Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow and Ball Estate Emulsion

  • Rendement: 14 m2 per liter

De grootste keuze in kleur

Gratis verzending vanaf 75 euro

Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch

Altijd direct parkeren voor de deur

Farrow & Ball Estate Emulsion

De Farrow & Ball Estate Emulsion krijtverf is een matte muurverf die je kunt gebruiken voor muren en plafonds binnenshuis. De Estate Emulsion is watergedragen en geurarm en dus beter voor jou en voor het milieu.

  • Muurverf voor binnen
  • Geurarm
  • Watergedragen

Kleuren van de online kleurenwaaier kunnen op uw beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.


Heb je een vraag over dit product of over een ander product op onze website? Neem dan snel contact met ons op via 073 623 30 69 of stuur een email naar info@kleurenwaaier.nl. Wij helpen je graag verder met het beste advies.

*Farrow & Ball verven worden gemengd met alleen de originele pigmenten in de originele F&B verfmengmachine. Hierdoor zijn de kleuren altijd 100% kleurecht en uitgesloten van het retourrecht. De verf is hierdoor snel leverbaar en heeft u altijd de nieuwste batch.

Bijpassende producten

Farrow & Ball Estate Emulsion krijtverf zorgt voor de kenmerkende kalkmatte afwerking van Farrow & Ball. Gebruik deze matte muurverf op muren en plafonds binnenshuis en geniet van de intense kleurdiepte van Farrow & Ball verf. De Farrow & Ball Estate Emulsion is verkrijgbaar in alle bekende kleuren maar vanaf nu ook verkrijgbaar in de 16 nieuwe kleuren van de Colour by Nature kleurenwaaier.

Het voorbereiden van nieuw of onbehandeld pleisterwerk/wanden van plaatmateriaal

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling primer in de correcte kleur voor uw deklaag aan te brengen, gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen kleur. Opmerking: Geeft voor nieuw pleisterwerk een aanbevolen droogtijd van 7 dagen voor iedere 5mm in dikte.

Aanbevolen verdunningsverhoudingen

Onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal = maximaal 20% water. Onbehandelde gipsplaten = maximaal 15% water. Gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk = maximaal 20% water. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. De deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Het schilderen van onderbehang

Breng een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat (maximaal 15% water) in de kleur die overeenstemt met uw gekozen finish aan op het onderbehang (zie onderstaande gegevens betreffende het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de gekozen finish. Breng tevens een onverdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan als je radicaal van kleur verandert. NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. We raden aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. Als je geen primer & undercoat gebruikt dan kan je als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag. Opmerking: Wanneer poreuze behangpapier niet voldoende voorbehandeld is, kan dit resulteren in problemen bij het aanbrengen van de verf, in een ongelijkmatige glans of in verschillen in kleur.

Het voorbereiden van reeds geschilderde muren

Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Het gebruik van kit- en afdichtingsmiddelen binnenshuis

Bij het vullen of afdichten van kleine openingen en scheuren bereik je het beste resultaat met een kit op acrylbasis. Dit is een flexibel vulmiddel op waterbasis. Gebruik zo weinig mogelijk vulmiddel omdat een kleinere hoeveelheid sneller droogt en minder kans heeft op scheuren. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en laat het product goed drogen (gemiddeld 2 - 3 uur) voordat je de Farrow & Ball deklaag aanbrengt. Estate Eggshell, Full Gloss en Dead Flat – breng rechtstreeks 2 lagen aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Estate Emulsion en Modern Emulsion – Breng een onverdunde laag Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur van uw deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen) gevolgd door 2 lagen van de gekozen finish (laat de lagen wederom tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Schilderen op muurvulmiddelen binnenshuis

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor uw deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen). Breng vervolgens twee lagen van de gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Schilderen met een roller

Roer de verf voor gebruik goed door. Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten. Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dat je een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rol je in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Schilderen met een kwast

Roer de verf voor gebruik goed door. Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is. Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen op een onstabiele laag - dit kan je vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren. Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit. De laatste laag strijk je in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Instellingen spuitapparatuur

Airless spuitpistool - Je bereikt een goed resultaat met een instelling van 457µm met een spuithoek van 65° en een druk van 2000 psi - 2700 psi (138 bar - 186 bar). HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen. Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat het gewenste resultaat bereikt is. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Advies voor reparaties en bijwerken

Als uw schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij aan een laag verf van het oorspronkelijk gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor vermijdt je een zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als je besluit om slechts bepaalde gedeelten bij te werken, raden wij je aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.

1. Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer.
Als je verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden. Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te brengen. Op deze manier zijn kleine verschillen minder goed zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als voorheen.
Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als je bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking. 

3. Maak altijd gebruik van hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode als voorheen. 
Zorg ervoor dat je de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen.
Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Foto inlijsten

Estate Emulsion geeft een zeer matte afwerking en vereist speciale aandacht bij het gebruik van donkere kleuren. Houd altijd een natte rand wanneer je schildert omdat zo problemen zoals "Flashing" (een aureooleffect waar de twee randen verf samenkomen) voorkomen kunnen worden.

Toepassingstemperatuur

Vermijd schilderen bij temperaturen van lager dan 10°C of bij extreme hitte van meer dan 30°C.

 

 

Farrow and Ball Estate Emulsion bestand(en) downloaden
Algemene informatie
Barcode5029496622522
ProductVerf
MerkFarrow & Ball
Rendement14 m2 per liter
ToepassingBinnen
RuimteHal, Slaapkamer, Speelkamer, Woonkamer
OndergrondMuren & plafonds
SchrobklasseSchrobklasse 3 (goed)
BasisWaterverdunbaar
GlansgraadKalkmat
Schrijf uw eigen review