Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Eerlijk en transparant Zie direct de beste prijs 
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Farrow & Ball Modern Eggshell Colour by Nature

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Modern Eggshell Colour by Nature

De Farrow & Ball Estate Eggshell Colour by Nature is een slijtvaste, zijdeglans finish ideaal voor het schilderen van lijstwerk binnenshuis. Geschikt voor gebruik op alle houtwerk en metaal, inclusief radiatoren, is zowel afwasbaar als afneembaar. De Estate Eggshell is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Goed afwasbaar
  • Uiterst duurzaam
  • Zeer slijtvast

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Modern Eggshell is de meest duurzame lak uit het assortiment Farrow & Ball verf. Gebruik deze afwasbare zijdeglans lakverf voor het verven van vloeren, trappen en keukenkastjes in een van de 132 Farrow & Ball verfkleuren. Deze Modern Eggshell Colour by Nature variant is speciaal verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Ter voorbereiding voor geschilderd hout binnenshuis

Het is van belang dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Het is van belang dat het oppervlak licht opgeschuurd wordt zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen vervolgens de aanbevolen tijd drogen.

Ter voorbereiding voor nieuw en onbehandeld hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Bereid alle knoestige of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een verdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in the correcte kleur voor de deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Ter voorbereiding voor geschilderd hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel gevuld worden. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele ingevuld, onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Overschilderen van houten vloeren

Het gedeelte waar oude verf schilfert of bladdert moet worden verwijderd. Voor het beste resultaat en de langste levensduur dient zoveel mogelijk van de oude verflaag verwijderd te worden. Wij adviseren de vloer met geschikte vloerreiniger grondig te reinigen. Zorgt er eerst voor dat het oppervlak geschuurd wordt tot het glad is. Maak het oppervlak vervolgens stofvrij en doe het af met een vochtige doek. Laat het hout (minder dan 10% vocht) drogen. Breng een volle laag Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat aan. Breng daarna twee volle lagen van Farrow & Ball Modern Eggshell aan.

Onbehandelde houten binnenvloeren

Eventuele open naden en schuren dienen met speciaal en nie flexibel vulmiddel behandeld te worden. Maak de vloer grondig schoon met een geschikt reinigingsmiddel voor vloeren. Schuur oneffenheden glad, stofzuig de vloer en reinig met een vochtige doek. Laat het hout goed drogen (vochtgehalte van minder dan 10%). Bereid knotty of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat gevolgd door een volledige laag om te sealen. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Modern Eggshell aan.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we raden aan hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat.

Ter voorbereiding voor betonnen oppervlakken

Zorg ervoor dat nieuw betond gedurende tenminste 3 maanden uitgehard wordt voordat je het gaat schilderen. Repareer en vul eventueel oud of onstabiel beton en geef het vulmiddel voldoende tijd om uit te harden voordat er een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aangebracht wordt.

Betonnen vloeren

Laat nieuw beton minimaal 3 maanden uitharden alvorens het te schilderen. Vul en repareer oude of onstabiele ondergronden en laat het beton goed drogen voordat je begint met schilderen. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan. Geschilderde betonnen vloeren: maak de vloer goed schoon en verwijder losse deeltjes. Schuur eventuele bladderende of schilferende verf glad voor een egale ondergrond. Breng een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op onbehandelde gedeelten.

Vloerverwarming

Zorg ervoor dat de vloerverwarming 48 uur uitgeschakeld is en dat de vloer volledig afgekoeld is voordat je het gaat schilderen. Wacht vervolgens na het schilderen weer 48 uur voordat je de verwarming weer aanzet.

Ter voorbereiding voor geboende of gepolijste oppervlakken

Als je van plan bent om geboende of gepolijste oppervlakken te schilderen moet je eerst de bestaande coating verwijderen door het oppervlak grondig te schuren. We adviseren de verf eerst op een klein stukje te testen omdat Farrow & Ball verfproducten niet altijd geschikt zijn voor gebruik op geboende of gepolijste lagen.

Ter voorbereiding voor MDF binnenshuis

Gebruik wanneer mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in lagere kwaliteit MDF zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking. Schuur de randen van de MDF platen licht op voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat deze lagen ook de aanbevolen tijd drogen.

Ter voorbereiding voor ijzerhoudend metaal

Zorg ervoor dat nieuwe en reeds geschilderde metalen goed ontvet en gereinigd worden. Eventuele losse verf en roest moet eerst tot op het blanke metaal verwijdert worden. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzer: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Vandaar dat wij aanraden om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Ter voorbereiding voor verzinkt metaal

Behandel het oppervlak met een etsoplossing of beitsmiddel en zorg ervoor dat alle restanten zorgvuldig verwijderd zijn voordat je met schilderen begint. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Ter voorbereiding voor radiatoren

De modern Eggshell is geschikt voor gebruik op conventionele met heet water gevulde radiatoren waarvan de oppervlaktetemperatuur de 60°C niet overschrijdt. Wij raden af dit product te gebruiken op, met stoom gevulde radiatoren, omdat deze op een aanzienlijk hogere temperatuur werken. Zorg ervoor dat de radiator is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je met schilderen begint. Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde radiatoren grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het oorspronkelijke materiaal. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzeren radiatoren: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Ter voorbereiding voor non-ferrometaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en schuur het oppervlak licht op; dit bevordert de hechting van de primer & undercoat. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. 

Lijstwerk schilderen met een kwast

Onder 'lijstwerk' vallen: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. Het beste resultaat wordt bereikt door een dikkere laag aan te brengen. Voor een optimaal eindresultaat adviseren wij een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt te gebruiken (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op de kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen, bij voorkeur minimaal 4 uur, voordat een nieuwe laag aangebracht wordt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Lijstwerk schilderen met een roller

Onder 'lijstwerk' vallen: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Om een optimale afwerking te realiseren adviseren wij toch gebruik te maken van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - bereikt een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° en een druk van 2400 psi - 2700 psi (165 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat de volgende aangebracht wordt.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

Algemene informatie
Barcode5029496001747
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
ToepassingBinnen
OndergrondMuren & plafonds, Beton
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review