Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Sikkens, Little Greene of Farrow & Ball?

Sikkens, Little Greene of Farrow & Ball?

Sikkens Little Greene of Farrow & Ball?

Iedereen kent de merken Sikkens & Sigma, iets minder mensen kennen de merken Little Greene en Farrow & Ball. Wanneer je gaat zoeken naar de verschillen dan valt het prijsverschil als eerste op. Los van het prijsverschil zitten er ook grote optische verschillen in omdat de Engelse merken 40% meer pigment gebruiken. Daardoor zijn de kleuren van de Engelse verven lastiger 100% na te maken in bijvoorbeeld een product van Sikkens. Wanneer je beide producten naast elkaar op dezelfde muur verft zie je een verschil.

Farrow & Ball vs. Sikkens 

Wij willen je laten zien dat de prijs van de ‘duurdere’ Engelse merken in de praktijk niet altijd duurder hoeven te zijn. Als voorbeeld pakken we een professionele Sikkens verf en gaan we deze vergelijken met een Farrow & Ball. Beide varianten hebben schrobklasse 1 en zijn toepasbaar in dezelfde ruimtes. In deze vergelijken zetten we tegenover Farrow & Ball Modern Emulsion. Voordeel van de Modern Emulsion is dat deze ook geschikt is achter het fornuis. We nemen beide verven in een super kleurtje van F&B en gaan in dit geval voor de voor de Green Smoke 47. Let er wel op dat de Green Smoke gemengd in Sikkens altijd een kleurafwijking heeft. Zeker wanneer je kiest voor de meest matte verf; de Estate Emulsion van Farrow & Ball dan zijn de verschillen groot.

De prijzen 

De Sikkens Alphacryl PUre mat kost per 5 liter in deze kleur gemengd € 107,10. De originele Farrow & Ball Modern Emulsion (Kleurechtheid gegarandeerd) kost per 5 liter € 150,-. In eerste instantie lijkt de originele F&B duurder want het verschil is € 42,90. Echter hebben we het rendement hier nog niet in meegenomen.


Het rendement 

Met de Farrow & Ball Modern Emulsion schilder je 70m². Met de  schilder je 50m². Omgerekend komt dit neer op een vierkante meter prijs van € 2,14 voor de Farrow & Ball Modern Emulsion en € 2,15 voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Donkere vs. lichte kleuren 

We moeten hier wel een kanttekening bij zetten. Green Smoke 47 is een donkere kleur. Wanneer we naar een lichtere kleur kijken is de Sikkens variant wel wat goedkoper. Hiervoor gebruiken we Wimborne White 239 als voorbeeld.
 

De kost € 85,65 in deze kleur gemengd. De originele Farrow & Ball Modern Emulsion (Kleurechtheid gegarandeerd) blijft € 150,-. Hiermee komt het prijsverschil op € 64,35. Wederom kijken naar het rendement blijft de prijs voor de Farrow & Ball Modern Emulsion € 2,14 en zakt de prijs voor Sikkens Alphacryl Pure Mat SF naar € 1,71 per m².

Little Greene vs. Sikkens 

Naast  zien we een toenemende vraag van Little Greene producten. Little Greene staat naast zijn fantastisch mooie kleuren vooral bekend om de uitmuntende dekking en rendement. We nemen hiervoor als voorbeeld een nieuw gestuct huis waarbij de muren voorgestreken dienen te worden en we nemen de kleur Slaked Lime Deep 150 van Little Greene. We gaan deze kleur mengen met de originele  en Little Greene Intelligent Matt Emulsion muurverf (afschrobbaar). Voor beide verven nemen we de 10 liter variant (10 liter voorstrijk in kleur en 10 liter afschrobbare muurverf).

Ditzelfde doen we in de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF en de  10 liter (afschrobbaar). Deze worden gemengd in de kleur Slaked Lime Deep 150, ook hier geldt dat er een minimale kleurafwijking zichtbaar kan zijn.

De prijzen 

De Little Greene Wall Primer Sealer 10 liter op kleur komt op € 132,- en de Little Greene Intelligent Matt Emulsion 10 liter op kleur komt op € 255,- waardoor het totaal neerkomt op € 387,-.

De Sikkens Alphacryl Pure Primer SF 10 liter op kleur kost € 162,06 en de 10 liter op kleur kost € 155,70 waardoor het totaal neerkomt op € 317,76. Het verschil komt hierdoor op € 69,24 maar hier is het rendement nog niet in meegenomen.

Het rendement 

Met de Little Greene producten schilder je gemiddeld 130m² en met de Sikkens producten schilder je gemiddeld 100m². Als we dit doorrekenen dan kost de Little Greene € 2,97 per m² en kost de Sikkens € 3,17 per m². Dit maakt de Little Greene variant voordeliger en daar komt nog bij dat de kleuren en kwaliteit van Little Greene ongeëvenaard zijn.

Let er wel op dat de fabrikanten hun prijzen kunnen en zullen veranderen in de toekomst. Bovengenoemde (incl. BTW) prijzen zijn echter afgegeven tot en met december 2019. In onze vergelijkingen zijn we uitgegaan een gladde wand, het rendement kan afwijken bij een wand met (lichte) structuur. Zijn er onduidelijkheden over onderwerpen uit dit blog neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder.