Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Muurverf buiten

1 product

1 product

Het is van groot belang om de juiste buiten muurverf te kiezen. Ga daarom eerst na of uw huis is nageïsoleerd of gestukadoord. Zorg ervoor dat u verf gebruikt die open blijft (waterdamp doorlatend). Indien u hier afsluitende verf gebruikt kan het vocht niet door de muren door naar buiten. Voor een buitenmuur kiest u altijd voor Acryl verf, deze is op waterbasis en is geschikter dan muurverf voor buiten op terpentinebasis (Alkyd).

 

Top 5 beste muurverven voor buiten

Hieronder een overzicht van de eigenschappen van de verschillende muurverven voor uw buitenmuur. We hebben de meest populaire producten onder de loep genomen en ze vervolgens gerangschikt.

 

 

Merk

Keim Soldalan-ME

Sikkens Alphaloxan

F&B Exterior Masonry

Little Greene Masonry

Jaren kleur garantie

20

?

15

15

Glad/mat

Mat

Glad & Mat

Mat

Zeer mat

Waterdamp doorlatend

Ja

Ja

Ja

Ja

Rendement per liter

6m2

6 m2

8 m2

13 m2

Prijs 5 liter

€108

€ 123,15

€153

€140

 

 

#1 Keim Soldalan-MEkeim logo

Buitenmuren zijn in veel gevallen voorzien van witte verf. Een van de grootste gebouwen ter wereld gehuld in witte verf is het Witte Huis van de Verenigde Staten. Voor het beste eindresultaat is de Keim Soldalan-ME gebruikt! Deze verf vermindert daarnaast de organische vervuiling plus het neutraliseert de schadelijke gassen die vrijkomen.

#2 Little Greene Masonrylittle greene logo

 De Little Greene Masonry is een 100% acrylaatverf met een matte afwerking. De verf is verkrijgbaar in bijna alle mogelijke tinten. Deze verf is geheel weersbestendig en het merk geeft 15 jaar kleurgarantie.

 

#3 Farrow and Ball Exterior Masonryfarrow and ball logo

 De nummer drei in deze lijst is de  Farrow and Ball Exterior Masonry matte muurverf. Deze verf beschermd uw buitenmuur tegen de extreme weersomstandigheden en is zeer vuilbestendig. Deze verf is verkrijgbaar in 107 kleuren en is ook nog eens Eco vriendelijk!

 

#4 Sikkens Alphaloxansikkens logo

De Sikkens Alpha Loxan is een water gedragen verf die een uitstekende vervuilings- en weersbestendigheid kent. De verf is sterk ademend en laat daardoor gemakkelijk damp door. Daarbuiten is deze verf ook water afstotend én vochtwerend. Kortom, alle eigenschappen die van een goede buiten muurverf mag verwachten. Deze verf heeft een mat en naturel uiterlijk, iets wat geschikt is voor ieder huis!

 

#5 Keim soldalankeim logo

 Het merk Keim bestaat al ruim 140 jaar en heeft daardoor de echte know how om te komen tot een uitstekende buitenverf. De populairste buitenverf van het merk is de Keim Soldalan (gebruiksklare Sol-silicaatverf). De belangrijkste reden hiervoor is dat deze verf zeer luchtzuiverende eigenschappen heeft. Het merk geeft maar liefst 20 jaar kleurgarantie!

 

 

Populaire kleuren muurverf voor buiten

Uw buiten muurverf kleuren is mogelijk in dezelfde kleuren als de verf voor binnen. Al is een witte tint in combinatie met een donkere strook van 30 centimeter heet meest voorkomende. Deze donkere strook zorgt er namelijk voor dat het spatwater (in combinatie met zand) uw muren niet blijvend zichtbaar beschadigen. Dit valt bij een lichte kleur namelijk veel meer op.

 

Gebroken witte muurverf en grijze muurverf wordt veruit het meeste gebruikt. Wij mengen al onze professionele muurverven in iedere ral kleur. De populairste kleuren waren RAL 9001 en Ral 9010, nu zien we steeds opmars naar og witter zoals RAL 9003 en RAL 9016. Populaire donkere kleuren voor de muren en kozijnen zijn de kleuren RAL 7016, RAL 7021, RAL 9004 RAL 9005 en RAL 9011.

 

Uw buitenmuur verven met latex verf

Jaren geleden zocht men expliciet naar latex verf om de buitenmuur mee te schilderen omdat deze namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken is. De muurverf buiten van nu die uitermate geschikt is om uw buitenmuur mee te schilderen is onder andere de Sikkens Alphatex IQ Mat. 

 

 

Waterafstotende muurverf

Gezien uw buitenmuur bestendig moet zijn tegen de weersinvloeden is een waterafstotende verf noodzakelijk. Echter, dient de verf ook damp doorlatend te zijn voor het vacht dat van binnen naar buiten wilt. Gelukkig hebben al onze buitenmuur verven in deze top 5 deze eigenschappen!

 

Het 5 Stappenplan voor het schilderen van uw buitenmuur

Wilt u graag uw buitenmuur verven bekijk dan ons 5 stappenplan. Middels dit plan geven wij u tekst en uitleg over de te nemen stappen alvorens u aan de slag kunt! Hierbij moet u denken aan het schoonmaken en prepareren van de muur zodat u aan de slag kunt me uw gekozen buiten muurverf. Daarnaast doen we u ook tips bij de hand in welke omstandigheden u de verf juist wel of juist niet aan moet brengen.