Toggle Nav

Little Greene Absolut Matt Emulsion

 • Capaciteit: 14 m2 per liter

Little Greene Absolut Matt Emulsion

Kleurenwaaier.nl levert uitsluitend eersteklas verf. Kleuren van onze online kleurenwaaiers kunnen afhankelijk van uw beeldscherminstellingen afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Little Greene Absolute Matt Emulsion

Little Greene Absolute Matt Emulsion bevat 40% meer pigment en door deze hoge pigmentatie en kwalitatieve materialen geeft deze muurverf een kalkachtige matte uitstraling. Ideaal voor algemeen gebruik in een woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Little Greene Absolute matt emulsion (voorheen acrylic matt emulsion) is op waterbasis en goed reinigbaar. Voor binnen te gebruiken en geurarm. Little Greene Absolute Matt Emulsion is een zeer matte en kalkachtige muurverf. 

Wat zijn de kenmerken van Little Greene Absolute Matt Emulsion;

 • ook verkrijgbaar in samplepotjes (ook handig om bij te werken)
 • verkrijgbaar in alle kleuren
 • te gebruiken op muren, plafonds, stucwerk en glasweefsel
 • afneembaar
 • Kindvriendelijk
 • milieuvriendelijk
 • vrij van solventen 
 • nieuwe muren eerst voorstijken met Wall Primer Sealer
 • Lichte kleuren ook leverbaar in 10 liter
 • Rendement 13 M2 per liter, sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond

Moet je een voorstrijk gebruiken voor nieuwe ondergronden?

Om een egale zuiging en hechting te krijgen is het aan te raden om de muur voor te strijken met Little Greene Wall Primer Sealer. Deze voorstrijk heft de zuiging van de nieuwe  ondergrond op en verbetert de hechting met die ondergrond.

Voorbereiden van een nieuwe of onbehandelde ondergrond:

Laat nieuw stucwerk tenminste vier weken grondig drogen en controleer vooraf of deze droog genoeg is om te schilderen. Breng een verflaag aan, die max. 5 % verdund is met schoon water, afhankelijk van de poreusheid van de onderlaag. Breng daarna nog 1 of 2 lagen onverdunde verf aan voor een mooi en vol eindresultaat. 

Mocht u geen Little Greene Wall Primer Sealer willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10-20% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Hoe ga je te werk bij een reeds geschilderde muur?

Verwijder alle loszittende en schilferende verf. Ontvet met een geschikt schoonmaakmiddel, bv bioversol of st. marc  en spoel na met schoon water. Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren. Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en strijk gerepareerde plekken voor met sterk verdunde muurverf in de juiste kleur. Voor gebruik de verf goed roeren, zodat bezinkingen grondig worden ingemengd. Werk daarna af met tenminste één deklaag. 

Voor grote veranderingen van kleurstellingen wordt sterk aanbevolen Little Greene Intelligent Primer Undercoat te gebruiken als primer. Dit product wordt niet aanbevolen voor het schilderen van eerder geschilderde kalk- of andere natuurlijke pleisterlagen.

Schilderen met kwast of Roller?

Met de kwast: Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. De verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint.

Breng waar nodig Little Greene Wall Primer Sealer aan voor een betere hechting. Breng de verf in de randen aan met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt. Breng daarna de verf aan met behulp van een grotere synthetische kwast in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit.
De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

TIP: Gebruik een hoogwaardige synthetische kwast van de juiste afmetingen voor het ophanden zijnde project

Met de roller: Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. 

Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

 

Algemene informatie
BarcodeAbsolutMattEmulsion
ProductVerf
MerkLittle Greene
Capaciteit14 m2 per liter
ToepassingBinnen
OndergrondMuren
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadKalkmat
Schrijf uw eigen review