Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Muurverf Goud

Op de vierde plaats binnen onze top 25 muurverf kleuren is de gouden muurverf. Hieronder hebben wij voor u een top 10 met de populairste tinten muurverf goud kleur geselecteerd. Voor meer Metallic kleuren, kunt u ook onze muurverf zilver, muurverf koper en muurverf brons pagina's bekijken. 

 

Al deze verschillenden varianten van goudkleurige muurverf zijn beschikbaar in verschillende soorten verf, afhankelijk van de ondergrond en uw situatie. Zo is er bijvoorbeeld goudverf muur en dan kunt u uw muur goud verven. Indien u benieuwd bent hoe de kleur bij u thuis staat, kunt u eenvoudig de kleurtester thuis bestellen. De verf reageert namelijk anders op iedere ruimte en het licht wat hier aanwezig is. 

 

 

#1 Warm Goud

We starten dit rijtje met deze licht goud muurverf kleur van het Britse merk Little Greene. Zij omschrijven Light gold zelf als een verrukkelijk warme kleur. Hij is afgeleid uit chrommgeel, wit een kleine hoeveelheid vermiljoen pigment. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Light Gold 53.

 

warm goud muurverf

 

 

#2 Goud

De nummer twee in de lijst is de aller populairste in dit rijtje. Het is een lichte en subtiele muurverf goud glitter met een zeer chique uitstraling. De kleur is een muurverf goud metallic en heeft dus minder gele uitstraling dan de meeste muurverf goud. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Flexa Metallic Touch of Glamour

 

Goud muurverf

 

 

#3 Goud - Oranje

Op nummer drie in deze top tien gouden muurverf kleuren is deze opvallende specerijkleur die ontzettend populair was in de jaren 70. Door zijn oranje uitstraling is het een zeer levendige en opgewekte gouden verf muur kleur die vaak wordt gebruikt als accentkleur of om meubels mee te schilderen.

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Marigold 209.

 

Goud oranje muurverf

 

 

#4 Goud - Geel

Corngold ontleent zijn naam aan de levendige kleur van zongerijpte maïs. Het is een zuiver en zeer uitgesproken gele muurverf van het merk Farrow and Ball die zonneschijn in elke kamer brengt en daarmee in het rijtje metallic goud muurverf behoort. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Corngold 9915

 

Goud geel muurverf

 

 

#5 Goud - Roze

Deze goud kleur muurverf bestaat uit zowel gele als roze pigmenten. Het is een rijke aardekleur die ook vaak werd gebruikt als behang. De kleur creëert een levendige maar toch rustige en warme sfeer. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Pink Yellow 46.

 

Goud roze muurverf

 

 

#6 Goud - Helder

Deze gouden verf muur tint is een echte reductie van titanium en okeroud muurverf. Verder bevat de kleur organisch gele pigmenten om de kleur lekker helder te maken. Het is een verfrissende en natuurlijke kleur die de ruimte een vrolijke uitstraling geeft. 

 

Op de onderstaande illustratie ziet u de Little Greene Sunlight 135.

 

Goud helder muurverf

 

 

#7 Goud - Lichtbruin

Dit is een okergoud muurverf van het merk Paint & Paper Library. Het merk omschrijft de tint zelf als een zonneschijn door osmose. Deze vrolijke zachte kleur was zeer geliefd in de Regency periode. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Paint & Paper Library Morning Room 447

 

Goud lichtbruin muurverf

 

 

#8 Goud - Groen

Een prachtige kleur die men in eerste instantie niet in het rijtje gouden muurverf zou zetten, is deze kleur van het merk Farrow and Ball. Het is een middengroene tint met een flinke dosis geel pigment, waardoor het iets wegheeft van een licht groen gouden kleur. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Farrow and Ball Churlish Green 251.

 

Goud groen muurverf

 

 

#9 Donker Goud

Deze prachtige donkere muurverf goud is een variant op de populaire Metallic muurverf Goud van Flexa. Door zijn diepte onstaat er een zeer warme en uitnodigende sfeer die iedere ruimte een gezellige draai geeft. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Flexa Positive Gold.

 

Donker goud muurverf

 

 

#10 Goud - Lichtgroen

Een 18e eeuwse geeltint met een twist. Ook deze muurverf goud kleur bevat een kleine dosis groen pigment en staat bijzonder mooi bij zwart geverfde meubelen of krachtige roodtinten. 

 

Op onderstaande illustratie ziet u de Paint & Paper Library Euphorbia 545.

 

Goud lichtgroen muurverf