Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Let op: Wegens drukte langere levertijd
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Farrow and Ball Limewash

Gratis het beste advies

Alle kleuren leverbaar

Fysieke winkel in Den Bosch

Gratis verzending vanaf 75 euro

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

€ 71,00 € 58,68

Farrow & Ball Limewash 

De Farrow & Ball Limewash is een finish met een zeer hoge luchtdoorlaatbaarheid, geschikt voor gebruik op traditionele muren zowel binnen- als buitenshuis en plafonds. De Limewash is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen & buiten
  • Geurarm
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Bijpassende producten

Een finish met een zeer hoge luchtdoorlaatbaarheid, geschikt voor gebruik op traditionele muren zowel binnen- als buitenshuis en plafonds. Raadpleeg voor gebruik ons productadviesblad en veiligheidsinformatieblad.

Het oppervlak voorbereiden voor het gebruik van Limewash

Alle oppervlakken moeten solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden zijn. Schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in het schilferen of bladderen van de verf.
Nieuwe oppervlakken - Farrow & Ball Limewash mag worden aangebracht zonder voorbehandeling.
Structureel beschadigde oppervlakken - vul of repareer eventuele scheuren of los pleisterwerk met een geschikt vulmiddel op kalkbasis Farrow & Ball adviseert om geen moderne vulmiddelen op kalkpleister te gebruiken. Deze middelen houden vocht vast en zijn te hard wat kan leiden tot scheuren en verschillen in porositeit. De dichtheid van het vulmiddel dat wordt gebruikt voor eventuele reparaties dient identiek te zijn aan de dichtheid van de ondergrond, dit om kleurverschillen te vermijden.
Onstabiele ondergronden - verwijder alle losse deeltjes, stof, mos en vet door het oppervlak schoon te borstelen en te grondig reinigen. Oppervlakken die zijn aangetast door schimmel of algen - Deze moeten worden behandeld met een geschikt schimmeldodend middel of bleekmiddeloplossing om eventuele microbiologische sporen te verwijderen en verdere groei te voorkomen. Laat het oppervlak volledig drogen en borstel het schoon. Gebruik geen schimmeldodende middelen die siliconen bevatten. Farrow & Ball Limewash is niet geschikt voor gebruik op ondoordringbare ondergronden zoals hard cementpleister, gips, moderne baksteen of zandsteen.

Het toepassen van Limewash

Roer de verf voor gebruik goed door. Kalkpleister oppervlakken kunnen sterk variëren in porositeit. Dit kan resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking die meer zichtbaar is bij donkere kleuren. Je dient daarom minimaal drie lagen Limewash aan te brengen voor een goede dekking en een egale kleur. Wanneer je Farrow & Ball Exterior Masonry en Farrow & Ball Limewash op hetzelfde gebouw gebruikt zal zowel de kleur als de structuur aanmerkelijke verschillen vertonen. We adviseren je Limewash niet aan te brengen bij zeer vochtig of nat weer, bij wind, in direct zonlicht of als er kans is op vorst in de weken nadat je de Limewash hebt aangebracht.

Verdunning: Verdun de Limewash met water naar gelang de omstandigheden en de ondergrond. De gemiddelde verhouding ligt tussen de 10 - 30% maar dit kan verhoogd worden tot 100%, afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Houd er rekening mee dat de kleur van de Limewash kan variëren, afhankelijk van het oppervlak waarop het wordt toegepast. Bepaalde kleuren kunnen 10 tinten donkerder lijken als ze nat zijn. Controleer, wanneer je meerdere blikken van dezelfde kleur gebruikt, of de serienummers identiek zijn of meng de verschillende blikken verf voordat je begint. Roer de verf voor en tijdens gebruik goed door. Maak het oppervlak vochtig; dit is belangrijk voor een goede afwerking.

Bespuit een gedeelte van ongeveer 3m² met water zodat het oppervlak vochtig is maar niet te nat. Breng Limewash uitsluitend aan op een vochtige ondergrond. Breng Limewash nooit aan op een droge ondergrond. De Limewash droogt dan te snel op wat resulteert in stofvorming. Oude Limewash-, klei- en kalkpleisteroppervlakken moeten vochtiger zijn dan harde ondergronden. Breng de Limewash aan in meerdere dunne laagjes. Gebruik een kwast met lange haren of een speciale kwast voor metselwerk. Strijk de Limewash zo egaal mogelijk uit en schenk speciale aandacht aan eventuele scheuren en naden. Breng het product echter niet te dik aan omdat dit problemen met het drogen tot gevolg kan hebben. Behoud een natte rand als je van een nat naar een droog gedeelte schildert en maak het oppervlak goed vochtig. Laat de lagen goed drogen voordat je de volgende aanbrengt, bij voorkeur een hele nacht.

Maak de droge laag Limewash enigszins vochtig voordat je de volgende laag aanbrengt. Breng minimaal drie lagen aan; extra lagen zijn vereist op nieuwe ondergronden buitenshuis of als je van kleur verandert. Na de aanvankelijke droogtijd zal de Limewash gedurende een aantal weken verder uitharden en een sterke laag vormen. Nieuwe kalkpleister oppervlakken dienen gedurende 4-5 weken volledig uit te harden voordat de verf wordt aangebracht

Schoonmaken

Limewash is niet afwasbaar of afneembaar. De matte finish van dit product kan na het reinigen enkele lichte beschadigingen of krassen vertonen.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder niet buitenshuis als er regen wordt voorspeld. Voor het beste resultaat schilder je in de ochtend zodat het product tijd heeft om goed te drogen ('s avonds kan de lucht vochtig worden).

 

Farrow and Ball Limewash bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496559958
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement4 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
RuimteSlaapkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadKalkmat
Schrijf uw eigen review