Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Exterior Eggshell

  • Rendement: 13 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Exterior Eggshell

De Farrow & Ball Exterior Eggshell is een duurzame zijdeglans finish voor hout en metaal buitenshuis. Waterdicht en schimmelwerend. Bestand tegen schilferen en bladderen. Niet geschikt voor gebruik op een plastic ondergrond. De Exterior Eggshell is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Uiterst duurzaam en slijtvast
  • Waterdicht em luchtdoorlatend
  • Schimmel- en vuilbestendig

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Exterior Eggshell

Matte buitenverf met eierschaalglans op waterbasis. Farrow & Ball Exterior Eggshell is uitermate geschikt voor gebruik op zowel zacht- en hardhout als metalen ondergronden. De Farrow & Ball Exterior Eggshell is verkrijgbaar in alle bekende kleuren maar vanaf nu ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we raden je aan hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat.

Het voorbereiden van ijzerhoudend metaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het blanke metaal. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzer: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Het voorbereiden van non-ferrometaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en schuur het oppervlak licht op; dit bevordert de hechting van de primer & undercoat. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van verzinkt metaal

Behandel het oppervlak met een etsoplossing of beitsmiddel en zorg ervoor dat alle restanten zorgvuldig verwijderd worden voordat je begint met schilderen. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van onbehandeld hout buitenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt houtvulmiddel op waterbasis voor buiten. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Hout in omgevingen waar de kans op houtrot en schimmel groot is behandel je eerst met een houtconserveringsmiddel voordat je de primer aanbrengt. Behandel eventuele knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een verdunde laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in de correcte kleur voor de deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Opmerking: De noodzaak om herhaaldelijk scheuren, gaten en open naden te repareren kan erop duiden dat het oppervlak het einde van zijn leven nadert en meer onderhoud zal vergen. In dit geval is het wellicht noodzakelijk het oppervlak te vervangen of te vernieuwen.

Het voorbereiden van reeds geschilderd hout buitenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt houtvulmiddel op waterbasis voor buiten. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Hout in omgevingen waar de kans op houtrot en schimmel groot is behandel je eerst met een houtconserveringsmiddel voordat de de primer aanbrengt. Behandel eventuele ongeschilderde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Opmerking: De noodzaak om herhaaldelijk scheuren, gaten en open naden te repareren kan erop duiden dat het oppervlak het einde van zijn leven nadert en meer onderhoud zal vergen. In dit geval is het wellicht noodzakelijk het oppervlak te vervangen of te vernieuwen.

Het voorbereiden van geboende of gepolijste oppervlakken

Als je van plan bent om geboende of gepolijste oppervlakken te schilderen dien je eerst de bestaande coating te verwijderen door het oppervlak grondig te schuren. We raden je aan de verf op een klein stukje te testen omdat Farrow & Ball verfproducten niet altijd geschikt zijn voor gebruik op geboende of gepolijste lagen.

Schilderen op plamuur

Wanneer je plamuur dient te vervangen, gebruik je voor het beste resultaat een plamuur op acrylbasis omdat deze specifiek is ontworpen voor gebruik in combinatie met moderne watergedragen verf en primers. Onbehandeld hout dient eerst gegrond te worden met een onverdunde laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat, het kopvlak inbegrepen. Laat het hout minimaal 4 uur drogen voordat je de plamuur aanbrengt. Breng de plamuur aan volgens de aanwijzingen van de fabrikant en neem de droogtijden in acht (gemiddeld een nacht) voordat je de Farrow & Ball finish aanbrengt. Exterior Eggshell en Full Gloss – Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat aan in een kleur die overeenstemt met de deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Schilderen van metselwerk binnenshuis

Metselwerk dat brokkelig, schilferig of onstabiel is dient eerst afgedicht te worden met een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer. De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor metselwerk binnenshuis: Exterior Masonry – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Full Gloss en Exterior Eggshell – Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de kleur die overeenstemt met de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen), gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Het schilderen van terracotta

De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor gebruik op terracotta: Exterior Masonry, Full Gloss en Exterior Eggshell – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Hoe schildert je lijstwerk met een kwast

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. Je bereikt daarom het beste eindresultaat als je een dikkere laag aanbrengt. Voor een optimaal eindresultaat kan je het beste een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt gebruiken (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op je kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals je gewend bent bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen (minimaal 4 uur) voordat je een nieuwe laag aanbrengt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Hoe schildert je lijstwerk met een roller

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Echter, voor een optimale afwerking, raden wij het gebruik van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast aan.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - je bereikt een goed resultaat met een instelling van 457μm met een spuithoek van 65° en een druk van 2300 psi - 2700 psi (159 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat je het gewenste resultaat heeft bereikt. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Het schilderen van lichte naar donkere kleuren

Wanneer je buitenshuis een donkere kleur op een lichte tint aanbrengt, raden wij, voor een duurzaam eindresultaat aan, zoveel mogelijk van de bestaande verflaag te verwijderen.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder niet buitenshuis als er regen wordt voorspeld. Voor het beste resultaat schilder je 's ochtends zodat het product tijd heeft om goed te drogen ('s avonds kan de lucht vochtig worden).

 

Farrow & Ball Exterior Eggshell bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5051836192051
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement13 m2 per liter
ToepassingBuiten
DuurzaamheidTot 6 jaar
OndergrondHout, Metaal
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review