Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Muurverf

2 producten

2 producten

Muurverf/latex/tex/saus, dat zijn de meest gebruikte termen voor muurverf.

Op deze pagina vindt u muurverf voor binnen echter kunt u hier zoeken naar muurverf buiten. Muurverf/latex heb je in heel veel soorten kwaliteit. Dit heeft vaak niets te maken met de dekking want sommige goedkope muurverven dekken heel goed omdat er heel veel ‘krijt’ in zit. Het nadeel hiervan is dat deze niet goed reinigbaar zijn. De beste kwaliteit is schrobklasse 1 niet opglanzend. Deze klasse reikt tot de laagste klasse, drie. Indien u inspiratie zoekt met betrekking to verschillende kleuren muurverf dan kunt u onze pagina bezoeken om inspiratie op te doen!

 

Online muurverf kopen voor zowel uw binnen- als buitenmuur doet u op kleurenwaaier.nl of u kunt onze verfwinkel bezoeken in Den Bosch. Als u klikt op de links komt u direct uit bij een stappenplan hoe u het beste uw muur kunt schilderen.

 

TOP 5 Muurverf binnen

 

 

Little Greene
Inteligent Matt 

Farrow & Ball
Modern Emulsion

Sigma
Pearl Clean Mat

Sikkens
Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens
Alpha Projecttex

Basis
Water/Terpetine

Water 

Water

Water

Water

Water

Schrobklasse
1(best) - 3(laagst)

1

1

1

1

2

Rendement per liter
*Verschilt per ondergrond

14m2

12m2

9m2

10m2

8m2

Glansgraad

Mat

Mat

Extra Mat

Mat

Mat

 *Klik hier om te gaan naar onze pagina binnen muurverf waar u deze producten direct kunt bestellen. 


 

#1 Little Greene Intelligent Matt Emulsion

Deze eerste plaats dankt deze Little Greene Intelligent Matt Emulsion aan zijn uitstekende rende ment, schrob klasse en relatief gunstige prijs.

 

#2 Farrow & Ball Modern Emulsion


De tweede plaats wordt ingenomen door de Modern Emulsion serie van Farrow and Ball. Deze verf heeft een zeer goede dekking, rendement en de hoogste schrobklasse.

 

#3 Sigma Pearl Clean Mat

Dit is de enigste extra matte muurverf in onze lijst. De Sigma Pearl Clean Matt is een goede verf in de middenklasse. Het nadeel van deze verf is dat het rendement wat lager ligt.

 

#4 Sikkens Alpacryl Pure Mat SF

Een veel verkochte muurverf voor binnen is de Sikkens Alphacryl Pure Matt SF. Deze verf is ook licht isolerend en kwam als beste uit de test van de consumentenbond in 2018.

 

#5 Sikkens Alpha Projecttex

De hekkensluiter in onze top 5 is de Alpha Projecttext van Sikkens. Dit is een prima verf, voor een prima prijs.

 

Glansgraad

 

Tegenwoordig zijn er heel veel soorten ‘glans’ in de muurverf verkrijgbaar.

Kalk mat (krijtverf) Extra mat, mat, zijdemat en zijdeglans. De laatste 2 worden niet veel gebruikt in Nederland, terwijl deze nog veel worden verkocht in België en Limburg.

 

Schrobklasse

 

De regel geldt normaliter : Hoe matter de muurverf hoe minder goed afwasbaar deze is . Kijk altijd naar de ‘schrobklasse’ wanneer u gaat schilderen in de badkamer/keuken/hal neem dan een betere of liever de beste schrobklasse. (1)

 

 

“Is muurverf hetzelfde als latex?”

 

Latex, is tegenwoordig acrylaatverf en zo ‘texen’ we tegenwoordig met acrylverf. Vroeger stelde men dat latex verf ‘kwaliteitsverf’ was. Echter, wordt nu de naam latex gebruikt voor de productsoort die ontwikkeld zijn op basis van een acrylaatdispersie. – Weet u dat ook weer!

 

Verschillende kleuren muurverf

 

In onze verfwinkel kunnen wij 50.000 verschillende muurverf kleuren voor u mengen maar ook op onze site kunnen wij al deze kleuren leveren. Wilt u geïnspireerd worden wat er allemaal mogelijk is en welke effecten dit teweeg brengt? Wij hebben een top 25 muur verven samengesteld om u te inspireren. Bekijk hier onze meest populaire muurverf kleuren. Naast het kiezen voor een kleur kunt u ook kiezen voor een bepaalde afwerking. Zo zijn er verschillende soorten effecten te creëren met krijtverf en kalkverf.

 

Uw muur verven met krijtverf

 

Naast dat u uw muur kunt voorzien van een bepaalde kleur, kunt u ook kiezen voor een bepaalde look. De meest matte muurverf is krijtverf. Onze Engelse krijtverven hebben naast de matte look ook 30-40% meer pigmenten. Dit zorgt ervoor dat het licht op deze verven door de pigmenten wordt versterkt. Hierdoor veranderd de muur mee met de dag en het seizoen. Krijtverf van de Engelse merken en het Belgische merk Flamant zijn verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren die u op zowel uw muren als op een houten ondergrond kunt gebruiken zoals een kast. Als nadeel heeft krijtverf dat het niet goed schoon te maken is omdat het niet goed afneembaar is. Echter, is het wel goed bij te werken wat bijdraagt aan de levensduur van de geverfde ondergrond. Het gebruik van krijtverf in een vochtige ruimte of vettige ruimte zonder coating niet aan te raden.

 

Een ruwer genuanceerder effect op uw muur met Kalkverf

 

Een muur die geverfd is met kalkverf herkent u direct doordat deze muur niet egaal van kleur is. Kalkverf is beschikbaar in veel kleuren maar waar u met name op moet letten is dat kalkverf een minerale ondergrond nodig heeft. Zorg er dan ook voor dat u uw muur eerst voor behandeld met een primer zodat de kalkverf goed hecht. Deze kan door de fabrikant voorgeschreven worden. Het gebruik van deze soort verf is net als krijtverf (mits deze niet voorzien is van een coating) niet aan te raden in vochtige ruimtes en ruimtes die meer te voorduren hebben.

 

Geef uw muur een fris uiterlijk met reliëf door Structuurverf

 

In structuurverf zit een fijne korrel verwerkt dat zorgt voor het kenmerkende effect van structuurverf. Dit effect kan worden versterkt door het gebruik van een bepaalde soort roller. Voor structuurverf dient u het oppervlakte wel twee tot drie keer te verven om een egaal effect te krijgen. Structuurverf is alleen verkrijgbaar in lichte kleuren.

 

Voorstrijk muurverf

 

Nieuwe (onbehandelde) muren dienen altijd voorbehandeld te worden met voorstrijk verf, anders hecht de verf niet goed. Een muur die veel ‘zuigt’ dient ook voor behandeld te worden met voorstrijk verf voor een beter (en uiteindelijk goedkoper) resultaat. U kunt dit testen door er met een natte spons over een muur te gaan. Indien het water in de muur trekt dan ‘zuigt’ de muur als het water naar beneden loopt is dit niet het geval.

 

 

Verf met verschillende eigenschappen

 

Indien u uw keuken muren wilt verven dan bent u op zoek naar een verf die als eigenschap heeft dat het tegen vocht kan en het makkelijk is af te wassen. Kijk dan eens bij Schrobvaste muurverf ; klasse 1. Daarnaast is er ook isolerende muurverf waarbij u muren met vlekken kunt behandelen. Deze verschillende eigenschappen van de verf kunnen helpen om langer te genieten van het eindresultaat.

 

Verschillende merken muurverf

 

Naast de bekende professionele merken zoals Sikkens en Sigma zijn met name de Engelse merken helemaal hot. Farrow and Ball, Little Greene, Paint & Paper Library en Flamant zorgen voor dat extra effect op uw muur! U kunt dit prachtig aanschouwen door de foto’s op onze site te bekijken maar u kunt ook een tester aanvragen van bijvoorbeeld Farrow and Ball. Deze kosten slecht €9 en dan ziet u pas echt wat voor beleving deze merken op uw muur teweeg brengt!

 

 

Het verven stappenplan

Of u nu uw keuken, woonkamer of badkamer wilt verven. Wij helpen u gemakkelijk op weg door middel van een kort verven stappenplan. Ook voor moeilijkere onderwerpen zoals het verven van de deur of verschillende soorten kozijnen