Toggle Nav

Farrow & Ball Limewash

 • Capaciteit: 4 m2 per liter

Farrow & Ball Limewash 

Kleurenwaaier.nl levert uitsluitend eersteklas verf. Kleuren van onze online kleurenwaaiers kunnen afhankelijk van uw beeldscherminstellingen afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Farrow & Ball Limewash

Farrow & Ball Lime Wash wordt altijd gebruikt op kalksteen, kalkpleister en op met leem opgevuld vlechtwerk.  Een voorwaarde voor het gebruikt van dit product is dat het te schilderen oppervlak poreus moet zijn. Farrow & Ball Limewash geeft een poedermatte afwerking met een bijzondere diepte van kleur die met de tijd rijpt. De verf laat het vocht uit de ondergrond verdampen zodat structurele problemen voorkomen kunnen worden. Zorg ervoor dat voor het aanbrengen van de verf de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. Lime Wash kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht. Deze is niet geschikt voor gebruik op ondoordringbare ondergronden zoals zandsteen, cementpleister, pleisterkalk of moderne bakstenen. Let op dat de kleuren in Farrow & Ball Lime Wash variëren afhankelijk van het oppervlak waarop het product wordt gebruikt. Sommige kleuren kunnen tot tien keer donkerder lijken als ze pas geschilderd en dus nog nat zijn. Glans: 2% Kijk voor de exacte levertijd boven in beeld. Neem bij twijfel even contact met ons op.

Het oppervlak voorbereiden voor het gebruik van Limewash 

Alle oppervlakken moeten solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden zijn. Schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in het schilferen of bladderen van de verf. Nieuwe oppervlakken - Farrow & Ball Limewash mag worden aangebracht zonder voorbehandeling. Structureel beschadigde oppervlakken - vul of repareer eventuele scheuren of los pleisterwerk met een geschikt vulmiddel op kalkbasis Farrow & Balladviseert u om geen moderne vulmiddelen op kalkpleister te gebruiken. Deze middelen houden vocht vast en zijn te hard wat kan leiden tot scheuren en verschillen in porositeit. De dichtheid van het vulmiddel dat wordt gebruikt voor eventuele reparaties dient identiek te zijn aan de dichtheid van de ondergrond, dit om kleurverschillen te vermijden. Onstabiele ondergronden - verwijder alle losse deeltjes, stof, mos en vet door het oppervlak schoon te borstelen en te grondig reinigen. Oppervlakken die zijn aangetast door schimmel of algen - Deze moeten worden behandeld met een geschikt schimmeldodend middel of bleekmiddeloplossing om eventuele microbiologische sporen te verwijderen en verdere groei te voorkomen. Laat het oppervlak volledig drogen en borstel het schoon. Gebruik geen schimmeldodende middelen die siliconen bevatten. Farrow & Ball Limewash is niet geschikt voor gebruik op ondoordringbare ondergronden zoals hard cementpleister, gips, moderne baksteen of zandsteen.

Algemene informatie
BarcodeFarrow & Ball Limewash
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Capaciteit4 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
OndergrondMuren
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadKalkmat
Schrijf uw eigen review
 1. Farrow & Ball verfbak
  € 4,00
 2. Farrow & Ball schuine kwast
  € 10,00
 3. Farrow & Ball platte kwast
  € 9,00
 4. Farrow & Ball Verfroller
  € 8,00
 5. Farrow & Ball Verfroller Beugel
  € 10,00