Toggle Nav
Gratis parkeren Direct voor de deur
LET OP! Langere levertijd door online drukte
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Farrow & Ball Modern Emulsion Colour by Nature Muurverf Binnen

  • Rendement: 12 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Modern Emulsion Colour by Nature

De Farrow & Ball Modern Emulsion Colour by Nature is een schimmelbestendige, high performance finish voor muren en plafonds binnenshuis. De Modern Emulsion is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen
  • Super schrobvast
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Bijpassende producten

Wat is Farrow & Ball Modern Emulsion?

Farrow & Ball Modern Emulsion is een zeer goed afwasbaar, vochtbestendig en schimmelwerende muurverf. Daarom is deze matte muurverf uitermate geschikt voor het schilderen van muren en plafonds in keukens en badkamers. Maar ook andere ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal en kinderkamer, lenen zich goed om met deze afwasbare krijtverf te schilderen. Modern Emulsion is een sneldrogende, milieuvriendelijke verf op waterbasis die verkrijgbaar is in alle 132 verfkleuren van Farrow & Ball. Farrow & Ball Modern Emulsion is verkrijgbaar in alle Farrow & Ball kleuren en deze Modern Emulsion Colour by Nature variant is speciaal verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier. Bovendien is deze verf veilig voor kinderen en dieren. Benieuwd naar alle voordelen van Farrow & Ball Modern Emulsion? Wij zetten ze hieronder allemaal voor je op een rij!

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk/wanden van plaatmateriaal (moderne bouwmaterialen)

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall verf in de correcte kleur voor uw deklaag aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de door u gekozen kleur. Opmerking: BS 6150:2006 geeft voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren

Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Het schilderen van onderbehang

Breng een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat (maximaal 15% water) in de kleur die overeenstemt met uw gekozen finish aan op het onderbehang (zie onderstaande gegevens betreffende het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de door u gekozen finish. Breng tevens een onverdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan als u radicaal van kleur verandert. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden u aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Mocht u geen primer & undercoat willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze behangpapier niet voldoende voorbehandeld is, kan dit resulteren in problemen bij het aanbrengen van de verf, in een ongelijkmatige glans of in verschillen in kleur.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we raden u aan hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat u verder gaat.

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Bereid alle knoestige of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een verdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in the correcte kleur voor uw deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de door u gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van geschilderd hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele ingevuld, onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de door u gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van MDF binnenshuis

Gebruik indien mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in MDF van een lagere kwaliteit zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking. Schuur de randen van de MDF platen licht op voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de door u gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren bereikt u het beste resultaat met een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 2 - 3 uur) voordat u de door u gekozen Farrow & Ball deklaag aanbrengt. Estate Eggshell, Full Gloss en Dead Flat – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Estate Emulsion en Modern Emulsion – Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van uw deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de door u gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen). We raden af om op zand gebaseerde vulstoffen te gebruiken.

Schilderen op houten vullers binnenshuis

Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in the correcte kleur voor uw deklaag aan. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de door u gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor uw deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. Dit product is mogelijk niet compatibel met sterk basische / cementgebaseerde vulstoffen.

Schilderen met een roller

Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Zorg dat u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Schilderen met een kwast

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u op een onstabiele laag schildert - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. Zorg ervoor dat u een natte rand behoudt. De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Hoe schildert u uw lijstwerk met een roller

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Echter, voor een optimale afwerking, raden wij het gebruik van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast aan.

Hoe schildert u uw lijstwerk met een kwast

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. U bereikt daarom het beste eindresultaat als u een dikkere laag aanbrengt. Voor een optimaal eindresultaat kunt u het beste een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt gebruiken (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op uw kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals u gewend bent bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen (minimaal 4 uur) voordat u een nieuwe laag aanbrengt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - U bereikt een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° met een spuithoek van 65° en een druk van 2000 psi - 2400 psi (138 bar - 165 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat u de volgende aanbrengt

Advies voor reparaties en bijwerken

Als uw schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij u aan een laag verf van het oorspronkelijk door u gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor vermijdt u een zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als u besluit om slechts bepaalde gedeelten bij te werken, raden wij u aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.
Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer.

1.Als u verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden.
Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij u aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te
brengen. Op deze manier zijn kleine verschillen minder goed zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als u oorspronkelijk heeft gedaan.
Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als u bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander
absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking.

3. Maak altijd gebruik van hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode die u hebt gebruikt toen u de muur oorspronkelijk schilderde.
Zorg ervoor dat u de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed
zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen.
Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met
hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

 

Algemene informatie
Barcode5029496003192
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
DuurzaamheidTot 10 jaar
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadZijdemat
Schrijf uw eigen review