Toggle Nav

Little Greene Floor Paint

 • Capaciteit: 14 m2 per liter

Little Greene Floor Paint

Kleurenwaaier.nl levert uitsluitend eersteklas verf. Kleuren van onze online kleurenwaaiers kunnen afhankelijk van uw beeldscherminstellingen afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Little Greene Floorpaint

Little Greene Floorpaint is een licht zijdeglanzende lak voor vloeren van hout en beton binnenshuis op terpentine basis. Little Greene Floorpaint is slijtvast en goed reinigbaar. Een unieke geurarme en sneldrogende verf die gemakkelijk is aan te brengen en te onderhouden. Door de perfecte bescherming tegen wrijving en huishoudelijke vloeistoffen. Eventueel ook te gebruiken voor deuren, kozijnen en kasten die een hogere mate van slijtvastheid vragen.

 • verkrijgbaar in alle kleuren
 • duurzame slijtvaste afwerking
 • geschikt voor houtwerk, beton en gegronde metalen binnenshuis
 • gemakkelijk aan te brengen
 • snel droog
 • volledig wasbaar 
 • verbruik: 14m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Hoe verwerk je Little Greene Floorpaint op hout?

Bij zachte houtsoorten moeten noesten worden afgedekt met een sealer voor noesten om verkleuring te voorkomen. Breng een verdunde laag (15% v/v met terpentine) aan om doordringing in de onderlaag mogelijk te maken, gevolgd door de aanbevolen twee volledige lagen. Harshoudend hardhout moet worden schoongemaakt en behandeld met Little Greene Aluminium Wood Primer. Mogelijk is een laag Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat nodig om latere doorschijning van de aluminium wood primer te voorkomen als er geschilderd wordt met een primer in lichte kleuren.

Voordat er begonnen wordt met het aanbrengen moet zeker zijn dat het vochtgehalte van het hout onder 15% ligt. Vochtig hout mag nooit worden geschilderd omdat dit zal leiden tot schilferen, afbladderen, barsten en voortijdige mislukking van de deklaag. Nieuw/jong eikenhout mag niet worden geschilderd voordat het tenminste 6 maanden verweerd is.

Bestaande verflagen:

 • Verwijder alle loszittende en schilferende verf.
 • Ontvet met Bioversol of st. Marc, en spoel na met schoon water.
 • Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren.
 • Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en breng een laag primer aan.
 • Breng vervolgens 2 lagen Little Greene Floorpaint aan en neem de droogtijden in acht.

Metaal schilderen met Little Greene Floorpaint?

Nieuw ijzerhoudend metaalwerk moet eerst handmatig of mechanisch gereinigd worden om oppervlakteroest te verwijderen voordat  de Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat aangebracht kan worden. Niet-ijzerhoudende metalen moeten worden voorbehandeld of gegrond met een geschikte, gepatenteerde primer.

Betonnen vloer schilderen met Little Greene Floorpaint:

Borstel of stofzuig het oppervlak goed schoon om stof te verwijderen. Als het beton gevlinderd is moet het oppervlak ofwel vacuüm gestraald worden ofwel een zuuretsbehandeling krijgen om voor het schilderen een goed profiel te krijgen. Kleine, oppervlakkige vervuiling, zoals olievlekken, kunnen verwijderd worden met vlambestraling.

Verdun vervolgens de eerste laag met ong. 15% terpentine om doordringing in de onderlaag te bewerkstelligen, breng vervolgens twee volle, onverdunde, deklagen aan. Uitwendig beton met een effectief vochtscherm mag geschilderd worden, in direct zonlicht zal het oppervlak echter met de tijd merkbaar verkrijten.

Geen anti-slip

Het toevoegen van antislippoeder is van essentieel belang op voor de veiligheid kritieke plekken, zoals buitentrappen, treden en vloeren die regelmatig nat worden. Het gebruikte poeder moet droog en afgerond zijn en een deeltjesgrootte bevatten van tussen 0,1 en 0,3 mm. De aangegeven dosering zorgt voor een matig tot sterk antislipprofiel.

Antislipkorrels toevoegen; Verspreid 500 to 1000 g/m2 droog poeder over een aangebrachte natte deklaag. Als de deklaag droog is het losse poeder afborstelen en afdichten met nog een tot twee lagen Little Greene Floorpaint

Algemene informatie
BarcodeFloor Paint
ProductVerf
MerkLittle Greene
Capaciteit14 m2 per liter
ToepassingBinnen
OndergrondHout, Beton
BasisTerpentineverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review