Toggle Nav
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Veilig winkelen met Thuiswinkel Waarborg

Eindeloos veel mogelijkheden met krijtverf

Eindeloos veel mogelijkheden met krijtverf

Eindeloos veel mogelijkheden met krijtverf

Geef je wanden of meubels een unieke look

Wie aan krijtverf denkt, denkt misschien aan de pikzwarte verf zoals deze gebruikt wordt voor bijvoorbeeld schoolborden of aan een krijtbord waarop kinderen kunnen tekenen. Echter is dit niet altijd het geval. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel kleuren krijtverf (zowel felle kleuren als pastelkleuren) en oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Deze verf is perfect te combineren met je interieur. Neem bijvoorbeeld de nieuwste Flexa Pure Krijtverf. Deze verf geeft een optimale dekking, is slijtvast en verkrijgbaar in prachtige, tijdloze kleuren. Met deze verf creëer je een unieke, rustieke look in bijvoorbeeld je woonkamer of in de keuken. De verf is ook uitermate geschikt om meubels en accessoires (denk aan een dienblad, kandelaar of vaas) van een nieuwe look te voorzien. Anderzijds is het ook mogelijk om de wanden in bijvoorbeeld de woonkamer, afgestemd op de kleuren van je interieur te voorzien van krijtverf.

De voorbereiding

Voordat je gaat verven is het belangrijk om het oppervlak eerst goed te reinigen. De ondergrond moet vet- en stofvrij zijn, anders hecht de verf niet goed en krijg je een niet het gewenste resultaat. Het reinigen van de ondergrond kan bijvoorbeeld met Polyfilla Pro S600 Universeel Reinigingsmiddel 1 liter, een universeel reinigingsmiddel, geschikt voor binnen en buiten. Kenmerkend voor de Polyfilla Pro S600 Universeel Reinigingsmiddel 1 liter is dat dit middel een neutrale geur heeft, naspoelen niet nodig is en het zorgt voor een betere hechting van de verf. Zo kan je sneller beginnen met het echt leuke werk, het verven. 

Tips & Trucs voor krijtverf

De Flexa Pure Krijtverf is makkelijk te verwerken en toepasbaar op vele ondergronden, zoals baksteen, gipskarton, glad pleisterwerk, papier/ vinyl en zelfs glasvezelbehang. Voor het aanbrengen op grotere oppervlakken, zoals een wand of deur adviseren wij te kiezen voor een geschikte Meesterhand Lakviltroller. De verf rolt dan gemakkelijk en gelijkmatig uit. Krijtverf is aan te brengen door middel van verschillende verftechnieken voor unieke effecten. 

Voor een meer doorleefde look kan je bijvoorbeeld schilderen met een Meesterhand Blokwitter vierkant . Hierdoor zie je wat meer verfstrepen en creëer je een iets slordiger resultaat. Dit geeft bijvoorbeeld ook een mooi effect bij een oud meubel wanneer je het doorleefde uiterlijk wil behouden. Naast een lakviltroller en een blokkwast kan je voor de kleinere schilderklusjes kiezen voor een geschikte kwast, zoals de Meesterhand Kwast Aqua Patentpunt. Deze kwast heeft een speciale samenstelling van synthetische vezels en varkenshaar. De kwast neemt de verf erg goed op en smeert heel fijn en gelijkmatig uit. Daarnaast is de Meesterhand Aqua kwast ook nog eens heel gemakkelijk te reinigen.