Dealer garantie verven

 

 

Beitsen en vernissen

Veel mensen vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen beitsen en vernis. Welnu, beitsen trekken in het hout en worden vaak buiten gebruikt, vernissen blijft op het hout liggen en sluit het af. Het voordeel van beitsen is dat deze niet snel loskomen van het hout (ivm vocht) en het hout blijft ademen.

Vernissen daarintegen zijn beter schoon te maken en zijn vaak krasvast waardoor deze vaak gebruikt worden op tafels. En vloeren voor binnen wanneer er bijvoorbeeld een kopje koffie omvalt, deze niet in het hout trekt maar op de vernis Blijft liggen.

 

Waterbasis of terpentine basis

Binnen zijn wij voorstander van watergedragen producten, dit geld zeker ook voor vernissen. Terpentine basis kan binnen snel geel worden bij weinig licht - watergedragen vernissen zijn veel kleurvaster en tegenwoordig net zo sterk als terpentine basis. Voor vloeren die intensief gebruikt worden adviseren wij traelyx 2-componenten lak. Deze is verkrijgbaar in zijdeglans en ultra mat. Deze vloerlak vergeelt niet en is van horecakwaliteit.

 

Trend in beitsen

De trend van dit moment is ultra mat, hierbij veranderd de kleur van het hout niet tot nauwelijks. Deze 2-componenten vernis is nauwelijks zichtbaar en vergeeld niet. Leverbaar in 750ml en 2500ml. Tegels of glasplaten bij het kookgedeelte horen tot het verleden met deze 2-componenten. Ultra matte muurvernis spetters tijdens het koken zijn eenvoudig van de muurvernis te poetsen en bent u gegarandeerd voor jaren klaar. Deze vernis is leverbaar in 750ml en 2500ml. Verbruik +- 8m2 per liter bij 1 laag.

 

Wat is de functie van een goede beits?

Beitsen hebben vooral een beschermende functie, denk aan buiten in de zon en de regen en deze zijn er in 2 soorten, dekkend en transparant. Bij zowel transparante als dekkende beitsen blijven de nerven zichtbaar. Dekkende beitsen zijn egaal en transparante beitsen daar zie je 'het hout nog doorheen'. Beide zijn in vele kleuren te verkrijgen. Voor buiten zijn er ook watergedragen beitsen van het merk hermadix, deze zijn er in leuke trendkleuren en naast de beschermende functie zijn ze ook ideaal. Om uw houtwerk op te vrolijken, hieronder hebben we een (kleur)advies gegeven aan een klant voor zijn azobe buitenbar. Hierbij zijn de kleuren van hermadix gebruikt de klant wilde een 'oude look' waarbij hij na het drogen van de beits heeft geschuurd