Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Estate Eggshell

  • Rendement: 12 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Estate Eggshell

De Farrow & Ball Estate Eggshell is een slijtvaste, zijdeglans finish ideaal voor het schilderen van lijstwerk binnenshuis. Geschikt voor gebruik op alle houtwerk en metaal, inclusief radiatoren, is zowel afwasbaar als afneembaar. De Estate Eggshell is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Lakverf met zijdeglans finish
  • Voor hout en metaal binnenshuis
  • Eenvoudig afwasbaar

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

 

Bijpassende producten

Farrow & Ball Estate Eggshell lakverf

Farrow & Ball Estate Eggshell lakverf is een milieuvriendelijke zijdeglans lak op waterbasis. Met een glanspercentage van slechts 20%, creëer je met deze lak een glansgraad vergelijkbaar met die van een eierschaal. Dit verklaart gelijk de naam van deze Engelse lakverf! Doordat deze Farrow & Ball lakverf watergedragen is en amper vluchtige stoffen bevat, is deze verf veilig voor kinderen en dieren. Deze duurzame verf is eenvoudig afneembaar en afwasbaar. Gebruik deze lakverf op houten en metalen ondergronden binnenshuis en geniet van de intense kleurdiepte van Farrow & Ball lakverf. De Farrow & Ball Estate Eggshel is verkrijgbaar alle bekende kleuren maar vanaf nu ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Het voorbereiden van nieuw en onbehandeld hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Bereid alle knoestige of harsachtige gebieden zoals hierboven en patch prime met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer . Breng een verdunde laag  Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20 % water) in the correcte kleur voor de deklaag aan, gevolgd door een onverdunde laag. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Voorbereiding van knoestig of harshoudend hout

Verwarm de knoest om eventuele hars te verwijderen (we raden aan hiervoor een heteluchtpistool te gebruiken). Schraap eventuele restanten hars af en reinig het oppervlak zorgvuldig met terpentijn of spiritus. Laat het oppervlak goed drogen voordat je verder gaat.

Het voorbereiden van geschilderd hout binnenshuis

Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Verwijder eventuele oude afbladderende verf omdat schilderen op onstabiele verflagen kan resulteren in blaarvorming of schilferen van de nieuwe verflaag. Vervaag de randen van de oude verflagen door deze zorgvuldig met de nieuwe verf te mengen. Vul eventuele scheuren, gaten en open naden met een geschikt vulmiddel. Schuur het oppervlak licht op zodat de verflaag goed hecht. Behandel eventuele ingevuld, onbehandelde knoesten of harshoudende gedeelten met Farrow & Ball Wood Knot & Resin Blocking Primer. Breng een laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng aansluitend twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van geboende of gepolijste oppervlakken

Als je van plan bent om geboende of gepolijste oppervlakken te schilderen dient je eerst de bestaande coating te verwijderen door het oppervlak grondig te schuren. We raden aan de verf op een klein stukje te testen omdat Farrow & Ball verfproducten niet altijd geschikt zijn voor gebruik op geboende of gepolijste lagen.

Het voorbereiden van MDF binnenshuis

Gebruik indien mogelijk altijd MDF van een goede kwaliteit omdat dit minder oneffenheden vertoont en dus niet geschuurd hoeft te worden. De vezels in MDF van een lagere kwaliteit zijn minder goed gebonden en kunnen als gevolg aan de oppervlakte verschijnen tijdens het aanbrengen van de verf. Mochten er toch vezels aan de oppervlakte verschijnen, schuur de ondergrond dan tussen de verflagen licht op voor een egale afwerking. Schuur de randen van de MDF platen licht op voor een solide ondergrond en minder verfopname. Breng twee lagen Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat  in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van ijzerhoudend metaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het blanke metaal. Breng twee lagen  Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzer: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Het voorbereiden van non-ferrometaal

Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde metalen oppervlakken grondig. Verwijder eventuele losse verf en schuur het oppervlak licht op; dit bevordert de hechting van de primer & undercoat. Breng twee lagen  Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uwde deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van verzinkt metaal

Behandel het oppervlak met een etsoplossing of beitsmiddel en zorg ervoor dat alle restanten zorgvuldig verwijderd zijn voordat je met schilderen begint. Breng twee lagen  Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen.

Het voorbereiden van radiatoren

Dit product is geschikt voor gebruik op conventionele met heet water gevulde radiatoren waarvan de oppervlaktetemperatuur de 60°C niet overschrijdt. We adviseren om dit product niet te gebruiken op met stoom gevulde radiatoren omdat deze op een aanzienlijk hogere temperatuur werken. Zorg ervoor dat de radiator is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je gaat schilderen. Ontvet en reinig nieuwe en reeds geschilderde radiatoren grondig. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het oorspronkelijke materiaal. Breng twee lagen  Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng twee lagen van de gekozen Farrow & Ball finish aan en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Gietijzeren radiatoren: Verf en primers op waterbasis kunnen, wanneer ze direct in contact komen met gietijzeren oppervlakken, leiden tot roestvorming. Om die reden raden wij aan om op gietijzeren oppervlakken, voorafgaand aan het verven, een specialistische primer te gebruiken.

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen kleur. Op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk brengt je eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan om het oppervlak te stabiliseren, gevolgd door een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat. Opmerking: BS 6150:2006 geeft voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

Aanbevolen verdunningsverhoudingen

Onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal = maximaal 20% water. Onbehandelde gipsplaten = maximaal 15% water. Gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk = maximaal 20% water. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Mocht je geen primer & undercoat willen gebruiken dan kan je als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren

Als de porositeit van de muur overal gelijkmatig is en je verandert niet radicaal van kleur, dan volstaat het twee lagen van de gekozen kleur rechtstreeks op de muur aan te brengen (neem de aanbevolen droogtijden in acht). Op muren met een hoge of ongelijkmatige porositeit breng je eerst een verdunde laag van de gekozen kleur aan (verdun met ongeveer 10% water en breng een dun laagje aan). Breng aansluitend twee onverdunde lagen aan in de gekozen kleur en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Wanneer je radicaal van kleur verandert breng je eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. Wanneer je glanzende of oliehoudende oppervlakken schildert raden wij aan de ondergrond eerst te schuren en vervolgens grondig te reinigen met een reinigingsmiddel. Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor de deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Het schilderen van onderbehang

Breng een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat (maximaal 15% water) in de kleur die overeenstemt met de gekozen finish aan op het onderbehang (zie onderstaande gegevens betreffende het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen finish. Breng tevens een onverdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan als je radicaal van kleur verandert. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden je aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Mocht je geen primer & undercoat willen gebruiken dan kan je als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze behangpapier niet voldoende voorbehandeld is, kan dit resulteren in problemen bij het aanbrengen van de verf, in een ongelijkmatige glans of in verschillen in kleur.

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren bereikt je het beste resultaat met een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 2 - 3 uur) voordat je de gekozen Farrow & Ball deklaag aanbrengt. Estate Eggshell, Full Gloss en Dead Flat – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Estate Emulsion en Modern Emulsion – Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Hoe schilder je lijstwerk met een roller

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Deze verffinish kan ook worden aangebracht met behulp van een geweve roller met een medium vacht. Dit zal een goede afwerking met minimale 'sinaasappelhuid' effect en snelle aanbrenging geven. Echter, voor een optimale afwerking, raden wij het gebruik van een Farrow & Ball fijn puntige synthetische kwast aan.

Hoe schilder je lijstwerk met een kwast

Met 'lijstwerk' bedoelen wij: plinten, lambrisering, deuren, deurkozijnen en architraven, vensterbanken en raamkozijnen (mits ze niet van plastic zijn). Farrow & Ball verven zijn watergedragen en in tegenstelling tot oplosmiddelhoudende verfproducten is een verf op waterbasis beter bestand tegen verzakken. Je bereikt daarom het beste eindresultaat als je een dikkere laag aanbrengt. Voor een optimaal eindresultaat kan je het beste een hoogwaardige, synthetische kwast met een fijne punt gebruiken (bijv. een Farrow & Ball verfkwast). Neem voldoende verf op je kwast en breng een royale laag aan. Strijk de verf eerst in verticale richting uit en vervolgens in horizontale richting, totdat er een egale laag ontstaat. Strijk de verf tenslotte uit in één richting, oefen een lichte druk uit op het oppervlak en houd de kwast in een hoek van ongeveer 30°. Vermijd het opnieuw bewerken van de verflaag en probeer de verf niet in dunne, egale laagjes uit te strijken zoals je gewend bent bij een traditionele verf op oplosmiddelbasis; dit kan namelijk resulteren in zichtbare kwaststreken. Laat het oppervlak goed drogen (minimaal 4 uur) voordat je een nieuwe laag aanbrengt en volg dezelfde techniek als eerder beschreven.

Schilderen met een roller

Roer de verf voor gebruik goed door. Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dat je een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt je in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Schilderen met een kwast

Roer de verf voor gebruik goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer je verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kan je vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat  je met schilderen begint. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijkt je in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - je bereikt een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° met een spuithoek van 65° en een druk van 2400 psi - 2700 psi (165 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen.

Advies voor reparaties en bijwerken

Als het schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij aan een laag verf van het oorspronkelijk gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor voorkom je zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als je besluit om slechts bepaalde gedeelten bij te werken, raden wij je aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.

1. Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer.
Als je verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden. Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te brengen. Op deze manier zijn kleine verschillen minder goed zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als oorspronkelijk gedaan is.
Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als je bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking.

3. Maak altijd gebruik van hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode als de oorspronkelijke verfklus.
Zorg ervoor dat je de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen.
Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Schilderen van metselwerk binnenshuis

Metselwerk dat brokkelig, schilferig of onstabiel is dient eerst afgedicht te worden met een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer. De volgende Farrow & Ball finishes zijn geschikt voor metselwerk binnenshuis: Exterior Masonry – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Full Gloss en Exterior Eggshell – Breng een onverdunde laag  Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat in de kleur die overeenstemt met de deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen), gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

Farrow & Ball Estate Eggshell bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496740578
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement12 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondHout, Metaal, Tegels, Beton, Kunststof
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadHalf glans / Eiglans
Schrijf uw eigen review