Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Farrow & Ball Estate Emulsion Colour by Nature

  • Rendement: 12 m2 per liter

Gratis het beste advies

Alle kleuren leverbaar

Fysieke winkel in Den Bosch

Gratis verzending vanaf 75 euro

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verstuurd

Farrow & Ball Estate Emulsion Colour by Nature

De Farrow & Ball Estate Emulsion Colour by Nature krijtverf is een matte muurverf die je kunt gebruiken voor muren en plafonds binnenshuis. De Estate Emulsion is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen
  • Geurarm
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Estate Emulsion krijtverf zorgt voor de kenmerkende kalkmatte afwerking van Farrow & Ball. Gebruik deze matte muurverf op muren en plafonds binnenshuis en geniet van de intense kleurdiepte van Farrow & Ball verf. De Farrow & Ball Estate Emulsion is verkrijgbaar alle bekende Farrow & Ball kleuren. Deze Colour by Nature reeks is echter verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk/wanden van plaatmateriaal

Wanneer je nieuw en stabiel prijsverwerk gaat behandelen volstaat het om een verdunde laag Farrow & Ball Wall verf aan te brengen in de correcte kleur voor de deklaag (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen kleur. Opmerking: BS 6150:2006 geeft voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren

Breng als eerste twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Het schilderen van onderbehang

Breng als eerste een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat (maximaal 15% water) in de kleur die overeenstemt met de gekozen finish aan op het onderbehang (zie onderstaande gegevens betreffende het verdunnen van verf). Breng daarna twee onverdunde lagen van de gekozen finish aan. Breng ook een onverdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan als de kleur extreem afwijkt. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Besluit je geen primer & undercoat te gebruiken dan is het alternatief de deklaag met 10% water te verdunnen en deze aan te brengen als grondlaag. Let op: wanneer poreuze behangpapier niet voldoende voorbehandeld is, kan dit resulteren in problemen bij het aanbrengen van de verf, in een ongelijkmatige glans of in verschillen in kleur.

Aanbevolen verdunningsverhoudingen

Verdun onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal met maximaal 20% water. Verdun onbehandelde gipsplaten met maximaal 15% water. Verdun gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk met maximaal 20% water. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We adviseren de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Verdun de deklaag met 10% water en breng deze aan als grondlaag. Let op: wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren adviseren wij gebruik te maken van een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Let op: volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 2 - 3 uur) voordat de gekozen Farrow & Ball deklaag aangebracht wordt. Estate Eggshell, Full Gloss en Dead Flat – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Estate Emulsion en Modern Emulsion – Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen veroorzaken. Let op: volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor de deklaag. Laat deze lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Schilderen met een kwast

Roer de verf voor gebruik goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Let op: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer je verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kan vermeden worden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat je begint met schilderen. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijk je in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Schilderen met een roller

Roer de verf voor gebruik goed door. Besluit je de verf aant te brengen met een roller - Gebruik dan een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht er een natte rand behoudt wordt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rol je in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.
 

Instellingen van spuitapparatuur

Airless spuitpistool - Je bereikt een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° en een druk van 2000 psi - 2700 psi (138 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat de volgende aangebracht wordt.

Advies voor reparaties en bijwerken

Als het schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij aan een laag verf van het oorspronkelijk gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor vermijdt je een zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als je slechts bepaalde gedeelten bij gaat werken, raden wij aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.

1. Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer.
Als je verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden. Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te brengen. Hierdoor is een klein kleurverschil minder zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als oorspronkelijk gedaan is.
Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als je bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking. 

3. Gebruik altijd hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode die eerder gebruikt is toen de muur oorspronkelijk geschilderd is. 
Zorg ervoor dat je de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen.
Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Foto inlijsten

Estate Emulsion geeft een zeer matte afwerking en vereist speciale aandacht bij het gebruik van donkere kleuren. Houd altijd een natte rand wanneer je schildert omdat zo problemen zoals "Flashing" (een aureooleffect waar de twee randen verf samenkomen) voorkomen kunnen worden.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

 

 

Algemene informatie
Barcode5029496003024
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteHal, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review