Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene Intelligent Floor Paint

 • Rendement: 14 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Little Greene Floor Paint

De Little Greene Floor Paint is een kras en slijtvaste afwerklaag voor houten en betonnen vloeren. De reukarme, op olie gebaseerde formule van Floor Paint is uitzonderlijk duurzaam en vereist in sommige gevallen geen afzonderlijke primer. De verf heeft 50% glans en is volledig afwasbaar.

 • Voor betonnen en houten vloeren
 • Zeer goed wasbaar & slijtvast
 • Overschilderbaar na 16 uur

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Little Greene verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele Little Greene verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd het allernieuwste product.

Bijpassende producten

Little Greene Floorpaint

Little Greene Floorpaint is een licht zijdeglanzende lak voor vloeren van hout en beton binnenshuis op waterbasis. Little Greene Floorpaint is slijtvast en goed reinigbaar. Een unieke geurarme en sneldrogende verf die gemakkelijk is aan te brengen en te onderhouden. Door de perfecte bescherming tegen wrijving en huishoudelijke vloeistoffen. Eventueel ook te gebruiken voor deuren, kozijnen en kasten die een hogere mate van slijtvastheid vragen.

 • verkrijgbaar in alle kleuren
 • duurzame slijtvaste afwerking
 • geschikt voor houtwerk, beton en gegronde metalen binnenshuis
 • gemakkelijk aan te brengen
 • snel droog
 • volledig wasbaar 
 • verbruik: 14m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Hoe verwerk je Little Greene Floorpaint op hout?

Bij zachte houtsoorten moeten noesten worden afgedekt met een sealer voor noesten om verkleuring te voorkomen. Breng een verdunde laag (15% v/v water) aan om doordringing in de onderlaag mogelijk te maken, gevolgd door de aanbevolen twee volledige lagen. Harshoudend hardhout moet worden schoongemaakt en behandeld met Little Greene Aluminium Wood Primer. Mogelijk is een laag Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat nodig om latere doorschijning van de aluminium wood primer te voorkomen als er geschilderd wordt met een primer in lichte kleuren.

Voordat er begonnen wordt met het aanbrengen moet zeker zijn dat het vochtgehalte van het hout onder 15% ligt. Vochtig hout mag nooit worden geschilderd omdat dit zal leiden tot schilferen, afbladderen, barsten en voortijdige mislukking van de deklaag. Nieuw/jong eikenhout mag niet worden geschilderd voordat het tenminste 6 maanden verweerd is.

Bestaande verflagen:

 • Verwijder alle loszittende en schilferende verf.
 • Ontvet met Bioversol of st. Marc, en spoel na met schoon water.
 • Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren.
 • Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en breng een laag primer aan.
 • Breng vervolgens 2 lagen Little Greene Floorpaint aan en neem de droogtijden in acht.

Metaal schilderen met Little Greene Floorpaint?

Het is mogelijk om met de Floorpaint van Little Greene een metalen vloer te schilderen. Belangrijk is dat de vloer goed vetvrij gemaakt wordt en daarna in een goede multiprimer gezet wordt.

Betonnen vloer schilderen met Little Greene Floorpaint

Borstel of stofzuig het oppervlak goed schoon om stof te verwijderen. Als het beton gevlinderd is moet het oppervlak ofwel vacuüm gestraald worden ofwel een zuuretsbehandeling krijgen om voor het schilderen een goed profiel te krijgen. Kleine, oppervlakkige vervuiling, zoals olievlekken, kunnen verwijderd worden met vlambestraling. Om te controleren of het oppervlak zuigt kan je het oppervlak bevochtigen met water, wanneer het water erop blijft staan is het moeilijk om te schilderen. Wanneer het water er direct intrekt dan heeft het zuiging en dus ook hechting.

Verdun vervolgens de eerste laag tot 15% water, om doordringing in de onderlaag te bewerkstelligen, breng vervolgens twee volle, onverdunde, deklagen aan. Uitwendig beton met een effectief vochtscherm mag geschilderd worden, in direct zonlicht zal het oppervlak echter met de tijd merkbaar verkrijten.

Little Greene Intelligent Floor Paint bestand(en) downloaden
Algemene informatie
BarcodeFloor Paint
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
DuurzaamheidTot 10 jaar
OndergrondHout, Beton
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review