Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Grijs Groene Muurverf

Van alle muurverf kleuren is groene muurverf de populairste kleur muurverf. Grijsgroen muurverf is de populairste tint binnen het groene spectrum. Een andere benaming voor deze kleur is vergrijsd groen muurverf.

 

In deze top tien gaan we van grijs groene muurverf steeds meer naar groen grijze muurverf. De verf die u ziet op de getoonde illustraties zijn verkrijgbaar in diverse eigenschappen. Zo kunt u deze kleur ook verven op bijvoorbeeld houten ondergronden of uw buitenmuur. 

 

Indien u de kleur eerst wilt bekijken op uw eigen muur kunt gemakkelijk een muurverf tester bestellen. Een andere mogelijkheid is om onze verfwinkel in Den Bosch te bezoeken.

 

U zou ook eens inspiratie op kunnen doen bij taupe muurverf, leemgroen muurverf, olijfgroen muurverf, grijs blauwe muurverf.

 

#1 Groen Grijs

De allerpopulairste grijs groene muurverf van het merk Farrow and Ball is de Card Room Green. Op zichzelf is het een hele moderne kleur maar gemengd met andere kleuren doet deze kleur juist wat klassieker aan.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Card Room Green 79

 

card room green farrow and ball

 

#2 Grijs Groen

 

Grijs groene muurverf is een zeer mooie kleur in de het merk Farrow and Ball in zijn assortiment heeft. Deze kleur muurverf behoud zijn eigen kleur goed in zowel het licht als in het donker. Dat maakt deze kleur zo speciaal.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Manor House 265.

 

farrow and ball manor house 265

 

#3 Grijs Groen - Blauw

Zoals u vast ziet gaan we steeds meer van grijs groene muurverf naar groen grijze muurverf. Dit is de laatste tint in 'grijs groen'.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Pigeon 25

 

farrow and ball pigeon 25

 

#4 Warm Grijs Groen

Net als vele andere verven in deze lijst is deze kleur een combinatie van grijs, groen en blauw. Deze grijs groene muurverf van Little Green verdient het zeker om in deze lijst opgenomen te worden.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Livid 263

 

little greene livid 263

  

#5 Groen Grijs-blauw

 

Deze kleur laat zich niet makkelijk lezen maar wij kwantificeren deze als groen grijs-blauwe muurverf. Deze verf van het merk Little Greene is een zeer speciale kleur en heeft een erg chique uitstraling.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Grey Teal 226.

 

little greene grey teal 266

 

#6 Vergrijsd Groen - Grijs 

 

De nummer vijf in onze lijst is de groene muurverf vergrjds groen van Little Greene. Deze groene muurverf bevat een tikkeltje grijs en geeft net dat verweerde effect. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Boringdon Greene 295.

 

little greene boringdon greene 295

 

   

#7 Zacht Grijs Groen

In deze speciale kleur zitten overwegend groene en grijze kleuren maar ook een kleine hoeveelheid blauw. De naam 'Mizzle' is een combinatie tussen mist en 'drizzle' (wat motregen betekend). 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Mizzle 266.

 

 farrow and ball mizzle 266

 

#8 Groen Grijs

 

Deze kleur is ontzettend groen maar er zit ook grijs in verwerkt. De kleur dankt zijn naam aan de ontbijt kamer in Calke Abbey. De kleur is uitermate geschikt voor de wat kleinere ruimtes.

 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Calke green 34.

 

farrow and ball calke green 34

 

#9 Groengrijs 

De onderstaande kleur is genaamd French Gray. Deze naam dankt deze kleur aan de veelgebruikte grijs groene kleur op behang die men zag in de 19e eeuw in Frankrijk.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball French Gray 18

 

farrow and ball french gray 18

 

#10 As Grijsgroen

Deze kleur is van de 'colour by nature' serie van Farrow and Ball. Ondanks dat deze kleur recent aan het assortiment is toegevoegd heeft deze kleur al snel de harten van de mensen gestolen. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Ash Grey W9

 

farrow and ball ash grey w9

 

#11 Licht Groengrijs

Deze kleur is een neutrale maar toch sfeervfolle kleur die voor een zachte uitstraling zorgt en is geïnspireerd op het water van de Cromarty Firth in Schotland. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow & Ball Cromarty 285.

 

Afbeelding Cromarty 285

 

 

#12 Diep Grijsgroen

Deze veelzuidige grijsgroene muurverf is van het Britse merk Farrow and Ball. De kleur heeft zijn naam te danken aan het feit dat het origineel veelal gebruikt werd op het houtwerk aan de buitenkant van kastelen en heeft de eigenschap om evenwicht en diepte te creëeren. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Castle Gray 92.

 

Diep grijsgroen muurverf