Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Soft Distemper

  • Rendement: 13 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Soft Distemper

De Farrow & Ball Soft Distemper is een traditionele, zeer ademende, poederachtige finish voor gebruik op delicaat decoratief pleisterwerk van plafonds en muren binnenshuis. Eenvoudig van pleisterwerk te verwijderen. Niet afwasbaar of afneembaar. De Soft Distemper is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen
  • Geurarm
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

 

Bijpassende producten

Farrow & Ball Soft Distemper

De Farrow and Ball Soft Distemper is speciaal ontwikkeld voor het schilderen van ademende, dampdoorlaatbare kalk- en stuclagen. Soft Distemper is een poederachtige finish en wordt gebruikt om details tot uiting te laten komen. Het is makkelijk te verwijderen en daardoor zeer gevoelig voor aanraking. Hierdoor is het alleen geschikt voor plafonds.

  • Zeer ademende matte muurverf
  • 5L Soft Distemper voor plafonds
  • Laat details leven
  • Binnen 5 werkdagen verzonden


Schilderen met Soft Distemper 

Geen onderlaag nodig. Verdunning: Onze Soft Distemper dient met minimaal 10% water verdund te worden. Op plafonds met een ongelijkmatige porositeit kan het noodzakelijk zijn om het product meer te verdunnen; dit zorgt voor een betere vloeibaarheid en minimaliseert de kans op kleurverschil. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in het schilferen of bladderen van de verf.

Onbehandelde oppervlakken - Nieuwe kalkpleister oppervlakken dienen gedurende 4-5 weken volledig uit te harden voordat de verf wordt aangebracht. Met distemper behandelde ondergronden - verwijder de bestaande laag distemper door deze grondig te reinigen. Schenk speciale aandacht aan de richels van delicaat lijstwerk en laat goed drogen.

Geschilderde oppervlakken (moderne verf) - dit product is niet geschikt voor gebruik op ondergronden die behandeld zijn met moderne verfproducten zoals gloss of eggshell. Verwijder deze lagen voordat je met schilderen begint. Plafonds van pleisterwerk die zout bevatten kunnen nieuwe verflagen aantasten en blaren gaan vertonen. Het gebruik van Farrow & Ball Casein Distemper laat het plafond ademen en houdt het probleem doeltreffend onder controle.

Structureel beschadigde oppervlakken - vul of repareer eventuele scheuren of los pleisterwerk met een geschikt vulmiddel. Farrow & Ball adviseert geen moderne vulmiddelen op kalkpleister te gebruiken daar deze vocht vasthouden en te hard zijn. Dit resulteert in scheuren en een ongelijkmatige porositeit.

Belangrijke punten: Gezien de traditionele aard van Farrow & Ball Soft Distemper kunnen er geen moderne verflagen op dit product worden aangebracht. Soft Distemper wordt op de traditionele manier vervaardigd met hoogwaardige pigmenten en zal daarom geringe variaties in kleur vertonen. De porositeit en het vochtgehalte van het te behandelen oppervlak kan de kleur beïnvloeden en leiden tot kleurverschil.

Schilderen met een roller

Wij raden het niet aan Soft Distemper met een roller op grote oppervlakken zoals muren en plafonds aan te brengen, omdat kan plaatsvinden en een licht ribbelige structuur (sinaasappelhuid) kan ontstaan.

Schilderen met een kwast

Roer de verf voor gebruik goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer de verf aangebracht wordt op een onstabiele laag - dit is te vermijden door eventuele losse verflagen op voorhand weg te schuren. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijk je in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Instellingen spuitapparatuur

HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Foto inlijsten

Soft Distemper geeft een matte afwerking en vereist speciale aandacht bij het gebruik van donkere kleuren. Houd altijd een natte rand omdat zo problemen zoals "Flashing" (een aureooleffect waar de twee randen verf samenkomen) voorkomen kunnen worden.

Schoonmaken

Soft Distemper is niet afwasbaar of afneembaar. De matte finish van bepaalde kleuren kan na het reinigen enkele lichte beschadigingen of krassen vertonen. Voor aan slijtage onderhevige oppervlakken wordt Farrow & Ball Modern Emulsion gebruikt.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

Farrow & Ball Soft Distemper bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496340556
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement13 m2 per liter
ToepassingBinnen
OndergrondMuren & plafonds
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadKalkmat
Schrijf uw eigen review