Toggle Nav
Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50,- incl. btw
Verschillende topmerken en exclusieve Engelse merken

Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat

 • Rendement: 12 m2 per liter

Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat

Kleurenwaaier.nl levert uitsluitend eersteklas verf. Kleuren van onze online kleurenwaaiers kunnen afhankelijk van uw beeldscherminstellingen afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Farrow & Ball Wall & Ceilling primer and undercoat is een dekkend voorstrijkmiddel dat je gebruikt als voorstrijk voor muren en plafonds. Deze voorstrijk zorgt voor een uitstekende ondergrond waarop de verf goed hecht en mooi kleurt.

Farrow & Ball Wall & Ceiling primer & undercoat

Farrow & Ball Wall & Ceiling primer & undercoat is van essentieel belang voor een gelijkmatige finish van de deklaag (Estate Emulsion of Modern Emulsion) Farrow & Ball Wall and Ceilling primer and undercoat is leverbaar in 2,5 ltr en 5 ltr verpakking good voor resp. 30 m2  en 60 m(afhankelijk van de ondergrond)

Let op: 

 • Onbehandeld droog stucwerk of wanden van plaatmateriaal: max 20% verdunnen
 • Onbehandelde gipsplaten: max. 15% verdunnen
 • Gedeeltijk bijgewerkt stucwerk: max 20 % verdunnen
 • Brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk: eerst 1 laag F&B Masonry & Plaster Stabilising Primer en na droging een laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat

De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van van de ondergrond. Zet bij twijfel een proefstukje, maar zorg er altijd voor dat de Wall & Ceiling Primer in de ondergrond kan trekken.

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk (moderne bouwmaterialen):

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de door u gekozen kleur. Op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk brengt u eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan om het oppervlak te stabiliseren, gevolgd door een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat.

Aanbevolen verdunningsverhoudingen: Onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal = maximaal 20% water Onbehandelde gipsplaten = maximaal 15% water Gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk = maximaal 20% water NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden u aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen.

Mocht u geen primer & undercoat willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.
 

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren:

Als de porositeit van de muur die u van plan bent te schilderen overal gelijkmatig is en u verandert niet radicaal van kleur, dan volstaat het twee lagen van de door u gekozen kleur rechtstreeks op de muur aan te brengen (neem de aanbevolen droogtijden in acht). Op muren met een hoge of ongelijkmatige porositeit brengt u eerst een verdunde laag van de door u gekozen kleur aan (verdun met ongeveer 10% water en breng een dun laagje aan). Breng aansluitend twee onverdunde lagen aan in de door u gekozen kleur en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Als u radicaal van kleur verandert brengt u eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. Wanneer u glanzende of oliehoudende oppervlakken schildert raden wij u aan de ondergrond eerst te schuren en vervolgens grondig te reinigen met een reinigingsmiddel. Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren bereikt u het beste resultaat met een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 2 - 3 uur) voordat u de door u gekozen Farrow & Ball deklaag aanbrengt. Estate® Eggshell, Full Gloss en Dead Flat – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Estate® Emulsion en Modern Emulsion – Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van uw deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de door u gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor uw deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Schilderen met een kwast:

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur.Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit.De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren. 

Schilderen met een roller:

Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Kleurnauwkeurigheid:

Controleer de kleur voordat u met schilderen begint zorgvuldig daar Farrow & Ball zich niet aansprakelijk stelt voor eventuele kosten die voortvloeien uit het aanbrengen van een incorrecte kleur. Controleer, wanneer u meerdere blikken van dezelfde kleur gebruikt, of de serienummers identiek zijn of meng de verschillende blikken verf voordat u met schilderen begint. Roer de verf voor gebruik goed door.

 

Milieuadvies en afvalverwerking:

Product niet in riolering of oppervlaktewater lozen. Verfresten/verfblikken afvoeren in overeenstemming met de plaatselijke/nationale richtlijnen. Neem voor advies contact op met uw plaatselijke milieudienst. Metalen blikken kunnen gerecycled worden

Is Farrow & Ball Wall & Ceilling primer waterdampdoorlaatbaar?

In overeenstemming met DIN EN ISO 7783-2 (sd [m]): 0.011 (Klasse I, limiet <0.14) Dit meet de mate waarin de verflaag bestand is tegen waterdamp en wordt uitgedrukt in de Issue No.01 – June 2015 Page No. 3 of 3 gelijkwaardige dikte van de lucht in meters. Des te lager de sd waarde, des te hoger de luchtdoorlatendheid van de verflaag. De mate van luchtdoorlatendheid van verf wordt in categorieën onderverdeeld, variërend van Klasse I tot Klasse III. Klasse I staat in dit geval voor de hoogste luchtdoorlatendheid.

Algemene informatie
Barcode5051836022990
Show Label Our ChoiceNee
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review
 1. Farrow & Ball verfbak
  € 4,00
 2. Farrow & Ball schuine kwast
  € 10,00
 3. Farrow & Ball platte kwast
  € 9,00
 4. Farrow & Ball Verfroller
  € 8,00
 5. Farrow & Ball Verfroller Beugel
  € 10,00