Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Modern Eggshell

  • Rendement: 12 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Modern Eggshell

De Farrow & Ball Estate Eggshell is een slijtvaste, zijdeglans finish ideaal voor het schilderen van lijstwerk binnenshuis. Geschikt voor gebruik op alle houtwerk en metaal, inclusief radiatoren, is zowel afwasbaar als afneembaar. De Estate Eggshell is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Goed afwasbaar
  • Uiterst duurzaam
  • Zeer slijtvast

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Een halfglanzende, slijtvaste finish voor houtwerk, hout en betonnen vloeren (inclusief garages) binnenshuis. Afwasbaar & afneembaar. Niet geschikt voor gebruik op houten buitenvloeren. Farrow & Ball Modern Eggshell is vanaf nu ook verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we adviseren hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat.

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Bereid alle knoestige of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een verdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in de correcte kleur voor de deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Onbehandelde houten binnenvloeren

Vul eventuele open naden en scheuren met een speciaal niet-flexibel houtvulmiddel. Maak de vloer grondig schoon met een geschikt reinigingsmiddel voor vloeren. Schuur oneffenheden glad, stofzuig de vloer en reinig met een vochtige doek. Laat het hout goed drogen (vochtgehalte van minder dan 10%). Bereid knotty of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat gevolgd door een volledige laag om te sealen. Breng twee lagen Farrow & Ball Modern Eggshell aan.

Het voorbereiden van geschilderd hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele ingevuld, onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Overschilderen van houten vloeren

Het gebied waar oude verf schilfert of bladdert moet worden verwijderd. Voor het beste resultaat en de langste levensduur moet zo veel mogelijk van de oude verflaag verwijderd worden. Zorg ervoor dat de vloer grondig gereinigd wordt met behulp van een geschikte vloerreiniger. Schuur tot een glad oppervlak wordt bereikt. Stofzuigen en afnemen met een vochtige doek. Laat het hout (minder dan 10% vocht) drogen. Breng een volle laag Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat aan. Breng daarna twee volle lagen van Farrow & Ball Modern Eggshell aan.

Het voorbereiden van betonnen oppervlakken

Laat nieuw beton gedurende tenminste 3 maanden uitharden alvorens dit te schilderen. Repareer en vul eventueel oud of onstabiel beton en geef het vulmiddel voldoende tijd om uit te harden voordat je een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aanbrengt.

Betonnen vloeren

Laat nieuw beton minimaal 3 maanden uitharden alvorens het te schilderen. Vul en repareer oude of onstabiele ondergronden en laat het beton goed drogen voordat je begint met schilderen. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan. Geschilderde betonnen vloeren: maak de vloer goed schoon en verwijder losse deeltjes. Schuur eventuele bladderende of schilferende verf glad voor een egale ondergrond. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op onbehandelde gedeelten.

Vloerverwarming

Schakel de verwarming 48 uur voordat je met schilderen begint uit zodat de vloer goed is afgekoeld. Wacht na het schilderen 48 uur voordat je de verwarming weer aanzet.

Het voorbereiden van MDF binnenshuis

Gebruik indien mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in MDF van een lagere kwaliteit zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking. Schuur de randen van de MDF platen licht op voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoatin de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van geboende of gepolijste oppervlakken

Als je van plan bent om geboende of gepolijste oppervlakken te schilderen dien je eerst de bestaande coating te verwijderen door het oppervlak grondig te schuren. We raden aan de verf op een klein stukje te testen omdat Farrow & Ball verfproducten niet altijd geschikt zijn voor gebruik op geboende of gepolijste lagen.

Het voorbereiden van verzinkt metaal

Behandel het oppervlak met een etsoplossing of beitsmiddel en zorg ervoor dat je alle restanten zorgvuldig verwijderd voordat je begint met schilderen. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng vervolgens twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van ijzerhoudend metaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het blanke metaal. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzer: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Het voorbereiden van non-ferrometaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en schuur het oppervlak licht op; dit bevordert de hechting van de primer & undercoat. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van radiatoren

Dit product is geschikt voor gebruik op conventionele met heet water gevulde radiatoren waarvan de oppervlaktetemperatuur de 60°C niet overschrijdt. We adviseren dit product niet te gebruiken op met stoom gevulde radiatoren omdat deze op een aanzienlijk hogere temperatuur werken. Zorg ervoor dat de radiator is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je begint met schilderen. Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde radiatoren grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het oorspronkelijke materiaal. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzeren radiatoren: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Hoe schildert je lijstwerk met een roller

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Echter, voor een optimale afwerking, raden wij het gebruik van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast aan.

Hoe schildert je lijstwerk met een kwast

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. Je bereikt daarom het beste eindresultaat als je een dikkere laag aanbrengt. Voor een optimaal eindresultaat adviseren wij gebruik te maken van een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op de kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals gewoonlijk bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen (minimaal 4 uur) voordat je een nieuwe laag aanbrengt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - bereik een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° en een druk van 2400 psi - 2700 psi (165 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt wordt. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

 

Farrow & Ball Modern Eggshell bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5051836142056
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondHout, Metaal, Tegels, Beton, Kunststof
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review