Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Exterior Masonry

  • Rendement: 8 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Exterior Masonry

De Farrow & Ball Exterior Masonry is een zeer matte, uitermate slijtvaste finish voor metselwerk buitenshuis. Waterdicht, schimmelwerend, gedurende maximaal 15 jaar bestand tegen bladderen, scheuren, krijten en verbleken. Niet geschikt voor gebruik op oppervlakken met een hoog alkaligehalte of zeer poreuze ondergronden. De Exterior Masonry is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor buiten
  • Geurarm
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Exterior Masonry is een zeer matte, uitermate slijtvaste finish voor metselwerk buitenshuis. Waterdicht en schimmelwerend. Is gedurende een periode van maximaal 15 jaar bestand tegen bladderen, scheuren, krijten en verbleken. Niet geschikt voor gebruik op oppervlakken met een hoog alkaligehalte of zeer poreuze ondergronden. Vereist geen grondlaag.

Nieuwe moderne bouwmaterialen

Roer de verf voor gebruik goed door. We raden aan om de ondergrond eerst volledig te laten drogen en gedurende ongeveer 3 maanden te laten verweren. Wanneer de ondergrond eenmaal goed droog is verwijder je eventuele stofdeeltjes met een borstel met stugge haren. Breng een 10% verdunde laag Farrow & Ball Exterior Masonry aan op poederachtige gedeelten. Gebruik Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer niet als een universele grondlaag voor stabiel metselwerk. Nadat je de ondergrond op de correcte manier hebt voorbehandeld breng je twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry aan met een kwast of roller. Let er hierbij op dat je de verf niet te dik aanbrengt in holtes en hoeken. Farrow & Ball Exterior Masonry wordt klaar voor gebruik geleverd. Je kan echter op nieuwe, met cement bepleisterde oppervlakken een verdunde laag (met een verhouding van 10%) aanbrengen om de hechting van de verf op solide, onbehandelde ondergronden te bevorderen.

Het voorbereiden van betonnen oppervlakken

Laat nieuw beton gedurende tenminste 3 maanden uitharden alvorens dit te schilderen. Repareer en vul oude of onstabiele betonnen oppervlakken en laat het vulmiddel de aanbevolen tijd uitharden. Wanneer de ondergrond eenmaal goed droog is verwijder je eventuele stofdeeltjes met een borstel met stugge haren. Breng een grondlaag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op poederachtige gedeelten. Breng, uitsluitend op betonnen vloeren binnenshuis, een onverdunde laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan gevolgd door twee lagen Farrow & Ball Modern Eggshell. Laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gebruik Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer uitsluitend als een universele grondlaag op betonnen vloeren binnenshuis en niet op andere stabiele betonnen ondergronden.

Het gebruik van Exterior Masonry voor de behandeling van oud schuurwerk buitenshuis

Houd er rekening mee dat onstabiele ondergronden in bepaalde gevallen niet geschilderd kunnen worden - in geval van twijfel raden wij aan professioneel advies in te winnen, neem hiervoor contact met ons op. Oppervlakken met ernstige structurele schade, zoals scheuren of los cement, moeten gerepareerd worden voordat de verf kan worden aangebracht. Breng eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op gerepareerde of ernstig beschadigde gedeelten, gevolgd door twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry met een kwast of roller. Breng de verf niet te dik aan in holtes en hoeken en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Ondergronden die zijn aangetast door schimmel of algen dienen te worden behandeld met een geschikt schimmeldodend middel en moeten vervolgens voldoende tijd hebben om volledig te drogen. Gebruik Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer niet als een universele grondlaag op stabiel metselwerk.

Schilderen van metselwerk binnenshuis

Metselwerk binnenshuis moet volledig droog en vochtvrij zijn. Interieur metselwerk dat poederig, schilferig of onstabiel is moet eerst met een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer worden voorbehandeld. De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor metselwerk binnenshuis: Full Gloss, Estate Eggshell en Exterior Eggshell– Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de kleur die overeenstemt met de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen), gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen). Exterior Masonry – breng rechtstreeks 2 lagen aan, laat de lagen tussendoor minimaal 5 uur drogen. Gebruik Farrow & Ball Masonry.

Gemetselde buitenmuren schilderen

Farrow & Ball Exterior Masonry kan gebruikt worden op gemetselde buitenmuren - met uitzondering van Fletton-bakstenen - maar we bevelen een paar voorzorgsmaatregelen aan, voorafgaand aan en tijdens het schilderen. Zorg dat alle vuil, schimmels, zouten en andere zichtbare verontreinigingen zijn verwijderd met een staalborstel of door een gespecialiseerde schoonmaker, en zorg dat het metselwerk volledig gedroogd is voordat je de verflagen aanbrengt. We raden je ook aan om te controleren of de mortel volledig is gedroogd voordat je begint met schilderen. Wees extra zorgvuldig bij het schilderen van buitenmuren met massieve bakstenen, en muren die niet vochtbestendig zijn gemaakt, aangezien er vermindering van hechting kan optreden en een zoutaanslag kan verschijnen. Farrow & Ball Exterior Masonry wordt gebruiksklaar geleverd, maar water kan worden toegevoegd in een verhouding van 10%, zodat het gemakkelijker aan te brengen is op onbewerkte oppervlakken. We raden je aan om niet Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer te gebruiken, aangezien dit niet bedoeld is als een algemene primer voor metselwerkoppervlakken.

Het schilderen van terracotta

De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor gebruik op terracotta: Exterior Masonry, Full Gloss en Exterior Eggshell – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - je bereikt een goed resultaat met een instelling van 533μm met een spuithoek van 65°, of 610μm met een spuithoek van 65° en een druk van 3000 psi - 3500 psi (207 bar - 241 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Advies voor reparaties en bijwerken

Als het schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij aan een laag verf van het oorspronkelijk gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor voorkomt een zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als je besluit om slechts bepaalde gedeelten bij te werken, raden wij aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.

1. Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer.
Als je verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden. Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij je aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te brengen. Op deze manier zijn kleine verschillen minder goed zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als in eerste instantie.
Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als je bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking.

3. Maak altijd gebruik van hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode als in eerte instantie.
Zorg ervoor dat je de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen.
Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Schilderen op muurvulmiddelen buitenkant

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Exterior Masonry (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder niet buitenshuis als er regen wordt voorspeld. Voor het beste resultaat schildert je 's ochtends zodat het product tijd heeft om goed te drogen ('s avonds kan de lucht vochtig worden).

 

Farrow & Ball Exterior Masonry bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496030556
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement8 m2 per liter
ToepassingBuiten
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadExtra mat
Schrijf uw eigen review