Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat

 • Rendement: 12 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat

De Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat biedt een stabiele grondlaag op plafonds en muren binnenshuis en geeft gerepareerde wanden een egale ondergrond. Zorgt voor een uitstekende hechting en een duurzame afwerking. De Wall & Ceiling Primer & Undercoat is verkrijgbaar in 4 kleuren. 

Namelijk :

 1. White & Light tones afkorting W&LT
 2. Mid tones afkorting MT
 3. Red & Warm tones afkorting R&WT
 4. Dark tones afkorting DT

Bij de kleurenwaaiers van F&B staat omschreven (bij de laatste regel) welke kleur Wall & Ceiling primer er gebruikt dient te worden.

 

 • Waterdampdoorlatend
 • Watergedragen
 • Sneldrogend
 • Zorgt voor een egale zuiging

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.

 

Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Wall & Ceilling primer biedt een stabiele grondlaag op plafonds en muren binnenshuis en geeft gerepareerde wanden een egale ondergrond. Zorgt voor een uitstekende hechting en een duurzame afwerking.

Welke ondergrond kleur moet ik gebruiken?

Bij de kleurenwaaiers van F&B staat bij iedere kleur op de de laatste regel een afkorting. (Op de achterkant van de kleurenwaaier) Deze afkorting staat voor de ondergrond kleur die het best geschikt is voor uw gekozen kleur. 

 1. W&LT  staat voor White & Light Tones
 2. MT      staat voor Mid Tones
 3. R&WT staat voor Red & Warm Tones
 4. DT      staat voor Dark tones

 

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen kleur. Op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk breng je eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan om het oppervlak te stabiliseren, gevolgd door een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat. Opmerking: Voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

 

Aanbevolen verdunningsverhoudingen

Onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal met maximaal 20% water verdunnen. Onbehandelde gipsplaten met maximaal 15% water verdunnen. Gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk = maximaal 20% water. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Mocht je geen primer & undercoat gebruikt kan je de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

 

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren

Als de porositeit overal gelijkmatig is en je verandert niet radicaal van kleur, dan volstaat het twee lagen van de gekozen kleur rechtstreeks op de muur aan te brengen (neem de aanbevolen droogtijden in acht). Op muren met een hoge of ongelijkmatige porositeit breng je eerst een verdunde laag van de gekozen kleur aan (verdun met ongeveer 10% water en breng een dun laagje aan). Breng aansluitend twee onverdunde lagen aan in de gekozen kleur en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Als je radicaal van kleur verandert brengt dan eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. Wanneer je glanzende of oliehoudende oppervlakken schildert raden wij aan de ondergrond eerst te schuren en vervolgens grondig te reinigen met een reinigingsmiddel. Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

 

Het schilderen van onderbehang

Breng een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat (maximaal 15% water) in de kleur die overeenstemt met de gekozen finish aan op het onderbehang (zie onderstaande gegevens betreffende het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen finish. Breng tevens een onverdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan als je radicaal van kleur verandert. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Mocht je geen primer & undercoat willen gebruiken dan kan je als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze behangpapier niet voldoende voorbehandeld is, kan dit resulteren in problemen bij het aanbrengen van de verf, in een ongelijkmatige glans of in verschillen in kleur. 

 

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren bereik je het beste resultaat met een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 1 dag) voordat je de gekozen Farrow & Ball deklaag aanbrengt. Estate Emulsion of Modern Emulsion. Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

 

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. 

 

Schilderen met een roller

Roer de verf voor gebruik goed door. Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dat je een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rol je in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren. 

 

Schilderen met een kwast

Roer de verf voor gebruik goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer je verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit is te vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijkt je in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren. 

 

Instellingen spuitapparatuur

HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. 

 

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer 30°C

Algemene informatie
BarcodeWCPU
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review