Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer

  • Rendement: 20 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer

De Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer is geschikt voor het gebruik op binnen- en buitenmuren en betonnen vloeren voor het afdichten en stabiliseren van poreuze, krijtachtige en brokkelige oppervlakken. Biedt een uitstekende hechting. Niet geschikt voor gebruik op nieuw beton. De Masonry & Plaster Stabilising Primer is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Verf voor binnen & buiten
  • Poreuze en kalkachtige ondergronden
  • Sneldrogend

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer is een transparant voorstrijkmiddel voor gebruik op binnen- en buitenmuren en betonnen vloeren voor het afdichten en stabiliseren van poreuze, krijtachtige en brokkelige oppervlakken. De Masonry & Plaster Stabilising Primer Biedt een uitstekende hechting en wordt gebruikt als voorstrijk voor Exterior Masonry. Droogt volledig transparant op en is daarmee dus kleurloos.

Nieuwe moderne bouwmaterialen

Roer de verf voor gebruik goed door. Voordat je nieuw pleisterwerk afdicht met een verfproduct moet de ondergrond eerst volledig droog zijn en is het raadzaam het oppervlak gedurende ongeveer 3 maanden te laten verweren. Als de ondergrond eenmaal goed droog is behandel je brokkelende of onstabiele gedeelten met een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer. Nadat je de ondergrond op de correcte manier hebt voorbehandeld breng je twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry aan met een kwast of roller. Let er hierbij op dat je de verf niet te dik aanbrengt in holtes en hoeken. Farrow & Ball Exterior Masonry wordt klaar voor gebruik geleverd. Je kan echter op nieuwe, met cement bepleisterde oppervlakken een verdunde laag (met een verhouding van 10%) aanbrengen om de hechting van de verf op solide, onbehandelde ondergronden te bevorderen.

Het voorbereiden van betonnen oppervlakken

Laat nieuw beton gedurende tenminste 3 maanden uitharden alvorens dit te schilderen. Repareer en vul eventueel oud of onstabiel beton en geef het vulmiddel voldoende tijd om uit te harden voordat je een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aanbrengt.

Betonnen vloeren

Laat nieuw beton minimaal 3 maanden uitharden alvorens het te schilderen. Vul en repareer oude of onstabiele ondergronden en laat het beton goed drogen voordat je met schilderen begint. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan. Geschilderde betonnen vloeren: maak de vloer goed schoon en verwijder losse deeltjes. Schuur eventuele bladderende of schilferende verf glad voor een egale ondergrond. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op onbehandelde gedeelten.

Vloerverwarming

Schakel de verwarming 48 uur voordat je gaat schilderen uit zodat de vloer goed is afgekoeld. Wacht na het schilderen 48 uur voordat je de verwarming weer aanzet.

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen kleur. Op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk breng je eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan om het oppervlak te stabiliseren, gevolgd door een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat. Opmerking: BS 6150:2006 geeft voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

Het schilderen van oud pleisterwerk met Exterior Masonry

Houd er rekening mee dat onstabiele ondergronden in bepaalde gevallen niet geschilderd kunnen worden - in geval van twijfel raden wij aan professioneel advies in te winnen. Oppervlakken met ernstige structurele schade, zoals scheuren of los cement, moeten gerepareerd worden voordat de verf kan worden aangebracht. Breng eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op gerepareerde of ernstig beschadigde gedeelten, gevolgd door twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry met een kwast of roller. Breng de verf niet te dik aan in holtes en hoeken en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Onstabiele oppervlakken (alkalisch, brokkelig of poreus) moeten voorbehandeld worden met Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer. Breng een laag aan met een kwast, strijk de primer goed uit op het oppervlak en breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry aan met een kwast of roller. Breng de verf niet te dik aan in holtes en hoeken en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Ondergronden die zijn aangetast door schimmel of algen dienen te worden behandeld met een geschikt schimmeldodend middel of bleekmiddeloplossing en moeten vervolgens de tijd hebben om volledig te drogen. Schraap en borstel onstabiele ondergronden schoon en breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan, gevolgd door twee lagen Farrow & Ball Exterior Masonry met een kwast of roller. Breng de verf niet te dik aan in holtes en hoeken en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Instellingen spuitapparatuur

HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder niet buitenshuis als er regen wordt voorspeld. Voor het beste resultaat schilder je in de ochtend zodat het product tijd heeft om goed te drogen ('s avonds kan de lucht vochtig worden).

 

Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496169959
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement20 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review