Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Top 25 Muurverf kleuren

Wij van Kleurenwaaier.nl zijn de specialist op het gebied van kleuren muurverf! Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor u een TOP 25 kleuren muurverf opgesteld. Deze lijst is samengesteld uit matte en extra matte kleuren muurverf. Voor specifieke top 5 lijsten voor kalkverf of krijtverf kunt u klikken op de links.

 

Voor de meest populaire kleuren muurverf hebben we voor u een specifieke top lijst samengesteld:

 


Dit zijn voor ons de muurverf kleuren 2020 die het helemaal gaan maken! U kunt deze kleuren direct online bestellen (of eerst een tester aanvragen). Een andere optie is onze verfwinkel bezoeken in Den Bosch!

 

 

#1 Groen

 

De meest verkochte en daarmee populairste kleur muurverf is groene muurverf . Gezien ‘groen’ een container begrip is hebben wij voor u onze top 20 groene muurverf samengesteld! Hierbij moet u denken aan kleuren zoals: grijs-groen, donkergroen, olijfgroen, mosgroen, mintgroen, legergroen, zeegroen en vergrijsd groen. Om mensen zowel online als offline kennis te laten maken met een mooie kleur groen ziet u hieronder de populairste kleur van het merk Farrow and Ball.

 

De verf op de onderstaande muren is de Farrow & Ball Green Smoke #47.

 

Farrow and Ball Green Smoke 47 

 

#2 Grijs

 

De op een na populairste muurverf kleur is grijze muurverf. Ook bij deze populaire kleur zien we dat er diverse soorten sub kleuren zeer geliefd zijn. Zo is er grijs, blauw-grijs, lichtgrijs, donkergrijs en grijs blauw. Het merk Little Greene heeft de populairste lijn in deze kleur en dat is de ‘French Grey’ serie. Ook voor de kleur grijs hebben we een Top 10 kleuren grijze muurverf gemaakt.

 

De verf op de onderstaande foto’s is de Little Greene French Grey #113.

 

 french grey little greene

 

 

#3 Blauw

 

En het brons in deze lijst is voor de kleur blauw! Ook in de kleur blauw zijn er verschillende tinten verkrijgbaar die onderling toch behoorlijk van elkaar verschillen. Dit gaat van licht tot donker blauw en de wat onbekendere benamingen zoals ‘indigo blauw’ en 'petrol blauw'. Ook hier hebben we een speciale Top 10 blauwe muurverf voor u gemaakt.

 

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Oval Room Blue #85.

 

Farrow and Ball Oval Room Blue 85

 

 

#4 Goud

 

Net niet op het erepodium, maar toch heeft het edelmetaal goud een prachtige 4e plek verworven. Gouden muurverf is natuurlijk voor de liefhebber, maar ook hierin heeft Kleurenwaaier.nl de nodige keuze. Onze favoriet is de metallic verf van Flexa in de gouden uitvoering.

 

Op de onderstaande foto zie u de Flexa Metallic Touch of Glamour.

 

Goud muurverf

 

 

#5 Roze

 

Voor een frisse tint op de muur is roze muurverf zeker het overwegen waard. Ook binnen het roze segment zijn er diverse variaties zoals: oud roze, licht roze, terra roze, poeder roze, vintage roze en zacht roze. Van al deze kleuren is oud roze het populairst. U kunt ook onze pagina bekijeken over de populairste roze tinten muurverf.

 

Op de onderstaande foto zie u de Farrow and Ball Setting Plaster #231.

Farrow and Ball Setting Plaster 231

 

 

#6 Wit

 

Witte muurverf blijft onverminderd populair, ook zijn hier weer diverse tinten te verkrijgen. Onze absolute topfavoriet is toch wel een kleur van de super kwaliteitsverf van Little Greene. U kunt ook een kijkje nemen op onze pagina die specifiek gaat over witte tinten muurverf

 

Op de onderstaande foto zit u de Little Greene Slaked Lime #105

 

little greene slaked lime 105

 

 

#7 Zwart

 

Hoe dieper de kleur zwart hoe mooier, dat is althans onze mening. Wanneer wij denken aan pik zwarte muurverf dan komen wij direct uit bij onze favoriete kleur zwart van Farrow and Ball. We hebben voor u ook een speciale lijst gemaakt met verschillende tinten zwarte muurverf

 

Op de onderstaande foto zit u de Pitch Black #256 van Farrow and Ball.

 

 Pitch Black #256 Farrow and Ball

 

 

#8 Oker Geel

 

Het is niet 'gewoon' geel dat de meest populaire kleur is onder de gele verf soorten maar heel specifiek okergeel muurverf. Dit is een diepe mosterd kleur waarbij Farrow and Ball zich heeft laten inspireren door het verhaal waarin boeren verf maakte van de urine van de koeien die mango bladeren aten. Bekijk ook eens onze pagina over onze top 5 muurverf okergeel.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Yellow Pink 46

 

little greene yellow pink 46

 

 

#9 Terracotta

 

Een wat minder bekende kleur maar daarom niet minder mooi is ‘terracotta muurverf’. Echter, is deze kleur wel populairder dan de ‘gewone’ rode muurverf! Wij zelf zijn er fan van de Beetle Nut kleur! U kunt ook een kijkje nemen op onze terracotta verf tinten pagina.

 

Op de onderstaande foto zit u de Beetle Nut 413 van Paint & Paper Library!

 

Beetle Nut Paint & Paper Library

 

 

#10 Petrol

 

Er is de mogelijkheid om Petrol muurverf te gebruiken die neigt naar groen of blauw. Op nummer tien in onze lijst vindt u terug Petrol in de kleur groen. U kunt ook onze pagina bekijken met daarop diverse petrol muurverf tinten (dus ook blauw).

 

Op de onderstaande foto ziet u de Little Greene Mid Azure 96.

 

mid azure 96 little greene 

 

#11 Beige

 

Voor deze kleur verwijzen we u graag naar een kleur van Little Green of een RAL kleur namelijk de RAL 9001. Diverse merken kunnen u deze RAL kleur leveren. Bekijk hier onze top 5 tinten beige.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Bath Stone 64.

 

 

 

#12 Koper

 

Net zoals goud en zilver verwijzen we u ook bij koper naar de Flexa metallic serie. Koper muurverf geeft een heel stoer effect maar dient niet in overvloed gebruikt te worden, dus let op de details.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Flexa Metallic Copper Blush.

 

Koper muurverf

 

 

#13 Bruin

 

Voor een klassieke sfeer op uw muur is bruine muurverf erg geschikt. Dit is ook een kleur waar het klassieke Farrow and Ball prachtig tot uiting komt. Voor meer inspiratie kunt u ook onze speciale bruine muurverf tinten pagina bezoeken!

 

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Tanners Brown 255.

 

 

Farrow and ball tanners brown 255 

 

#14 Zandkleur

 

Een heerlijke en rustige kleur voor op de muur is zandkleur muurverf. Er zijn verschillende merken die deze kleur voeren in hun assortiment maar voor ons is er een grote uitblinker. Bekijk hier alle tinten zandkleur muurverf

 

Op de onderstaande foto zit u de Slaked Lime Mid 149 van Little Greene.

 

little greene slaked lime mid 149

 

 

#15 Antraciet

 

Farrow & Ball heeft een zeer speciale antraciet muurverf waar een klein beetje blauw in verwerkt is. Het geeft een heerlijk rustieke uitstraling en is een mooie kleur dat een chique effect creëert. Bekijk ook eens onze lijst met aller mooiste antraciet muurverf.

 

Op de onderstaande foto zit u de Railings #31 Farrow and Ball.

 

Railings 31 Farrow and Ball

 

 

#16 Brons

 

Er zijn verschillende varianten van muurverf brons, maar een van de mooiste is deze van het merk Little Greene. Het heeft groene ondertonen, wat het zo'n speciale warme gloed geeft.

 

Op de onderstaande foto zit u de Little Greene Light Bronze Green 123.

 

Brons muurverf

 

 

#17 Rood

 

Een echte toon in de ruimte zet u met rode muurverf. Echter, kunt u ook gaan voor wat mildere aarde tinten, deze ziet u terug in onze speciale pagina over rode muurverf

 

Op de onderstaande foto zit u de Little Greene Atomic Red 190.

 

 little greene atomic red 190

 

 

#18 Paars

 

Bij juist gebruik kan paarse muurverf zeer charmant zijn. In ruimtes waar een mooi schaduwspel kan ontstaan geeft paars daar ontzettend mooi de gelegenheid toe! Bekijk hier onze top 5 paarse muurverf.

 

Op de onderstaande foto zit u de Brassica #271 van Farrow and Ball.

 

 Brassica 271 van Farrow and Ball

 

 

#19 Turquoise

 

Een merk dat nog weinig voorbij is gekomen is P&PL. Indien u op zoek bent naar een mooie turquoise muurverf klik dan op de link en bekijk onze top 5 tinten in deze kleur!

 

Op onderstaande foto ziet u de Paint and Paper Library Teal 622.

 

paint and paper libary teal 622

 

 

  

#20 Zilver

 

Na goud komt zilver maar als kleuren muurverf zijn brons en koper toch populairder. Een grote muur hullen in zilver muurverf kan wat heftig zijn, maar een kleinere muur kan juist zorgen voor een chique hotel sfeer.

 

Op onderstaande afbeelding ziet u de Paint & Paper Library Marble IV 364.

 

Muurverf zilver

 

 

#21 Oranje

 

Wie houdt van een vrolijk kleurtje op de muur kiest voor oranje! Oranje muurverf is direct een echte sfeermaker voor uw kamer. Vrolijkheid gegarandeerd! Klik hier voor onze top 5 oranje muurverven. 

 

Op de onderstaande foto ziet u de Farrow and Ball Dutch Orange 76

 

farrow and ball dutch orange 76

 

#22 Parelmoer

 

Parelmoer muurverf is een van de onontdekte parels in deze lijst. Slechts weinige zijn direct op zoek naar deze kleur maar komen er regelmatig toch bij uit! Bekijk hier onze Top 3 parelmoer muurverf

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow & Ball All White 2005.

 

farrow & ball all white 2005

 

 

#23 Lila

 

Een lichtere variant op de kleur paars is lila. Lila muurverf is een specifieke kleur die zo zijn eigen liefhebbers kent. Klik hier voor onze top 3 lila muurverf

 

Op de onderstaande foto ziet u de Hortense 266 van Little Greene.

 

hortense 266 Little Greene

 

#24 Geel

 

Vaak wordt muurverf geel gebruikt als een accent kleur. Echter, kunt u deze kleur ook van de muur laten spatten door hem helemaal te verven.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Yellowcake 279.

 

farrow and ball Yellowcake 279