Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Farrow & Ball

French Gray

Kleurcode: 18
Toepassing
Ondergrond
Ruimte
Ga naar zoek je kleur Reset filters
Wij kunnen de Farrow & Ball French Gray 18 voor u mengen in alle onderstaande verven:
Filteren
Vind je product
Schrobklasse   Schrobklasse
Schrobklasse 1: Bestand tegen koffie, rode wijn en etensresten
Schrobklasse 2: Bestand tegen etensresten en drankresten
Schrobklasse 3: Zonder coating lastig te reinigen (veelal kalkverven)
Duurzaamheid

10 producten

French Gray Farrow and Ball

 

farrow and ball french gray 18

Deze kleur grijsgroen is meer groen dan grijs en is daardoor ook zo geliefd. Door overwegend groen te zijn in plaats van grijs (in tegenstelling tot veel andere kleuren in deze tint) dankt de Farrow and Ball 18 zijn populariteit. Deze typerende kleur groen stamt uit de tijd van een kleur in behang dat veel werd gebruikt in Frankrijk in de 19e eeuw. Het merk zelf noemt deze kleur erg ‘smooth’ en ‘relaxed’ en dat is naar ons idee helemaal goed verwoord. Wilt u zelf eens kijken hoe deze grijsgroene kleur zich op uw muur gedraagt, bestel dan een kleurtester van Farrow & Ball.

 

Is de French Gray 18 te mengen in een andere verf?

 

Met enige regelmaat krijgen wij zowel in onze winkel als online de vraag of we de Farrow & Ball French Gray 18 kunnen mengen in een verf van een ander merk. De reden hiervoor is dat de verven van dit Britse merk een stukje duurder zijn dan andere merken. Belangrijk om in acht te nemen is dat Farrow & Ball verf  zijn populariteit heeft verkregen door haar sublieme kwaliteit. Dit komt tot uiting in de extreem matte afwerking en diepe kleuren die spelen met de lichtinval. Dit wordt mede bereikt door de toevoeging van extra pigment. Gezien andere verven andere samenstellingen hebben en minder hoogwaardige ingrediënten bevatten zal de afwerking nooit hetzelfde zijn. Ook zal de French Gray nooit haar eigen originele kleur krijgen met een verf van een ander merk. Kortom, het resultaat zal altijd tegenvallen. Gelukkig zijn de verven van Farrow and Ball zo goed dat u circa 30% meer oppervlakte kunt bewerken dan met andere verven. Zodoende pakt het prijsverschil toch nog lager uit.

 

Nog meer schitterende grijs groene muurverf kleuren

 

Natuurlijk is deze kleur prachtig maar er zijn ook nog meer grijs groene muurverf kleuren. Wij hebben prachtige inspiratiepagina’s op onze website waarin we starten met de algemene muurverf kleuren. Vervolgens is er een lijst van elke welbekende kleur zoals groene muurverf plus een uitwerking van elke tint, zoals grijsgroen. Kijk ook hier eens rond!

 

Welke verf is het meest geschikt?

 

Indien u net zoals op de foto’s de verf wilt gebruiken op houten ondergronden voor binnen dan is de Farrow and Ball Estate Eggshell het meest geschikt voor droge ruimtes. Voor vochtigere ruimtes (zoals een badkamer) is de Modern Eggshell het beste geschikt. Indien u andere ondergronden of bijvoorbeeld buiten gaat schilderen kunt u dat gemakkelijk aangeven in onze filters. Wij tonen u dan direct de meest geschikte optie(s).

 

Kleuren combineren met de Farrow and Ball French Gray

 

Een specifieke kleur zoals deze is soms wat lastiger te combineren maar gelukkig wordt u geholpen door het merk zelf. Zij hebben enkele kleurschema’s gemaakt zodat u gemakkelijk de beste keuze kunt maken!

 

kleurschema french gray /></p>
<ul>
<li><u><a href=Railings 31
  • Clunch 2009
  • Slipper Satin 2004
  • Lime White 1
  • Off White 3
  • Pigeon 25
  • Mouse’s back 40
  • Studio Green 93