Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

 • Rendement: 14 m2 per liter

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

De allround muurverf. Te gebruiken in alle ruimtes, zelfs achter het fornuis. 15 keer sterker dan gewone matte emulsie verven (super schrobvast) Deze verf laat zich zeer gemakkelijk verwerken en heeft een hoge dekkingsgraad. Door het gebruik van 40% meer pigmenten kleurt de verf mee met de dag. Absolute aanrader voor mensen die meer willen dan een kleurtje tegen de muur. Door het lage VOS gehalte zeer milieu- en kindvriendelijk. Alleen de originele Little Greene verf is 100% kleurecht. Andere merken die gemengd worden in de Little Greene kleuren kunnen afwijken.

 • Muurverf voor binnen & buiten
 • Schrobvast klasse 1
 • 40% meer pigment


Tip : Bij twijfel zijn er van alle kleuren Little Greene proefpotjes beschikbaar, schilder deze op een canvasdoek zodat u deze in meerdere hoeken kunt bekijken. Het licht in de ruimte is bepalend voor de kleur. 


Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Bijpassende producten

Little Greene Intelligent Matt Emulsion

Little Greene Intelligent Matt Emulsion is de meest milieuvriendelijke verf van Little Greene. Een ongeëvenaarde diepte in kleur en matte afwerking. Deze 100% acrylaatverf is bestand tegen vlekken, heeft een uitzonderlijke wasbaarheid en is 15 maal sterker dan een gewone matte muurverf

Little Greene Intelligent Matt Emulsion eigenschappen:

 • verkrijgbaar in alle kleuren
 • te gebruiken op muren, plafonds van stucwerk, gipsplaat of glasweefsel
 • schrobbaar
 • milieuvriendlijk
 • vrij van solventen
 • 100 % Kindvriendelijk
 • Lichte kleuren ook leverbaar in 10 liter
 • Nieuwe muren eerst voorstrijken met Wall Primer Sealer.
 • Rendement ongeveer 13M2 per liter, sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond

Moet je een voorstrijk gebruiken voor nieuwe ondergronden?

Om een egale zuiging en hechting te krijgen is het aan te raden om de muur voor te strijken met Little Greene Wall Primer Sealer. Deze voorstrijk heft de zuiging van de nieuwe  ondergrond op en verbetert de hechting met die ondergrond.

Voorbereiden van een nieuwe of onbehandelde ondergrond:

Laat nieuw stucwerk tenminste vier weken grondig drogen en controleer vooraf of deze droog genoeg is om te schilderen. Breng een verflaag aan, die max. 5 % verdund is met schoon water, afhankelijk van de poreusheid van de onderlaag. Breng daarna nog 1 of 2 lagen onverdunde verf aan voor een mooi en vol eindresultaat. 

Mocht u geen Little Greene Wall Primer Sealer willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10-20% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Hoe ga je te werk bij een reeds geschilderde muur?

Verwijder alle loszittende en schilferende verf. Ontvet met een geschikt schoonmaakmiddel, bv bioversol of st. marc  en spoel na met schoon water. Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren. Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en strijk gerepareerde plekken voor met sterk verdunde muurverf in de juiste kleur. Voor gebruik de verf goed roeren, zodat bezinkingen grondig worden ingemengd. Werk daarna af met tenminste één deklaag. 

Voor grote veranderingen van kleurstellingen wordt sterk aanbevolen Little Greene Intelligent Primer Undercoat te gebruiken als primer. Dit product wordt niet aanbevolen voor het schilderen van eerder geschilderde kalk- of andere natuurlijke pleisterlagen. Sommige bestaande vinyl oppervlakken met een zijden of satijnen afwerking kunnen zeer zacht en gevoelig voor water zijn, waardoor bij het overschilderen scheurtjes in de onderlaag kunnen ontstaan. Om er zeker van te zijn dat bij oude bestaande deklagen dit probleem niet ontstaat, wordt geadviseerd het product eerst op een klein stukje te testen. 


Controleer dit proefstukje na droging, voordat u het product op het hele oppervlak aanbrengt. Vertoont de onderlaag tijdens het testen barsten, dan moet deze voordat de Little Greene Intelligent Matt Emulsion wordt aangebracht, afgedekt worden met een geschikte grondlaag.

Schilderen met kwast of Roller?

Met de kwast: Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. De verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint.

Breng waar nodig Little Greene Wall Primer Sealer aan voor een betere hechting. Breng de verf in de randen aan met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt. Breng daarna de verf aan met behulp van een grotere synthetische kwast in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Met de roller: Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

 

Little Greene Intelligent Matt Emulsion bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcodeintelligentmattemulsion
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review