Toggle Nav
Alle kleuren leverbaar in onze mengverven
Verfspeciaalzaak in 's-Hertogenbosch & Eindhoven
Meer dan 200m2 aan professionele verven

Farrow & Ball onthult met 'Colour by Nature' hun nieuwe kleurenwaaier

Farrow & Ball onthult met 'Colour by Nature' hun nieuwe kleurenwaaier

Colour by Nature - de nieuwe kleurencollectie van Farrow & Ball

 

Er is iets aan de hand in kleurenland. Afgelopen week heeft Akzo Nobel de kleur van 2020 bekendgemaakt maar voor de echte interieurjunkies onder ons is het grootste nieuws van dit jaar de nieuwe kleurencollectie van Farrow & Ball. Eens in de 4 jaar verandert het wereldberoemde merk uit het Engelse Dorset haar kleuren, maar nu komen ze met iets totaal nieuws. Er komen dit keer geen 8 nieuwe kleuren in de waaier die 8 ‘oude’ kleuren vervangen maar Farrow & Ball komt met een compleet nieuw arsenaal aan kleuren!

Waar bij veel merken wordt gekeken wat de trends zijn, maakt Farrow & Ball de trend. Dit keer met een bijzondere samenwerking namelijk het Natural History Museum!

Farrow & Ball Colour by Nature Sample pot

Wat betekent kleur?

Kleur gaat veel verder dan iets waarnemen bij een bepaald licht. Kleur kan je gemoedstoestand beinvloeden. Hier zit een hele wetenschap achter en deze wetenschap is al eeuwenoud. Charles Darwin heeft tijdens zijn grensverleggende reis op de HMS Beagle gekeken naar de natuur en de kleuren beschreven die hij tijdens zijn ontdekkingstocht heeft waargenomen. De mens wordt vrolijk van de natuur, bij de het nieuwe kleurengamma van Farrow & Ball haal je de natuur dus in huis, wat zorgt voor een betere gemoedstoestand. 

Nieuwe verfcollectie met het Natural History Museum

De nieuwe kleuren zijn geïnspireerd door de kleurengids uit de zeldzame boekencollectie van het Natural History Museum die voor het eerst gepubliceerd is in het jaar 1814. Charles Darwin heeft deze kleuren omschreven tijdens zijn reis. In samenwerking met het museum heeft Farrow & Ball zestien kleuren uit dit boek geselecteerd en daar speciale natuurkleurne muurverf voor ontwikkeld. Lees hier meer over deze verven of bekijk zelf de 16 nieuwe kleuren

De samenwerking met het Natural History Museum is tot stand gekomen door de werkwijze van F&B met het oog op het milieu en natuur. Al jaren gebruikt F&B alleen de beste natuurlijke pigmenten die geen schade toebrengen aan het milieu. Het gebruik van synthetische pigmenten is hier dus niet aan de orde.

 

Soorten verf

De kleuren van het Natura History Museum zijn verkrijgbaar in de volgende finishes :

  • Estate Emulson : Matte muurverf voor binnen met 2% glans
  • Estate Eggshell : Lak voor binnen met 20% eiglans
  • Modern Emulsion : Afschrobbare binnen muurverf met 7% glans, ook voor badkamers geschikt
  • Modern Eggshell: zijdeglans lakverf voor het verven van vloeren, trappen en keukenkastjes
  • Full Gloss : Hoogglans lak voor binnen en buiten 95% glans

 

Farrow & Ball Colour by Nature cans
Gecreëerd door experts om buitengewone levendigheid, duurzaamheid en dekking te bieden.

Benieuwd naar de nieuwe kleuren en zoek je ook een eigen stukje natuur voor in huis? Klik dan op deze link en bestel een stukje natuur.