Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

 • Rendement: 14 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

De allround muurverf. Te gebruiken in alle ruimtes, zelfs achter het fornuis. 15 keer sterker dan gewone matte emulsie verven (super schrobvast) Deze verf laat zich zeer gemakkelijk verwerken en heeft een hoge dekkingsgraad. Door het gebruik van 40% meer pigmenten kleurt de verf mee met de dag maand en het seizoen. Absolute aanrader voor mensen die meer willen dan een kleurtje tegen de muur. Door het lage VOS gehalte zeer milieu- en kindvriendelijk. Alleen de originele Little Greene verf is 100% kleurecht. Andere merken die gemengd worden in de Little Greene kleuren kunnen afwijken.

 • Muurverf voor binnen & buiten
 • Schrobvast klasse 1
 • 40% meer pigment


Tip : Bij twijfel zijn er van alle kleuren Little Greene proefpotjes beschikbaar, schilder deze op een canvasdoek zodat u deze in meerdere hoeken kunt bekijken. Het licht in de ruimte is bepalend voor de kleur. 


Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Little Greene verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele Little Greene verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd het allernieuwste product.

Bijpassende producten

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

Little Greene Intelligent Matt Emulsion is de meest milieuvriendelijke verf van Little Greene. Een ongeëvenaarde diepte in kleur en matte afwerking. Deze 100% acrylaatverf is bestand tegen vlekken, heeft een uitzonderlijke wasbaarheid en is 15 maal sterker dan een gewone matte muurverf

Little Greene Intelligent Matt Emulsion eigenschappen:

 • verkrijgbaar in alle kleuren van Little Greene
 • te gebruiken op muren, plafonds van stucwerk, gipsplaat of glasweefsel
 • schrobvast
 • milieuvriendelijk
 • vrij van solventen
 • 100 % Kindvriendelijk
 • Lichte kleuren ook leverbaar in 10 liter
 • Rendement tot 14M2 per liter, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond

Moet je een voorstrijk gebruiken voor nieuwe ondergronden?

Om een egale zuiging en hechting te krijgen is het aan te raden om de muren voor te strijken met Little Greene Wall Primer Sealer. Deze voorstrijk heft de zuiging van de nieuwe ondergrond op en verbetert de hechting met de ondergrond. De Little Greene Wall Primer Sealer is verkrijgbaar in alle lichte kleuren van Little Greene, het voordeel is dat je dan direct ziet of de kleur naar wens is. 

Voorbereiden van een nieuwe of onbehandelde ondergrond:

Laat nieuw stucwerk grondig drogen en controleer vooraf of deze droog genoeg is om te schilderen. Breng de Wall Primer Sealer aan en daarna nog 1 tot 2 lagen onverdunde absolut matt of intelligent matt.

Hoe ga je te werk bij een reeds geschilderde muur?

Bij een reeds geschilderde muur kan nadat de muur vrij is van vet en stof direct geschilderd worden met de Little Greene verf. De verf heeft een sublieme dekking, maar voor de 100% dekking raden we aan om de muren 2x met dezelfde afwerklaag te schilderen. 

Wanneer er problemen zijn met de ondergrond dien je het volgende te doen :

Verwijder alle loszittende en schilferende verf. Ontvet met een geschikt schoonmaakmiddel, bv universol. Schuur grondig met korrel 180 schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren. Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en strijk gerepareerde plekken voor met sterk verdunde muurverf of met een voorstrijk in de juiste kleur. Voor gebruik de verf goed roeren.

Wanneer je twijfelt aan de ondergrond is het verstandig om een proefstukje op te zetten op de probleem muur.
Controleer dit proefstukje na droging, voordat u het product op het hele oppervlak aanbrengt. Vertoont de onderlaag tijdens het testen barsten, dan moet deze voordat de Little Greene Intelligent Matt Emulsion wordt aangebracht, afgedekt worden met een geschikte grondlaag.

Schilderen met kwast of Roller?

Met de roller krijg je het snelste het gladste resultaat.

Met de kwast : Breng de verf in de randen aan met behulp van een kwast met zachte haren. Breng daarna de verf aan met behulp van een grotere kwast in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Met de roller: Aanbrengen met een roller - Gebruik op een gladde muur de Meesterhand Microvezel roller en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten max 1,5 meter. Daarna narollen in één richting (van boven naar beneden) uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

 

Little Greene Intelligent Matt Emulsion bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcodeintelligentmattemulsion
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
DuurzaamheidTot 10 jaar
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review