Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball Modern Emulsion

  • Rendement: 14 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Modern Emulsion

De Farrow & Ball Modern Emulsion is een schimmelbestendige, high performance finish voor muren en plafonds binnenshuis. De Modern Emulsion is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen
  • Super schrobvast
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Wat is Farrow & Ball Modern Emulsion?

Farrow & Ball Modern Emulsion is een zeer goed afwasbaar, vochtbestendig en schimmelwerende muurverf. Daarom is deze matte muurverf uitermate geschikt voor het schilderen van muren en plafonds in keukens en badkamers. Maar ook andere ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal en kinderkamer, lenen zich goed om met deze afwasbare krijtverf te schilderen. Modern Emulsion is een sneldrogende, milieuvriendelijke verf op waterbasis die verkrijgbaar is in alle 132 verfkleuren van Farrow & Ball. De Modern Emulsion is vanaf nu ook verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier. Bovendien is deze verf veilig voor kinderen en dieren. Benieuwd naar alle voordelen van Farrow & Ball Modern Emulsion? Wij zetten ze hieronder allemaal voor je op een rij!

Toepassen van Farrow & Ball Modern Emulsion

Farrow & Ball heeft twee soorten matte muurverf in het assortiment: Farrow & Ball Modern Emulsion krijtverf en Farrow & Ball Estate Emulsion krijtverf. Wil je muren en plafonds schilderen in ruimtes die minder intensief gebruikt worden? Dan volstaat de gewone matte muurverf van Farrow & Ball.

Nieuwe of onbehandelde muren voorbehandelen

Nieuw, stabiel pleisterwerk behandel je eerst met een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat voordat je twee lagen Modern Emulsion krijtverf aanbrengt. Let op dat je de juiste kleur voorstrijk voor jouw verfkleur gebruikt. Op de achterkant van de Farrow & Ball kleurkaart vind je welke kleur voorstrijk je voor de gekozen kleur Farrow & Ball muurverf moet gebruiken.

Onstabiel, onbehandeld pleisterwerk voorbereiden

Breng eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk. Hiermee stabiliseer je het oppervlak. Vervolgens breng je nog een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan, voordat je met de Farrow & Ball krijtverf aan de slag gaat.

Aanbrengen 

Verander je een reeds geschilderde muur radicaal van kleur? Breng dan eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan. Laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng vervolgens twee lagen van de door jou gekozen kleur aan voor een goede hechting en perfecte dekking.

Hoe schilder je een glanzende of oliehoudende muur?

Schuur glanzende of oliehoudende oppervlakken eerst goed op. Reinig de ondergrond vervolgens met een reinigingsmiddel. Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor de deklaag aan en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball krijtverf aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Farrow & Ball Modern Emulsion aanbrengen met een roller

Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht om de krijtverf in diagonale streken aan te brengen. Doe dit in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Werk in kleine gedeelten en herhaal dit proces steeds opnieuw. Zorg dat je een natte rand behoudt om rollerstreken in het schilderwerk te minimaliseren. Bij het afwerken van randen dien je de geschilderde gedeelten ten minste 40 minuten te laten drogen. Anders kan dit zichtbare rollerstreken tot gevolg hebben. De laatste laag rol je in een richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Farrow & Ball Modern Emulsion verspuiten

Farrow & Ball Modern Emulsion krijtverf kun je verspuiten met een airless spuitpistool. Het beste resultaat bereik je met een instelling van 457μm in een spuithoek van 65° en een druk van 2000 psi - 2400 psi (138 bar - 165 bar). Spuit je een HVLP-spuitpistool om de krijtverf te verspuiten? Dan kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon. Dit kan op een stuk karton of op een onopvallende plaats. Ga hiermee door totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Breng meerdere dunne lagen aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.

Beschadigingen bijwerken in Farrow & Ball Modern Emulsion

Is je schilderwerk beschadigd of vertoont het slijtage? Dan is het wellicht tijd om het over te schilderen. Dit doe je door een laag verf van het oorspronkelijke product op de beschadigde muur of plafond aan te brengen. Hierdoor voorkom je een zichtbaar kleurverschil of verschil in afwerking.

Enkel beschadigde delen in het schilderwerk repareren

Wil je alleen de beschadigde delen op de muur of het plafond bijwerken? Volg dan deze stappen:

  1. Gebruik indien mogelijk verf met hetzelfde serienummer. Verf met een ander serienummer kan net een andere kleur of glans geven, ondanks onze strenge kleurcontroles. Als het niet mogelijk is om krijtverf uit dezelfde serie te gebruiken, adviseren wij om de hele muur of het hele plafond opnieuw te schilderen. Hierdoor zijn kleine verschillen minder zichtbaar.
  2. Bereid het oppervlak op dezelfde manier voor als je oorspronkelijk hebt gedaan. Wellicht dat het niet altijd mogelijk is om een perfect eindresultaat te behalen. Wanneer je bijvoorbeeld een vulmiddel gebruikt met een ander absorptievermogen of een andere structuur dan de rest van de muur, kan dit resulteren in een ietwat onregelmatige afwerking.
  3. Gebruik hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode as je deed toen je de muur voor het eerst met Modern Emulsion schilderde. Zorg ervoor dat de randen van de bijgewerkte gedeelten goed met de oude verf worden gemengd. Hierdoor is de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar.
  4. Na verloop van tijd kan de verfkleur enigszins veranderen (zowel op de muur als in het blik). Hierdoor zal het eindresultaat altijd beter zijn op nieuwer schilderwerk dan op ouder schilderwerk. Houd er rekening mee dat het moeilijker is om een egaal resultaat te behalen met donkere kleuren en hoogglans verf dan met lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.
Farrow & Ball Modern Emulsion bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496270129
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteBadkamer, Bijkeuken, Hal, Keuken, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 1 (best)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadMat
Schrijf uw eigen review