Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Keim

1 product

1 product

Keim

Keim verf bij Kleurenwaaier.nl

Keim verf staat bekend om haar duurzame en natuurlijke silicaatverven. Sterke eigenschappen van Keim verf is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en deze verven de kleur zeer goed behoudt. Kleurenwaaier.nl heeft verschillende Keim verven in het assortiment zodat je voldoende keuze hebt.
 

Natuurlijke grondstoffen

Keim verf maakt gebruik van een speciale selectie natuurlijke grondstoffen. Deze samenstelling van grondstoffen vormen samen de basis van de unieke kwaliteit silicaatverven waar Keim bekend om staat. 

Wat is Keim verf nu precies

Keim verf wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, waaronder zand, deze wordt gesmolten en hierdoor is de verf mineraal te noemen. Belangrijk om te weten is dat Keim producten voor 90% dezelfde eigenschappen bevatten met hier en daar een kleine twist. Keim producten trekken in de ondergrond, ze verstenen met het oppervlak waardoor de kans op afbladderen nihil is. Hierdoor blijft de verf ook waterdamp doorlatend en damp open. Hierdoor is deze verf geschikt voor bijna alle ondergronden.

Op iedere Keim buitenverf zit 20 jaar kleurgarantie door altijd gelijke technische waardes ongeacht de kleur van de verf. Dit is uniek omdat normaliter bij ondere merken donkere kleuren sneller verpoederen.

Behandelen van gevels met Keim

Alleen bij poreuze en sterk zuigende ondergronden dient de verf verdund worden. Bij normale zuiging mag de verf verdund worden tot 10% ,bij sterker zuigende ondergronden verdunnen tot 20%. Door de verstening met de ondergrond blijft de verf altijd damp-open, dus zeer geschikt voor onbehandeld baksteen, maar ook voor gestucte buitengevels en nageïsoleerde woningen.

De gemiddelde onderhoudsbeurt met een Keim product is na pakweg 12-15 jaar, dit komt omdat de gevel vies wordt, denk aan algen of wanneer je aan een drukke weg woont door bevuiling door fijnstof en uitlaatgassen. Tussentijds reinigen van de gevel verlengd de duurzaamheid van de Keim muurverf. 

Het verschil van aanbrengen van de de Royalan en Soldalan: Royalan moet je altijd voorstrijken, of voorgronden met Soldalan. Soldalan kan over bestaande muurverf, royalan niet. Soldalan ME reinigt zichzelf met zonlicht door de speciale fotosynthesche techniek.

Hoeveel kg heb je nodig voor een huis

Het gemiddeld verbruik van Keim is een halve kilo per m2, Afhankelijk van de gevelsteen/voeg ed. Een simpele rekensom is : Voor een gevel van 120m2 heb je 60 kg Keim nodig (3 emmers) Dit kan verschillen omdat iedere gevel anders is qua zuiging, voeg en steen.

Wat zijn de meest gebruikte soorten Keim voor de buitengevel?

De meest gebruikte Keimverf in het binnenland is de Soldalan. Woon je aan de kust dan heeft de verf meer te voorduren en door de zoutere lucht wordt hier vaak de Keim Royalan toegepast, in een bosrijke omgeving is Soldalan ME de juiste keuze.
 

Keim binnenmuurverf:

Ook voor binnen heeft Keim de oplossing. De Keim Innostar binnenmuurverf heeft een schrobklasse 1, die ook dampopen is. Deze is ook toe te passen in de badkamer. De Innostar heeft een mooie witheid en is zeer kleurstabiel. Bij veel vocht of een iets mindere goede ventilatie is de Keim Mycal wellicht de oplossing. Deze Mycal neemt een klein beetje vocht op maar heeft een actief schimmelwerend pigment, dit is dan ook onze keuze voor badkamers die veel te voorduren hebben.

Houtwerk buiten:

Vele weten het niet maar Keim heeft ook een product voor hout. Namelijk de Lignosil. Sommige noemen het een verf, andere weer een beits omdat deze voornamelijk bedoeld is voor tuinhuizen en gevelbekleding. Gaat een normale beits een jaar of 5-6 mee en wil je je gevel of tuinhuis langdurig beschermen? Dan is dit het product voor je project. De Lignosil gaat namelijk tussen de 12 en 15 jaar mee! Aanbrengen is zeer eenvoudig met 1 laag primer en 2 lagen verf/beits.

Goed om te weten is dat de eerste laag (Primer) is zo goed als transparant is en dat deze na het aanbrengen een beetje kleverig is en overschilderbaar na minimaal 1 dag.

Keim kalei verf:

In het buitenland zien we het steeds meer, maar in Nederland is het ook in opmars, namelijk  Kalei verf. Kalei verf dien je zelf aan te maken met water, deze verf wordt in zakken geleverd deze verf kan het beste aangebracht worden met een blokwitter. Kalei wordt in veel gevallen overschildert met een soldalan, dat is een optie maar dat hoeft dus niet. Uni kalei verf is universeel toepasbaar op alle ondergronden en is te verkrijgen in alle KEIM kleuren.

Verspuiten van Keim verf:

Alle producten zijn te verspuiten, voor buiten met een tip 4/35 de innostar met tip 5/25.

Kleuren van Keim:

Keim verven zijn niet alleen verkrijgbaar in de Keim kleuren? Heeft u een speciale kleur en wilt u weten of deze kleur mogelijk is in een Keim verf? Pak dan de telefoon of kom langs in onze verfspeciaalzaak.
 

Keim verf kopen bij Kleurenwaaier.nl

Door ons uitgebreide assortiment zijn wij in staat je de muurverf de volgende dag te leveren wanneer je voor 16:00 online jouw verf- en/of benodigdheden besteld. Bestellingen die op vrijdag geplaatst worden zullen op zaterdag geleverd worden. Bestellingen die op zaterdag geplaatst worden zullen op dinsdag geleverd worden. Mocht het toevallig zo zijn dat wij de verven niet direct op voorraad hebben dan laten we dit direct weten en maken we een andere bezorgafspraak. Bestel je voor minimaal €75 dan is de verzending gratis.

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Of het nu gaat om kleur- of juist technische verfadviezen, wij staan 6 dagen per week voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 en op zaterdag zijn we bereikbaar van 9.00-17.00. Daarnaast ben je ook van harte welkom in onze winkel te 's Hertogenbosch.