Dealer garantie verven

Kleurenwaaier stappenplan

Bij het aankopen van een nieuw- of bestaande bouw komt er vanalles kijken. Wij proberen het schilderwerk makkelijker te maken met een stappenplan, wanneer je deze volgt werk je het meest efficient.

Het lijkt heel eenvoudig maar niet iedereen doet dit : Bij slecht weer gaan we natuurlijk naar binnen en bij goed weer naar buiten.

Stap 1 Binnen : Ontvetten van houtwerk ,repareren,schuren ,gronden, lakken

Bij een nieuw- of bestaande bouw is het belangrijk om het houtwerk eerst goed te ontvetten. Dit kan met universol of Polyfilla S600. Eventuele beschadigingen in het houtwerk plamuren daarna glad schuren, waar nodig bijgronden en de naden kitten. Voor het houtwerk binnen adviseren wij om alles 1x te gronden met de Sikkens Rubbol BL Rezisto primer, daarna met de Sikkens Rubbol BL Rezisto  afwerken in 1 of 2 lagen. Deze is verkrijgbaar in Satin (zijdemat) Semi-Gloss (zijdeglans) High-Gloss (Hoogglans)

Tip: Het aflakken van het houtwerk adviseren we te doen nadat het plafond geschilderd is.

Stap 2 Binnen : Plafonds schilderen, repareren, naden kitten, oneffenheden wegschuren

Het schilderen van een plafond is niet het fijnste werk. Zorg daarom dat je dit gelijk goed doet. Neem daarom een goede kwaliteit verf met een langere opentijd. Zorg dat je altijd 1 dag van te voren de naden tussen de muur en het plafond kit, hierdoor heb je minder kans dat de verf gaat crackeleren/scheuren op de kit.Wanneer de plafonds al een keer geschilderd zijn dan voldoet vaak 1 laag van de Sikkens Alphacryl Plafond, wanneer het plafond nog niet eerder geschilderd is dan zul je deze moeten voorstrijken. Deze zijn tegenwoordig ook dekkend en op kleur te maken.Ook een zeer goede voorstrijk en latex met een lange opentijd is de Sikkens Alphacryl Pure Primer sf in combinatie met de Sikkens Alphacryl Pure Mat sf ook nog eens extra voordelig. Bij een nieuw plafond ben je in de regel met 2 lagen (1x voorstrijk en 1x latex) klaar. 

Stap 3 Binnen : Muren schilderen, Muren repareren, naden kitten, oneffenheden wegschuren

Ook hier geld de regel, eerst alles repareren schuren en naden kitten. Laat de reparatie/kit liever een dag drogen. Bij een nieuwe muur dien je eerst voorstrijk te gebruiken. Voorstrijk heb je in 2 soorten namelijk : Transparante voorstrijk en dekkende voorstrijk. Het voordeel van dekkende voorstrijk (die te mengen is op kleur) is dat de muur vaak nog maar 1x geschilderd hoeft te worden en je precies ziet wat je gedaan hebt. Transparante voorstrijk dien je altijd na te 'kwasten' zodat je de eventuele druppels wegslaat. Sikkens heeft meerdere kwaliteiten muurverf. Welke het beste bij uw project past ligt aan uw wensen. Qua dekking zijn deze 3 kwaliteiten hetzelfde maar heeft u behoefte aan een goede schrobvaste verf dan kun je het beste gaan voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat Sf nog beter afwasbaar maar iets minder mat is de Sikkens Alpha Rezisto Mat met de stainshield technology trekken er geen vlekken in de muurverf maar blijven deze erop liggen zodat u ze eenvoudig kunt verwijderen met een natte doek/spons. Minder goed afwasbaar maar een voordeliger product van Sikkens is de Sikkens Alpha Projecttex. Dit product heeft een uitstekende dekking maar een iets lager rendement dan bovengenoemde verven. Maar is nog altijd stukken beter dan de bouwmarkten verf.

 

Stap 1 Buiten : Schilderen houtwerk  ontvetten, repareren, schuren, gronden, lakken