Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Kalkverf

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Van oudsher is kalkverf een van de meest authentieke verfsoorten. Water wordt hierin samengevoegd met gebluste kalk en voorziet uw muur van dat stoere, matte, wokerige effect. Kalk muurverf dient een minerale ondergrond te hebben. Zorg er daarom voor dat u eerst een primer aanbrengt, zodat deze kalkverf goed hecht. Kalkverf kopen doet u gemakkelijk via onze online shop of kom simpelweg op bezoek in onze verfwinkel in Den Bosch!

 

“Kan ik Kalkverf overschilderen?”

Indien u met acrylverf over kalkverf wilt gaan schilderen dient de ‘oude’ laag kalkverf eerst verwijdert te worden. Dit kan middels het schuren en vervolgens het afstoffen-poetsen van de muur.

 

“Kan ik Kalkverf bijwerken?”

Hierover lopen de meningen uiteen, maar het kan, al zal u dit zeker in het begin blijven zien. Gezien het wolkerige effect van kalkverf zal er een patroon doorbroken worden. Dit in tegenstelling tot een egale ‘gewone’ muurverf. Na verloop van tijd zal dit echter steeds minder zichtbaar worden. 

 

Kalkverf gebruiken in uw keuken of badkamer

Kalkverf is een zeer ademende verf en staat ‘open’. Dit betekent dat deze soort verf snel water en vet opneemt en daardoor kwetsbaarder is. Een kalkverf muur in de badkamer geeft een erg stoere uitstraling. Zorg dan wel dat u een sealer aanbrengt, zodat de verf beter beschermd is. Hetzelfde geldt voor uw keuken.

 

Top 5 populairste Kalkverf kleuren

Kleurenwaaier.nl zet voor u de populairste kleuren kalkverf op een rij.

 

#1 Groen

De meest verkochte kalkverf is groene kalkverf en gaat erg mooi samen met zwart metaal en mango hout. Dit geeft een extra robuuste touch aan uw kamer.

 

#2 Grijs

Grijze kalkverf gaat mooi samen met verweerde meubels, witte lakens en minimalistische decoratie. Het brengt u even terug in de tijd van toen.

 

#3 Betonlook

Indien we het zouden hebben over meest populaire verf dan zou betonlook verf op 1 staan. Betonlook verf komt dicht tegen kalkverf aan en zorgt voor dat mooie industriële effect.

 

#4 Wit

Wit is de meest gebruikte verf op de muur. Indien u gebruik maakt van witte kalkverf heeft u toch dat extra effect op uw muur. In combinatie met zwarte stalen deuren en een houten visgraatvloer staat dit erg mooi!

 

#5 Zwart

Zwarte kalkverf is erg chique en gaat goed samen met het gebruik van blauwe stoffen meubels in combinatie met een houten plafond.

 

 

Kalkverf gebruiken op een andere ondergrond dan uw muur

Naast het gebruik van kalkverf op uw muur is het ook mogelijk om kalkverf te gebruiken op andere ondergronden.


Houten ondergrond

Kalkverf aanbrengen op hout is een mogelijkheid, u hoeft deze dan niet eerst voor te behandelen. Waar u wel rekening mee moet houden is dat deze verft niet dezelfde levensduur kent als dat deze aangebracht is op een muur.


Behang

U kunt kalkverf aanbrengen op behang maar dan zal dit behang eerst voorgestreken moeten worden met een wall primer.

 

Buitenmuur

Er is kalkverf voor op een buitenmuur, op een gestucte muur geeft dit een erg mooi effect. De Histor One zoals deze aangeboden wordt door ons is hier echter niet voor geschikt.