lakken. Wanneer je deze gaat gebruiken kun je deze het beste even over een schuurpapiertje halen, zodat de losse haren er direct afkomen.

Schuren

Wanneer we gaan lakken dan dient de ondergrond altijd geschuurd te worden. We weten allemaal dat dit niet de leukste klus is, maar wel het allerbelangrijkste! Voordat we gaan schuren moeten we eerst het te schuren oppervlak ontvetten. Zie hierboven.

Wanneer de verf nog goed op het hout zit dien je deze te matteren. Dat kan met een fijne korrel (240) Moet er een laag verf af of zit deze niet meer vast dan zul je de laag moeten verwijderen met een grove korrel, bijvoorbeeld korrel 80. Schuur deze altijd na met korrel 120 en daarna met korrel 180 voordat je gaat grondverven. Tussen de grondverf door kun je het beste een matje pakken van Sia Abrafoam. Na de voorlak mag je het oppervlak nog licht schuren met Siafleece. Met de laatste 2 heb je veel minder kans om de pas geverfde laag eraf te schuren

Tape

In de markt zien we tegenwoordig veel kleuren tape. Bij het merk Kip is de gewone schilderstape cremekleurig. Deze is ideaal voor een kort klusje omdat de tape direct dezelfde dag verwijderd moet worden. Plak je deze op het raamwerk dan heb je grote kans dat er verf onderdoor loopt en de lijm heel snel droogt, voor diegene die dit hebben meegemaakt weten hoe vervelend dit is.

De paarse tape is perfect voor pas geverfde ondergronden.

Gele tape is de alleskunner, deze is gemaakt voor superstrakke randen op glaswerk en kan ook een aantal weken blijven zitten binnen en buiten.
 

Kit

Voor scheuren in gipswerk te vullen tussen de plafonds en muren is het altijd raadzaam om een anti-crack kit te gebruiken. Deze kit zorgt ervoor dat de muurverf niet gaat scheuren op de kit, dit kan gebeuren wanneer je de verf te snel aanbrengt. Wij adviseren daarom ook altijd een dag van te voren de kit aan te brengen zodat deze zeker droog is. Ook het schilderen van goedkope muurverf op een kit kan ervoor zorgen dat de verf op de kit gaat scheuren. Voor het afkitten van houtwerk buiten dien je een goede exterieur kit te gebruiken. Het gebruik van een goede kit zoals Acryl-W raden we buiten af.

Verdunningen

Pas wanneer je verf gaat verspuiten mag je de verf gaan verdunnen. Al onze professionele verven zijn direct klaar voor gebruik. Wanneer je verf toch gaat verdunnen gaat de kwaliteit achteruit.

 

Schildersbenodigdheden kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat je de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak. 
Bestel je voor minimaal €75 dan is de verzending gratis.

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.