Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Little Greene Traditional Oil Gloss

 • Rendement: 18 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Little Greene Traditional Oil Gloss

De Little Greene Traditional Oil Gloss is een flexibele, slijtvaste, wasbare en waterbestendige volglans op oliebasis voor buiten- en binnentoepassingen op goed voorbehandelde oppervlakken.

 • Slijtvast
 • Oliebasis
 • Waterbestendig

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Little Greene verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele Little Greene verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd het allernieuwste product.

Bijpassende producten

Little Greene Traditional Oil Gloss online beschikbaar!

Little Greene Traditional Oil Gloss is een traditionele geurarme oliegedragen verf, zeer duurzaam. Little Greene Traditional Oil Gloss heeft een mooie bolle hoogglanzende verf die bestand is tegen vocht, vlekken en algemene gebruikssporen. Ideaal voor hout en geschilderd metaal binnens- en buitenshuis.

 • alle kleuren leverbaar
 • geschikt voor hout en metaal
 • binnen en buiten te gebruiken
 • 15m2 per liter, afhankelijk van de zuiging de ondergrond.

Welke grondverf moet je gebruiken?

Bij zachte houtsoorten moeten noesten worden afgedekt met een isolatieprimer om verkleuring te voorkomen en vervolgens gevuld worden met Little Greene Oil Primer Undercoat. Harsrijke harde houtsoorten vereisen voor het aanbrengen van de primer reiniging en behandeling met Little Greene Aluminium Wood Primer. Voordat er begonnen wordt met het aanbrengen moet zeker zijn dat het vochtgehalte van het hout onder 15% ligt. Vochtig hout mag nooit worden geschilderd omdat dit zal leiden tot schilferen, afbladderen, barsten en voortijdige mislukking van de deklaag. Nieuw/jong eikenhout mag niet worden geschilderd voordat het tenminste 6 maanden verweerd is.

Welke voorbereidingen moet ik nemen als ik ga schilderen?

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis (vloeren niet inbegrepen). Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele knoesten of harshoudende gedeelten met Little Greene Aluminium Wood Primer.  Breng een laag Little Greene Oil Primer Undercoat in the correcte kleur voor uw eindlaag aan. Goed laten drogen en vervolgens twee lagen Little Greene Traditional Eggshell aanbrengen.

Hoe ga je te werk?

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is.
 2. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag.
 3. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen.
 4. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel.
 5. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht en oneffenheden weg zijn.
 6. Behandel eventuele onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Little Greene Aluminium Wood Primer. 
 7. Breng een laag Little Greene Oil Primer Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan.
 8. Breng daarna twee lagen van de door u gekozen Little Greene Traditional Oil Gloss aan en laat tussendoor goed drogen.

Kun je ook MDF schilderen met Little Greene Traditional Oil Gloss?

Gebruik indien mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in MDF van een lagere kwaliteit zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking.

Schuur de randen van de MDF platen nooit op. Eerst gronden voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Little Greene Oil Primer Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan. Breng na droging, twee lagen Little Greene Traditional Oil Gloss aan en hou tussen de lagen door voldoende droogtijd zitten aan.

Radiatoren schilderen met Little Greene Traditional Oil Gloss

Dit product is geschikt voor gebruik op conventionele met heet water gevulde radiatoren waarvan de oppervlaktetemperatuur de 60°C niet overschrijdt. Zorg ervoor dat de radiator is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u met schilderen begint.

 1. Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde radiatoren grondig.
 2. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het oorspronkelijke materiaal.
 3. Breng twee lagen geschikte primer aan in de correcte kleur voor uw deklaag aan 
 4. Goed laten drogen
 5. Breng twee lagen van de door u gekozen Little GreeneTraditional Oil Gloss aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.
Little Greene Traditional Oil Gloss bestand(en) downloaden
Algemene informatie
BarcodeTraditionalOilGloss
ProductVerf
MerkLittle Greene
Rendement18 m2 per liter
ToepassingBuiten
OndergrondHout, Metaal, Kunststof
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisTerpentineverdunbaar
GlansgraadHoogglans / Gloss
Schrijf uw eigen review