Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene Intelligent Gloss

 • Rendement: 14 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Little Greene Intelligent Gloss

De perfecte watergedragen hoogglans afwerking voor al uw houtwerk voor zowel binnen als buiten. De Intelligent Gloss is krasvast en huidvetbestendig. De lak is zeer goed reinigbaar en bijna reukloos. Het is een kind- milieuvriendelijke lak die na 4 uur overschilderbaar is.

 • Hoogglans lak 80% (Hoog)
 • Ondergrond : Little Greene ASP primer
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig wasbaar
 • Verkrijgbaar in alle kleuren
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
 • Overschilderbaar na 4 uur
 • Rendement +- 14m2

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Little Greene verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele Little Greene verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd het allernieuwste product.

Bijpassende producten

Little Greene Intelligent Gloss online bestellen!

Little Greene Intelligent Gloss is een goed dekkende, reukarme, sneldrogende hoogglans finish op waterbasis, die zorgt voor een uitstekende hechting op bestaande en oude alkydlagen. Little Greene Intelligent Gloss is geschikt voor het schilderen van o.a. radiatoren, keukens, deuren en kozijnen. Een zeer geschikte allrounder voor al het houtwerk binnen en buiten.

Little Greene Intelligent Gloss eigenschappen:

 • Glans: Hoogglans (75 tot 85%)
 • Stofdroog: na ong. 1 uur
 • Overschilderbaar: na ong. 4 uur 
 • Aanbevolen aantal lagen: 2
 • Verbruik: ca. 14 m2 per liter (afhankelijk van de poreusheid & textuur van het oppervlak)
 • Leverbaar in 1 liter verpakking 
 • Verkrijgbaar in alle Little Greene kleuren

LET OP: De volledige harding (droging) van de coating kan tot enkele dagen duren, afhankelijk van de toegepaste laagdikte en de drogingsomstandigheden van de omgeving. Voordat de deklaag volledig droog is mag deze niet worden blootgesteld aan overvloedige oppervlaktecondensatie, zoals aanwezig in keukens en badkamers, omdat dit kan leiden tot blijvende aantasting van het oppervlak.

Welke grondverf moet je gebruiken?

Bij zachte houtsoorten moeten noesten worden afgedekt met een isolatieprimer om verkleuring te voorkomen en vervolgens gevuld worden met Little Greene ASP primer . Harsrijke harde houtsoorten vereisen voor het aanbrengen van de primer reiniging en behandeling met Little Greene Aluminium Wood Primer. Voordat er begonnen wordt met het aanbrengen moet zeker zijn dat het vochtgehalte van het hout onder 15% ligt. Vochtig hout mag nooit worden geschilderd omdat dit zal leiden tot schilferen, afbladderen, barsten en voortijdige mislukking van de deklaag. Nieuw/jong eikenhout mag niet worden geschilderd voordat het tenminste 6 maanden verweerd is.

Welke voorbereidingen moet ik nemen als ik ga schilderen?

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis (vloeren niet inbegrepen):
Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele knoesten of harshoudende gedeelten met Little Greene Aluminium Wood Primer. 
Breng een laag Little Greene Intelligent Primer Undercoat in the correcte kleur voor uw eindlaag aan. Goed laten drogen en vervolgens twee lagen Little Greene Intelligent Gloss aanbrengen.

Hoe ga je te werk?

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is.
 2. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag.
 3. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel.
 4. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht en oneffenheden weg zijn.
 5. Behandel eventuele onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Little Greene Aluminium Wood Primer.
 6. Breng een laag Little Greene Intelligent Primer Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan
 7. Breng daarna twee lagen van de door u gekozen Little Greene Intelligent Gloss aan en laat tussendoor goed drogen.

Kun je ook MDF schilderen met Little Greene Intelligent Gloss?

Gebruik indien mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in MDF van een lagere kwaliteit zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking.

Schuur de randen van de MDF platen licht op voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Little Greene Intelligent Primer Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan. 
Breng na droging, twee lagen Little Greene Intelligent Gloss aan en hou tussen de lagen door voldoende droogtijd zitten aan.

Radiatoren schilderen met Little Greene Intelligent Gloss

Dit product is geschikt voor gebruik op conventionele met heet water gevulde radiatoren waarvan de oppervlaktetemperatuur de 60°C niet overschrijdt. Zorg ervoor dat de radiator is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u met schilderen begint.

 1. Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde radiatoren grondig.
 2. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het oorspronkelijke materiaal.
 3. Breng twee lagen geschikte primer aan in de correcte kleur voor uw deklaag aan 
 4. Goed laten drogen
 5. Breng twee lagen van de door u gekozen Little Greene Intelligent Gloss aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Gietijzeren radiatoren: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Little Greene Intelligent Gloss bestand(en) downloaden
Algemene informatie
BarcodeLittle Greene Intelligent Gloss
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
DuurzaamheidTot 10 jaar
OndergrondHout, Metaal, Kunststof
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHoogglans / Gloss
Schrijf uw eigen review