Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene

3 producten

3 producten

Little Greene

Oorsprong van Little Greene

Sinds 1773 is The Little Greene Dye Works fo Collyhurst Wood, aan de rand van Manchester, ėėn van de oudste industriële regio’s in Engeland waar verf- en kleurstoffen gemaakt worden. Oorspronkelijk werden hier de kleurstoffen gemaakt voor de katoenindustrie. Bijna 250 jaar later is de filosofie nog steeds geleid door een echt verlangen en vastberadenheid om de hoogste kwaliteit grondstoffen te gebruiken voor het creëeren van de beste kwaliteit verf en behang tegen betaalbare prijzen en met een persoonlijke service.

Little Greene producten worden vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen, gemaakt om mooi en duurzaam te zijn, zodat deze in alle omstandigheden toegepast kunnen worden. Little Greene verf zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, voor elke toepassing is er een Little Greene verf beschikbaar. Voor muren, plafonds en houtwerk, maar ook voor vloeren, metselwerk, buitenschilderwerk en radiatoren.

De meeste kleuren zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende verbindingen d.m.v. eeuwenoude minerale pigmenten als oker en omber. De diepte van de kleur wordt bereikt met behulp van complexe formuleringen en het gebruik van tot 40% meer pigmenten dan in de meeste verven. Hiermee creëren zij nuances die op subtiele wijze veranderen in een verschillend licht en karakter en definitie geven aan de ruimte.

De National Trust is verantwoordelijk voor meer dan 500 historische locaties, huizen en gebouwen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Ook wijden ze zich aan het behoud van speciale plaatsen voor altijd, voor iedereen. Net als de National Trust voert Little Greene een continue onderzoeksprogramma met betrekking tot conservatie. Er is een verfassortiment ontwikkeld dat authentieke kleuren bevat van verschillende belangrijke periodes in interieurontwerp,
van vroeg Georgisch tot eind 20e eeuw; het rode icoon geeft de oorsprong van elke verf aan.


Een gedeelte van de aankoopprijs van elk blik Little Greene verf gaat naar de National Trust ter ondersteuning van hun werk om historische huizen en gebouwen te behouden.

Het milieu en Little Greene

De milieuvriendelijkste verven en behangen van Little Greene zijn van de hoogste kwaliteit. Little Greene gebruikt alleen de beste natuurlijke organische en synthetisch-veilige pigmenten, hierdoor hebben de verven een superieure diepte in kleur, een zeer hoge dekkracht en een lange levensduur.

  • Watergedragen verven die ruimschoots voldoen aan alle wetgeving betreffende de VOS.
  • Oliegedragen verven die zijn geformuleerd d.m.v. het gebruik van in de natuur voorkomende plantaardige oliën.
  • Grotere dekking betekent dat er minder grondstoffen worden gebruikt en er hierdoor minder afval is.
  • De muurverven Absolut Matt Emulsion en de Intelligent Matt Emulsion zijn gecertificeerd als zijnde kindveilig onder BS EN71-3:2013 (ook wel bekend als de richtlijnen voor speelgoedverf).
  • Veilige fabriek – Little Greene is gecertificeerd volgens European Environmental norm NEN-EN-ISO 14001: 2004.

Alle verven en behangen van Little Greene zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Little Greene verven zijn geschikt voor professioneel en doe-het-zelf gebruik.

Welke producten zijn er van Little Greene

Als beginnend schilder van Little Greene is het soms lastig te zien welk product nu precies voor welk doeleind bedoeld is, hieronder een lijstje met de producten en omschrijving:

Primers en Undercoats

Wanneer je een primer of undercoat nodig hebt, ligt dat vaak aan de ondergrond. Bij kaal hout adviseren wij altijd 2 lagen grondverf/primer aan te brengen. Bij nieuwe muren of muren die nog nooit behandeld zijn zul je eerst moeten voorstrijken alvorens te schilderen. De kleur die je uitzoekt is altijd te mengen in alle kleuren van de Little Greene kleuren.

40% meer pigmenten, wat betekent dat?

Little Greene is zeer bekend om hun absoluut matte verf. Misschien is de meest bekende muurverf wel de Absolut matt. De dekking van deze verf is hoger dan bij elk andere verf. Deze verf heeft een ‘glans’ van maar 2%. Door ook nog tot 40% meer pigmenten aan dit product toe te voegen zie je ieder dagdeel, continu een andere kleur op de muur. Dat heeft te maken met de eeuwenoude pigmenten. De verven zijn door de traditionele formule en ingrediënten al tientallen jaren hetzelfde. 

Badkamer- & Keukenmuurverf

De Intelligent Matt is een verf die gebruikt mag worden in de meest intensieve ruimtes. Heb je (kleine) kinderen of hebben de muren in de keuken veel te verduren? De Intelligent Matt is een verf die je in alle ruimtes toe kunt passen en super schrobvast is. Dat geld ook voor jouw badkamer, wc, enz. De glans ligt 5% hoger dan de Absolut Matt.

Kan ik met een Little Greene verf over bestaande verf schilderen?

Het antwoord daarop is ja, mits de ondergrond goed is. Zit er een tex op je muur en zit deze goed vast en toont deze verder geen gebreken? Dan kun je zonder problemen de muurverven van Little Greene eroverheen zetten. Twijfel je om wat voor reden dan ook, zet dan een proefstukje op een plek wat je nagenoeg niet ziet en controleer na droging (na 6 uur) of deze goed vast zit. Dat kan simpel om met je nagel over de muurverf te krassen. Wanneer deze loskomt hebben we een probleem en moeten we zoeken naar een oplossing (dat kunnen er heel veel zijn, waaronder vet nicotine etc.) Beschadig je de muurverf, dat is in dit geval een goed teken; de verf hecht.

Poreuze ondergrond schilderen

Wanneer de muren poreus zijn of poederen is het erg belangrijk om deze laag vast te zetten. Bij poreuze ondergronden dien je de ondergrond (muur) te fixeren. Fixeren is een voorstrijkmiddel dat diep in de ondergrond dringt en deze vastzet. Verdun de eerste laag muurverf met 10% water en werk de plekken hiermee bij. In schilderstermen is dat bijvlekken. Schilder daarna de muur 2 keer. In de regel kun je de muur na 6 uur overschilderen.

Bestaand schilderwerk overlakken

Wanneer je bestaand schilderwerk binnen of buiten over gaat schilderen met een Little Greene verf, is het altijd raadzaam om de ondergrond eerst te gronden in de daarvoor bestemde grondverf van het merk. Niet alleen dekt de verf hierna beter, maar heb je te allen tijde een goede hechting. Breng na de grondverf 2 lagen verf aan voor een egale dekking. Twee lagen verven zorgt voor een langere levensduur, omdat deze meer body heeft.

Van licht naar donker of van donker naar licht op houten ondergronden

Ben je van plan om je houtwerk te schilderen in een donkere kleur en is deze nu licht, of ga je hout lakken in een lichte kleur en is deze nu donker? Dan is de beste route naar het beste en snelste resultaat deze te gronden/primeren. Hierdoor heb je en een goede dekking en een goede hechting. 

Van licht naar donker of van donker naar licht op muren

Ga je je muren radicaal aanpakken? Dan heb je geluk als je met Little Greene muurverf gaat schilderen. Wanneer de bestaande laag schoon is en goed hecht dan zijn 2 lagen muurverf meer dan voldoende voor de dekking en afwasbaarheid.

Hoogglans lakken overschilderen

Hoogglans lakken dienen altijd mat geschuurd te worden voordat er een andere lak overheen kan. Dat wil niet zeggen dat je de laag helemaal moet weghalen, maar dat je het oppervlak gaat matteren. Doe dit bijvoorbeeld met korrel p180 zodat je geen diepe krassen maakt. Ga je grover schuren dan kunnen de schuurkrassen terugkomen in de
hoogglans lak. Tussen de eerste en tweede laag verf kun je het beste schuren met een schuurmatje korrel Superfine of met Siafleece.

Over reparatieplekken of kitten schilderen met Little Greene Muurverf?

Repareren kun je het beste met een open vulmiddel zoals een gips. Nadat het vulmiddel goed gedroogt is mag je de plekken gaan ‘bijvlekken’ Dat doe je door de Wall primer sealer te verdunnen met +/- 10% water. Schijnt deze nog teveel door dan herhaal je het nog een keer met onverdunde wall & ceiling primer. Hierna kun je de muur zonder problemen overschilderen met de Absolut Matt of Intelligent Matt.

Wanneer je scheuren in hoeken gaat vullen met een kit, wat zorgt voor een strak eindresultaat, gebruik dan te allen tijde anti-crack van Den Braven. Pak je een goedkope kit of schilder je de kit te snel over dan gaat de verf hierop craqueleren of crackeleren. Dat wil zeggen dat de verf uit elkaar trekt op de kit.

Absolut Matt aanbrengen met een kwast of roller?

Met een kwast:

Een veelgestelde vraag! Volgens de Engelste traditie worden de kalkmatte verven aangebracht met een kwast. Deze traditie werd ook hier in Nederland veel toegepast, maar het is intensiever dan wanneer je deze aanbrengt met de roller. Het voordeel van de verf aanbrengen met een kwast is dat je nog meer diepte krijgt door de kwaststreken. Het nadeel is dat deze minder egaal kan worden.

Met een roller:

Het beste resultaat krijg je op een mooie glad gestucte wand. Wanneer je gaat schilderen op een strakke wand gebruik dan de speciale Meesterhand microvezel roller. Wat altijd raadzaam is: gebruik een telescoop/stok dat scheelt de helft qua kracht en zorgt ervoor dat je meer overzicht hebt op het oppervlak. De ideale situatie is schilderen met z’n tweëen zodat de een de randjes kan doen op de trap en de ander de grote oppervlakken met een roller en telescoop. Zorg wel dat je nat op nat blijft schilderen, dus laat de ander niet te ver vooruit lopen.

Reparaties bijwerken

Oei, dat blijft altijd een lastig verhaal. Wij zeggen dat bijwerk verf niet bestaat om meerdere redenen. De verf die na enkele jaren bijgewerkt dient te worden is altijd iets anders dan de originele kleur die destijds is aangebracht. Zelfs de structuur van een roller zorgt ervoor dat de verf iets meer glanst of juist iets matter wordt. Daarbij komt kijken dat je precies weet welke plekken er bijgewerkt worden en dat zul jij als kritische particulier of schilder altijd blijven zien. Het voordeel van de Absolut Matt is dat deze zo mat wordt dat het bijna niet zichtbaar is. Bijna is dus niet helemaal, voor ons als perfectionisten is het beter om de gehele muur over te schilderen. Ditzelfde geldt al helemaal voor het schilderwerk buiten. De aanvangsglans van de verf is veel hoger in het begin dan na enkele jaren in de regen en in de zon te hebben gezeten. Bij hoogglans zul je het hele kozijn of deur opnieuw moeten schilderen. Bij de Intelligent Matt idem dito. Al zul je er bij deze laatst genoemde verf niet snel last van hebben, omdat deze al super schrobvast/schoon te maken is van zichzelf.

Little Greene verf of behang kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat je de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak.
De gemiddelde levertijd op ons behang is ongeveer 4 tot 10 werkdagen. Bestel je voor minimaal €75 dan is de verzending gratis.

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.