Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Sikkens

1 product

1 product

Sikkens

Sikkens verf bij Kleurenwaaier.nl

Sikkens kent als Nederlandse onderneming een rijke en lange historie. Sikkens staat dan ook al een geruime tijd bekend om haar professionele verven die veel door de professionele schilder gebruikt worden. Op Sikkens kunnen de professionals garantie geven, dat gaat niet met de bouwmarkt verven. Onze winkel heeft het predicaat diamant dealer. Je mag van ons het beste verwachten, dus altijd de nieuwste Sikkens verf met de juiste erkende pigmenten gemengd. Ook zijn wij Online Sikkens Specialist. Mocht er om wat voor reden dan ook iets mis zijn, dan lossen wij dit op. Een goede verfzaak heeft geen klachtenafdeling, maar een service afdeling.

Wat zijn de verschillende verfsoorten van Sikkens?

Sikkens Rubbol is de verzamelnaam voor alle soorten lakken. Voor binnenverf is er de keuze uit Sikkens Rubbol BL soorten. Deze zijn watergedragen, waardoor deze binnen niet tot nauwelijks vergelen. Voor buiten zijn de op terpentinebasis (alkyd) producten de beste keuze. Voor nieuw hout adviseren wij de Rubbol EPS, voor bestaand schilderwerk heb je de keuze uit AZ, SB of de XD. De duurzaamheid van deze verven is 6, 8 en 10 jaar voor de Rubbol XD. Deze zijn hoogglans. Wil je een minder hoge glans dan is de Rubbol XD Semi-gloss een goed alternatief. Deze beschermt tot wel 8 jaar.
 

Sikkens Alpha staat voor muurverf. Deze zijn in te delen in binnen- en buitenmuurverf. Onderling zit er veel verschil in prijs en kwaliteit. De Sikkens Alpha Projecttex is de basisverf van Sikkens en wordt veel gebruikt in projecten. Ga je voor een matte afschrobbare kwaliteit dan is de Sikkens Alphacryl wellicht de betere keuze. Deze is mat en super schrobvast. Een iets hogere glans, maar nog beter voor bijvoorbeeld keukenmuren is de Sikkens Alpha Rezisto. Door de nieuwe techniek dringt hier geen vuil in maar blijft het vuil erop liggen. Dit mag je vergelijken met een auto die net in de was is gezet.

Sikkens Cetol staat voor beitsen en vernissen voor zowel binnenwerk als buitenwerk. Ook hier geld dat de Cetol BL binnen toepasbaar is en de producten zonder BL ervoor, voor buiten zijn omdat dit alkyd (terpentine verdunbare) producten zijn.
 

Sikkens Wapex 6-serie levert vloercoating en wandcoating voor de ondergronden die het zwaar te verduren hebben. Denk hierbij aan balkonvloeren of garages. Maar ook voor badkamers en wc’s. Deze producten bestaan uit 1- en 2 componenten coatings.
 

Wat zijn de verschillende primers en grondverf van Sikkens

Grondverf is de basis van ieders schilderwerk. Een goede grondverf zorgt voor een goede fundering, hierdoor gaan de lakken langer mee. Voor binnen adviseren wij te gronden met de BL primers, dat betekent voor deuren de BL Rezisto en voor trappen en vloeren de BL primer. De grondverven zijn dan ook krasvast en/of huidvet resistent.

Wat zijn de verschillende beitsen van Sikkens

De beitsen van Sikkens zijn voor verschillende doeleinden beschikbaar. Zo zijn er hoogwaardige transparante beitsen die de houtnerven prachtig naar voren laten komen zoals de Novatech. Daarnaast is er beits wat zorgt dat hout zijn originele kleur terugkrijgt wanneer dit vervaagd is door bijvoorbeeld weersinvloeden van buiten. De beste bescherming buiten krijg je door een hoogglans beits aan te brengen, deze beschermt jouw hout tot wel 8 jaar (TGX gloss). 
 

Onze Kleurenwaaier

Zoals onze naam al laat blijken zijn wij in staat vrijwel iedere kleur te maken. Er zijn verschillende kleuren die wij in Sikkens verf samen kunnen stellen. Mocht je op onze webshop niet de geschikte kleur vinden neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan dan samen met jou op zoek naar een passende oplossing.