Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

RAL kleur van een kleur

RAL kleur van een kleur

Op zoek naar de RAL kleur van een kleur?

Wij worden dagelijks gebeld of wij de Ral kleur weten van een kleur die niet uit RAL komt. Ze vragen welk ral nummer bijvoorbeeld de Farrow & Ball kleur Inchyra Blue heeft, of er het dichtst bij komt. 

Een kleur die niet uit de RAL waaier komt heeft geen ral nummer

Soms vragen mensen welke kleur er dan het dichtst bij komt, maar hier kunnen wij ook geen antwoord op geven omdat de kleur altijd afwijkt. Vaak is de kleur lichter/donker grijzer/blauwer enz. 

Omdat de kleur altijd afwijkt is de enige oplossing : Een Ralwaaier bij de kleur leggen en kijken welke kleur uw kleur het best benaderd. Wij kunnen niet bepalen of het voor u acceptabel is of niet.

Ik moet van de schilder vragen welke RAL overeenkomt met de kleur die wij willen

Ook deze vraag krijgen we wekelijks en soms wel een paar keer op een dag. Waar die vraag van de schilder vandaan komt is ons een raadsel. Een schilder die moet weten dat een kleur, die niet uit de Ral waaier komt, er ook niet is. Daarbij hoeft de kleur ook geen ralnummer te hebben want wij mengen alle kleuren in alle verfsoorten. 

Ralcodes zijn zeer beperkt. In onze mengmachines staan meer dan 50.000 kleuren, Ral kleuren/RAL-CLASSIC die in de verfbranche het meest gebruikt worden, zijn er maar 213.