Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Blauwe Muurverf

Kleurenwaaier is de specialist als het gaat om verschillende kleuren muurverf. Nummer 3 in deze lijst is ‘muurverf blauw’ en binnen de kleur blauw hebben wij voor u een top 10 samengesteld! Al deze kleuren kunt u bestellen in verschillende soorten verf die geschikt is voor verschillende ondergronden, zo ook hout.

 

Bekijk ook eens een variatie op de kleur blauw:

 

 

Mocht u de kleur eerst thuis uit willen proberen dan kunt u op onze site gemakkelijk een verf tester bestellen. Een andere mogelijkheid die wij u kunnen bieden is om onze verfwinkel te bezoeken in Den Bosch.

 

#1 Blauw

 

De meest verkochte blauwe muurverf in zowel onze fysieke als online winkel is Little Greene Celestial Blue 101. Deze kleur stamt af van een zeldzame overgebleven kleurenkaart die stamt uit het jaar 1807.

  

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Celestial Blue 101.

 

little greene celestial blue 101

 

#2 Donkerblauw

 

De populairste tint in binnen het ‘blauwe spectrum’ is donkerblauwe muurverf. De populairste een kleur verf van het merk Farrow and Ball. Het speciale aan deze kleur zijn de groene ondertonen. Met name groen en blauw worden veel met elkaar gemengd. Vind hier onze top 10 tinten donkerblauw

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Hague Blue 30.

 

farrow and ball hague blue 30

 

#3 Lichtblauw

 

Een zogeheten toon in het ‘mid blue’ segment van Farrow and Ball. Lichtblauwe muurverf bepaald sterk het karakter van de ruimte. Deze kleur wordt door het merk zelf omschreven als optimistisch, vriendelijk maar nooit koud.

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Blue Ground 210.

 

farrow and ball blue ground 210 

 

 

#4 Petrol Blauw

 

Petrol blauw muurverf is een kleur blauw die gemengd is met groen (zoals meerdere tinten in deze lijst). De inspiratie voor deze kleur is ontstaan uit de kleuren die een versierd paard droeg tijdens de Romeinse tijd. Deze kleur gaat goed samen met de kleuren rood en donker groen. Klik hier voor meer!

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Vardo 288.

 

farrow and ball vardo 288

 

#5 Warm Blauw

 

Warm blauw muurverf geeft de ruimte een aangename sfeer die voor warmte moet zorgen. De kleur wordt door het merk Little Greene omschreven als warm en intiem zonder overwelmend aanwezig te zijn. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Juniper Ash 115.

 

little greene juniper ash 115

 

  

#6 Indigo Blauw

 

Indigo blauw muurverf is een zeer speciale en mooie kleur blauw die zijn naam heeft gekregen door Isaac Newton. Het merk Paint and Paper Library heeft naar onze mening de mooiste verf in deze kleur.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Paint and Paper Library Blue Pearl 670.

 

paint and paper library blue pearl 670

 

 

#7 Vintage Blauw

 

Wederom een keur blauw die vermengd is met groen, vintage blauw muurverf. Naast dat deze kleur het goed doet op uw muur is het ook uitermate geschikt om houten meubels mee te schilderen.

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Dix Blue 82.

 

 farrow and ball dix blue 82

 

#8 Gelders Blauw

 

En populaire kleur in Nederland is Flexa's gelders blauw muurverf. Een vergelijkbare kleur komt van het merk Little Greene. Hick’s Blue dankt zijn naam aan de gelijknamige ontwerper (David Hicks) uit de jaren 60.

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Hick’s Blue 208.

 

 little greene hicks blue 208

 

 

#9 Nachtblauw

 

Waar de inspiratie voor deze kleur vandaan komt laat zich gemakkelijk raden. Nacht blauw muurverf heeft een mooie uitvoering van het merk Little Greene.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Smalt 255.

 

little greene smalt 255

 

 

#10 Staalblauw

 

De laatste kleur in ons overzicht is staalblauw muurverf. Deze specifieke kleur zag men vaak terug op stoffen in de middeleeuwen. Woad is een plantenextract en zorgt voor een charmante en gedempt effect.

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Woad 251.

 

little greene woad 251

 

#11 Light Blauw - Zilver

 

Dit is een van de eerste kleuren van het Britse merk Farrow and Ball. De kleur heeft meerdere tonen en veranderd qua karakter gedurende de dag. Dit hangt sterk af van de lichtinval.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Light Blue 22.

 

"farrow