Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Staalblauw Muurverf

Binnen de lijst van de mooiste muurverf kleuren staat staalblauwe muurverf binnen het aspect blauwe muurverf op de negende plek.

 

Hieronder hebben wij een top 5 populairste tinten staalblauwe muurverf voor u samengesteld. Deze tinten zijn beschikbaar in verschillende soorten, afhankelijk van uw situatie. Als u benieuwd bent hoe de kleur bij u thuis uipakt, kunt u eenvoudig een kleurentester bestellen.

 

Indien u nog even verder wilt kijken, zijn de blauw grijze muurverf,  petrol blauwe muurverf, en de muurverf zeegroen ook interessante pagina's.

 

 

 

#1 Staalblauw - Licht

 

Cook's Blue is geïnspireerd op de rijke en aangrijpende afwerking in de koksruimte van Calke Abbey, waar de muren vele decennia lang onaangeroerd waren gebleven. Deze heldere en diep gepigmenteerde kleur is perfect voor gebruik in zowel keukens als terassen buiten.

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Cook's Blue 237.

 

Staalblauw licht muurverf 

 

 

#2 Staalblauw - Grijs

 

De tweede in het rijtje van staalblauwe muurverf is een zeer warme tint van het merk Paint & Paper Library. Het is gebaseerd op het Zweedse antiekblauw en doet het voornamelijk goed in combinatie met houtwerk en lood. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Paint & Paper Library Blue Blood 668.

 

Staalblauw muurverf grijs

 

 

#3 Staalblauw

 

In de categorie staalblauwe muurverf is Woad de aller populairste tint. Het pigment is gebaseerd op het plantextract dat in de middeleeuwen werd gebruikt om stoffen mee te verven. Het heeft een charmante en gedempte indigo ondertoon en zorgt voor de perfecte achtergrond voor fotolijstjes. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Woad 251.

 

staalblauw muurverf

 

 

#4 Staalblauw - Warm

 

Deze tint is vernoemd naar David Hicks, een van de belangrijkste ontwerpers uit de jaren zestig en zeventig. Hij gebruikte deze krachtige staalblauwe tint in het restaurant bovenin de London Tecom Tower in 1962. Zoals u hieronder kunt zien, doet de kleur het vooral goed in combinatie met witte tinten en houtwerk.  

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Hicks Blue 208.

 

Staalblauw muurverf warm

 

 

#5 Staalblauw - Donker

 

Deze prachtige staalblauwe kleur is een donkerde variant in dit rijtje. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een mengsel van de bekende kleuren Royal Blue en Navy Blue van het merk Little Greene. Het is een charismatisch alternatief voor donkergrijs of zwart als donkere neutrale kleur. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Little Greene royal Navy 257.

 

Staalblauw muurverf donker