Toggle Nav
Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50,- incl. btw
Verschillende topmerken en exclusieve Engelse merken

Voorstrijk

4 producten

4 producten

Voorstrijk bij Kleurenwaaier.nl

Nadat de muren gestuct zijn en de muren na droging geschilderd worden is het belangrijk om de muren te schuren om de oneffenheden eruit te halen. Er zitten vaak nog wat reparatieplekken die je eerst dient te herstellen en wanneer de plamuur gedroogd is schuur je de plekken glad. Voor veel mensen is dat extra werk, maar wanneer je echt mooie gladde muren wilt is dit echt een pré. Nadat je dit 'extra' werk erop hebt zitten wil je dan ook de beste resultaten. Dat krijg je door er eerst een voorstrijk op aan te bregen. Gooi je voorstrijk door de tex, dan heb je meer kans op banen en gebruik je helemaal geen voorstrijk dan is de hechting gering op het stucwerk. Mocht je dan later de muren willen schilderen en je plakt deze af, dan neem je de verflagen mee met de tape.

Voorstrijk aanbrengen

Het is niet altijd nodig om voorstrijk aan te brengen op een muur of plafond. Zijn deze al eerder geschilderd dan kun je met 2x schilderen de muur mooi egaal maken met de door jouw gekozen muurverf. Als je het oppervlak nat maakt en deze kleurt donker dan is voorstrijk een pré. Zorg ervoor dat de voorstrijk gelijkmatig en niet te dik aangebracht wordt. Wanneer de muren en plafonds wit of in een lichte tint geschilderd worden is het raadzaam om een gepigmenteerde, ofwel een dekkende voorstrijk al dan niet in kleur te kiezen.

Voordeel van dekkende voorstrijk 

Met dekkende voorstrijk heb je 2 voordelen : Je ziet precies waar je blijft met een gepigmenteerde witte voorstrijk, wanneer je twijfelt tussen een paar kleuren dan kun je ook de voorstrijk laten mengen in de kleur van de eerste keuze. Valt deze toch tegen dan is vaak 1 laag verf voldoende voor een perfecte egale dekking.  

Voorstrijk kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment en doordat wij de voorstrijk op heel veel kleur kunnen mengen, zijn wij in staat je de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak. Bestel je voor minimaal €50 dan is de verzending gratis.

 

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.