Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Trap verven

8 producten

8 producten

Er is natuurlijk speciale ‘trapverf’ maar welke verven zijn geschikt voor een trap? De kern van een goede trapverf is dat het een krasvaste lak is. Het bestandsdeel dat daarvoor zorgt is Polyurethaan, afgekort PU.

Indien u hier klikt komt u uit bij een pagina waar u ziet welke soorten trapverf er zijn en welke verfsoort het meest geschikt is.

Een trap verven is al een hele klus en met onze expertise hopen we u zo goed mogelijk vooruit te kunnen helpen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk!


U kunt vervolgens gemakkelijk uw verf in onze online shop bestellen of komen shoppen in onze verfwinkel in Den Bosch!

 

 

Stap 1: Trap ontvetten

Voordat u de trap kunt verven dient deze eerst ontvet te worden. Erg belangrijk dat u dit eerst doet voordat u gaat schuren want anders schuurt het vet en dergelijken in de trap. Indien u nog tapijt op uw trap heeft liggen dient u deze vanzelfsprekend eerst te verwijderen en de lijm resten er af te krabben. Er zijn leukere dingen te bedenken maar de trap moet helemaal glad zijn.


Stap 2: Trap Schuren

Schuur de trap grondig met een handschuurmachine en daar waar u lastig bij kunt met de hand. Voor een trap met vernis kunt u het beste beginnen met korrel 120 en vervolgens na schuren met korrel 180.

 

Stap 3: Naden dicht kitten 

Indien u een dichte trap heeft dient u ook de naden dicht te kitten met Acrylaatkit (ook wel overschilderbare kit genoemd, eveneens op water basis.

 

Stap 4: Afplakken

Voor scherpe lijnen is het belangrijk om delen die niet mee geschilderd hoeven te worden, van tevoren af te plakken. Het best doet ie dit met gele tape.

 

Stap 5: Oneffenheden bijwerken

Lichte oneffenheden tot 1 millimeter diep kunt u wegwerken met lakplamuur. Indien de oneffenheden dieper liggen gebruik dan een goede plamuur (2 componenten). Gebruik hiervoor altijd een twee schone plamuurmessen (een om het plamuur op te houden en de ander voor het aanbrengen) of gebruik een mengplateau. Na het aanbrengen van deze plamuur laag dient u deze plek weer glad te schuren en te gronden.

 

 

TUSSENDOOR TIP: Gebruik water gedragen verf

Het verven van uw trap kan een tijdje duren en deze klus is veelal niet in een dag geklaard. Om alsnog naar de bovenliggende verdieping te kunnen geraken kunt u het beste water gedragen verf gebruiken, deze is na 4-6 uur weer beloopbaar. Indien u verf op terpentinebasis gebruikt dan is het beter om de treden om en om te schilderen omdat deze een veel langere droging hebben. Let wel dat verf op terpentine basis in lichte kleuren snel kan gaan vergelen, zeker bij een trap omdat daar vaak weinig licht bij komt.

 

 

Stap 6: Aanbrengen van de grondverf

Een trap schilderen doet u na het aanbrengen van de grondverf. De grondverf zorgt niet alleen voor een betere hechting maar ook beter dekt. Het is daarom raadzaam om de grondverf op kleur te laten mengen. Wij kunnen iedere grondverf van Sikkens en Sigma op kleur brengen. Na het gronden dan is het goed om nog een keer na te schuren met een Sia Sponge.

 

Voor uw eigen efficiëntie raden wij u aan om een kwast te gebruiken voor de hoeken en een roller voor de grote oppervlakten.

 

Stap 7: Licht opschuren van de grondverf

Voor een extra mooi resultaat raden wij u aan om met een schuurpapier met een zeer lichte korel (240) uw trap nog een keer na te schuren. Belangrijk dat u uw trap vervolgens wel weer goed stofvrij/schoon maakt.

 

 

Stap 8: Trap verven

Deze stap komt overeen met het aanbrengen van de grondverf. Belangrijk is dat u bij het aanbrengen van iedere laag de trap eerst opnieuw opschuurt en schoon maakt.

 

Een van onze favoriete trapverf is de: Sikkens Rubbol BL Satura of Sigma Nova Traplak. Deze laatste heeft een fijne anti-slip korrel.

 

Trapleuning verven

 

Indien u een losse trapleuning heeft raden wij u aan om deze tijdens de zelfde stappen mee te nemen als uw trap. Indien u op leeftijd bent kunt u er wel voor kiezen om aan een kant te beginnen zodat u ook altijd nog steun kunt hebben aan een kant van de trap.

 

Trapverf antislip

Indien u op zoek bent naar specifieke anti slip trapverf klikt u op de link. Sigma Nova Soft satin.

 

Betonlook verf trap

Betonlook verf is een ontzettend populaire ‘kleur’ verf, dit geldt ook zeker voor trapverf. Alle te nemen stappen zij hetzelfde, laat u zich vooral lekker inspireren op onze pagina!