Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Kleurcode omzetten naar RAL

Kleurcode omzetten naar RAL

Omzetten van een kleurcode of naam naar RAL

Wij krijgen iedere dag meerdere keren telefoon en tientallen mailtjes met dezelfde vraag :

Is er een RAL code die overeenkomt met een bepaalde kleur van Sikkens? Sigma? Wijzonol? Farrow & Ball? Paint & Paper Library? enz enz.

Het antwoord op al deze vragen is heel kort : Nee

Heeft de kleur geen RAL code dan is er geen vergelijkbare RAL code. Een kleur komt niet uit de RAL codering wanneer er een andere code of naam is. Soms hebben merken een code omgerekent naar Ral. Sikkens heeft de Ral kleurenwaaier vertaald naar zijn eigen kleuren in de waaier : Sikkens naar RAL, alle overige duizenden kleuren van Sikkens zijn dus geen Ral.

Is er dan wel een RAL kleur die erop lijkt?

Helaas weten wij dat niet omdat er maar 213 Ral kleuren zijn en wij ondertussen meer dan 40.000 kleuren kunnen mengen is de kans heel erg klein te noemen. Erop lijken kan dus nog heel erg afwijken. 

En nu?

Het enige juiste advies die wij kunnen geven is het volgende :

Leen een Ral kleurenwaaier bij uw plaatselijke verfspecialist of schilder en kijk welke kleur RAL het dichtst bij komt. U kunt dan zelf bepalen of de kleur erop lijkt.

Wij willen iedereen heel erg graag helpen maar hiermee kunnen wij helaas niet helpen, was er maar een programma die de dichtst bijzijnde RAL kleur kan berekenen maar omdat deze vaak zo enorm afwijken is er niemand die zich eraan wil branden.