Dealer garantie verven

NIEUWE BLIKKEN SIKKENS BUITENLAK

Wanneer de temperaturen buiten boven de 10 graden uitkomt en de luchtvochtigheid terugloopt in het voorjaar is het de ideale tijd om uw houtwerk te voorzien van een nieuw laagje verf, maar welke verf is nu het meest geschikt voor uw woning?
Die vraag krijgen we iedere dag van onze klantenen zij staan vaak te kijken van de hoeveelheid verftypes. Hierdoor zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. De beste verf voor uw woning hoeft niet per definitie de duurste verf te zijn, sterker nog, wanneer de *duurzaamste verf op een verkeerde ondergrond word geschilderd heeft u daar meer last, dan profijt van. 
 
*Deze fout word veel gemaakt op nieuw hout, daarbij adviseren wij geen rubbol XD Gloss of Semi-Gloss of SB plus maar een schakelverf :
de Sikkens Rubbol EPS Plus 
Deze verf is open van structuur waardoor het nieuwe hout het vocht kan reguleren. Wanneer dit direct met een afsluitende hoogglans lak word overschilderd heeft u kans dat 
het vocht er niet uit kan waardoor er bijv. een schimmel in uw hout ontstaat dat later overgaat in houtrot. Dit probleem zie je echter pas wanneer het te laat is. (verf bladdert ervan af)
 
We kiezen graag voor een systeem opbouw. Wanneer er geen opbouwend systeem word toegepast en er zomaar wat verven over elkaar gezet worden. Schiet je al gauw het doel voorbij.(duurzaamheid) Daarom is het altijd belangrijk aan te geven wat de ondergrond is en hoe de staat daarvan is. Het liefst met een foto.
Pas daarna kunnen wij u een uitgebreid advies geven en daarbij kunnen we ook de beste kwasten en dergelijke adviseren, niet alleen word de klus hierdoor een stuk leuker, ziet het er ook nog veel strakker uit en gaat de duurzaamheid erop vooruit.
 
 
De kwaliteit van de verf is heel belangrijk, niet alleen verwerkt professionele Sikkens verf veel beter dan andere merken, deze gaat ook nog veel langer mee 
Zoals hierboven vermeld is de ondergrond en het systeem heel belangrijk, maar ook de voorbereiding. 
Deze word vaak onderschat en de meest gemaakte fout is het 'vuile' kozijn direct te schuren waardoor je het vuil als het ware in de verf schuurt met hechtingsproblemen tot gevolg.

De juiste volgorde in een notendop

Bij slecht tot matige ondergrond

* De ondergrond goed ontvetten met bijvoorbeeld Universol (ammoniak vervanger)
 
* Loszittende delen verwijderen 
 
* Kaal hout 2x gronden met de Sikkens Rubbol Primer 
 
* Afwerken met Sikkens Rubbol EPS plus
 
* De EPS is bij uitstek de beste systeemverf die na 4-5 jaar overschilderd dient te worden met een duurzame lak zoals hier beneden staan aangegeven
 
   

Bij redelijk en goede ondergronden

 
Bijv. wanneer de verf mat is geworden door weersinvloeden,
 
* Ondergrond goed schoonmaken met Universol
 
* Laag matteren/slijpen met SIA Vlies of SIA Abrafoam
 
* Bestaand schilderwerk voorlakken met de Sikkens Rubbol Primer Extra
 
* Aflakken met 1 laag Sikkens Rubbol SB Plus of Sikkens Rubbol XD Gloss of Sikkens Rubbol XD Semi Gloss
 
   
De Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongeevenaard in zijn klasse, door de star technologie gaat deze lak tot wel 10 jaar mee voor de juiste ondergronden en om deze lak goed te verwerken is het raadzaam om de juiste kwast te gebruiken. De juiste kwast en rollers vind u hier
 
 
Voor grote projecten en/of een garantieplan zijn wij in staat om een technisch adviseur op locatie te sturen, in samenwerking met de opdrachtgever word er gekeken welk verftype het beste is en welke stappen er gemaakt dienen te worden voor de optimale levensduur, naast de technische informatie kan er natuurlijk ook kleuradvies worden gegeven. Een goed advies is natuurlijk heel belangrijk, maar het beste resultaat kan alleen worden bereikt door samenwerking, dat is onze leidraad.
 
 
Sikkens in een nieuw jasje!
 
Sikkens is begonnen om zijn blikken en later ook de muurverven van een nieuw jasje te voorzien, het huidige label is inmiddels 27 jaar oud en het werd dus tijd voor een opfrisbeurt!
Visueel zijn ze een stuk aantrekkelijker gemaakt en is er extra aandacht besteed aan de communicatieve functie waarbij de labels aan de voorzijde zijn voorzien van nederlandse teksten, waarmee het gebruikersgemak verder is toegenomen. Naast het vernieuwde label is het logo aangepast en zal een vernieuwde huisstijl doorgevoerd worden. Wat blijft is de hoge kwaliteit die je van Sikkens verwacht. De product-recepturen blijven hetzeflde, daar veranderd niks aan. 
Wat opvalt is dat de benamingen PLUS hiermee verdwijnen.