Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Interior Wood Primer

  • Rendement: 12 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Interior Wood Primer

De Farrow & Ball Interior Wood Primer biedt een duurzame, flexibele onderlaag voor onbehandeld of reeds geschilderd hout binnenshuis. Geeft een uitstekende hechting en een duurzame afwerking. De Interior Wood Primer is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Duurzame & flexibele onderlaag
  • Uitstekende hechting
  • Watergedragen grondverf

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Deze primer & undercoat biedt een duurzame, flexibele onderlaag voor onbehandeld of reeds geschilderd hout binnenshuis. Geeft een uitstekende hechting en een duurzame afwerking.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we raden aan hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat.

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Bereid alle knoestige of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een verdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in the correcte kleur voor de deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van geschilderd hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele ingevuld, onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van geboende of gepolijste oppervlakken

Als je van plan bent om geboende of gepolijste oppervlakken te schilderen dien je eerst de bestaande coating te verwijderen door het oppervlak grondig te schuren. We raden je aan de verf op een klein stukje te testen omdat Farrow & Ball verfproducten niet altijd geschikt zijn voor gebruik op geboende of gepolijste lagen.

Schilderen van metselwerk binnenshuis

Metselwerk dat brokkelig, schilferig of onstabiel is dient eerst afgedicht te worden met een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer. Gebruik Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer niet als een universele grondlaag op stabiel pleisterwerk. De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor metselwerk binnenshuis: Exterior Masonry – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Full Gloss en Exterior Eggshell – Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de kleur die overeenstemt met de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen), gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Schilderen op houten vullers binnenshuis

Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in the correcte kleur voor de deklaag aan. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Hoe schildert ik lijstwerk met een kwast

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. Je bereikt daarom het beste eindresultaat als je een dikkere laag aanbrengt. Voor een optimaal eindresultaat kan je het beste een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt gebruiken (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op je kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals je gewend bent bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen (minimaal 4 uur) voordat je een nieuwe laag aanbrengt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Hoe schildert ik lijstwerk met een roller

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Echter, voor een optimale afwerking, raden wij het gebruik van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast aan.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

 

Farrow & Ball Interior Wood Primer bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496374926
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
OndergrondHout
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review