Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat

  • Rendement: 16 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat

De Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat is een goed dekkende gecombineerde grondverf, geschikt voor zowel hout als metaal en voor gebruik binnen en buiten.

  • Goed dekkende grondverf
  • Voor hout & metaal
  • Overschilderbaar na 16 uur

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Little Greene verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele Little Greene verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd het allernieuwste product.

 

Bijpassende producten

Little Greene Oil Primer Undercoat

Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat is een geur-arme, traditionele (anti-roest) primer op oliebasis en grondverf met een zeer goede vloei.

Een hoge kwaliteit (anti-roest) primer en grondverf voor op kaal hout, metaal, als voorbereiding van een afwerking met Little Greene hout- en metaalverf. Little Greene Oil Primer Undercoat is een matte grondverf op terpentine basis en geschikt om af te werken met alle 'oil' producten van Little Greene. Little Greene Oil Primer Undercoat  is te gebruiken op hout voor binnen en buiten.

Wat kan ik schilderen met de Little Greene Oil Primer Undercoat?

Little Greene Oil Primer Undercoat is geschikt voor op hout en metaal. Ook kan de Oil Primer Undercoat op reeds geschilderde ondergronden.

Let op: Dit product wordt niet aanbevolen voor directe toepassing op harsrijke harde houtsoorten. Harsrijke harde houtsoorten vereisen voor het aanbrengen van de Little Greene Oil Primer Undercoat reiniging en behandeling met  Little Greene Aluminium Wood Primer. Bij zachte houtsoorten moeten noesten worden afgedekt met een sealer voor noesten om verkleuring te voorkomen, daarna kan de oil primer aangebracht worden.

Voordat het hout behandeld gaat worden moet het zeker zijn dat het vochtgehalte van het hout onder 15% ligt. Vochtig hout mag nooit worden geschilderd omdat dit zal leiden tot schilferen, afbladderen, barsten en voortijdige mislukking van de deklaag. Nieuw/jong eikenhout mag niet worden geschilderd voordat het tenminste 6 maanden verweerd is.

Nieuw ijzerhoudend metaalwerk moet handmatig of mechanisch gereinigd worden om oppervlakteroest te verwijderen voor het aanbrengen van de Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat. Niet-ijzerhoudende metalen moeten worden voorbehandeld of gegrond worden met een geschikte primer.

Verwijder eerst bestaande verflagen

  • Verwijder alle loszittende en schilferende verf.
  • Ontvet met een geschikt schoonmaakmiddel, zoals st. Marc of Bioversol, en spoel na met schoon water.
  • Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren.
  • Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en breng naar behoren de primer op het blootgestelde oppervlak aan.
  • Breng daarna een laag Oil Primer Undercoat aan op het gehele oppervlak 
  • Werk af met 2 lagen Traditional Oil Gloss, Traditional Oil Eggshell of Floorpaint

Hoe breng ik de Little Greene Oil Primer Undercoat aan?

Dit kan met een viltroller of een synthetische kwast waarvan de grote aangepast is aan het werk. Gebruik een rechampir kwast voor het aanbrengen van strakke lijnen en besnijwerk.

Welke verf kan ik gebruiken over de Little Greene Oil Primer Undercoat ?

Little Greene Oil Primer Undercoat is een goede kwaliteit primer en grondverf voor de verven op oliebasis van Little Greene van Little Greene; zoals Traditional Oil Gloss, Traditional Oil Eggshell of Floorpaint

Little Greene Traditional Oil Primer Undercoat bestand(en) downloaden
Algemene informatie
BarcodeTraditionalOilPrimerUndercoat
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement16 m2 per liter
ToepassingBinnen, Buiten
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondHout
BasisTerpentineverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review